4 tips voor reizen met een mobilhome

We hebben massaal het afgelopen jaar gekozen voor reizen dicht bij huis met een mobilhome of caravan. Het is handig en compact; je voelt je vrij en je kan honderd plekken ontdekken. Maar wat moet je nu echt weten voor je op reis vertrekt met een mobilhome? Ontdek het hier!

Stedentrips vriendinnen banner

Tip 1: maak van je mobilhome je eigen hotel

Eigenlijk kan je perfect je eigen vier-sterren hotel creëren in een mobilhome, maar dan in mini formaat. Zo neem je een plooibare tafel, kleine kaarsjes en een warm dekentje mee en ben je klaar voor een romantisch etentje. Gaan je kinderen mee op reis? Ook zij kunnen een hele dag ravotten in de natuur, met buitenspeelgoed of in een opblaasbaar zwembadje. Wie zegt er dat je naar een duur hotel moet als je elke dag kan opstaan met je snoet in de zon in het midden van de natuur?

Tip 2: ik ga op reis en ik neem enkel essentiële zaken mee

In een mobilhome heb je niet zoveel plaats, wat je dus meeneemt moet essentieel zijn. Laat dus die extra make-up, hoed of mooie blouse maar thuis en focus op wat je écht nodig hebt. Eerste tip: zorg voor extra handige en warme kleren voor als je nat wordt of wanneer het ’s avonds rap afkoelt. Je leeft buiten bij een mobilhome dus zorg dat je altijd warme en droge kleren als reserve hebt. Vergeet je schoonmaakartikelen ook niet, want tien dagen op stap en leven binnen dezelfde vierkante meters, kan snel voor een boeltje zorgen.

hotelspecials

Van kampeergerief zijn dit de drie essentiële spullen: plooibare tafels en stoelen en een extra (kleinere) overdekte tent. Zo’n tent is altijd handig om speelgoed droog te houden, om buiten te eten of als een rustige plek voor een middagdutje voor de kinderen. Laat breekbare dingen ook thuis en kies voor plastieken bekers en bestek. En natuurlijk: neem een gezellig boek of gezelschapsspelletjes mee om van die warme zomeravonden te genieten.

Tip 3: controleer alle snufjes op voorhand

Nog voor je een mobilhome bestelt, kijk je best naar alle extra snufjes en technische zaken van je wagen zoals hoe ver je er mee kan rijden, aantal slaapplaatsen, brandstoftype en welk rijbewijs je nodig hebt. Bekijk ook de handleiding samen met de verkoper voordat je vertrekt om verrassingen te vermijden en lees je in over de verkeersregels. Even een oefenritje uitproberen voordat je vertrekt is ook aan te raden want zo’n brede mobilhome rijdt wel wat anders dan je gewone wagen.

Tip 4: geniet van je vrijheid!

Het mooiste aan een mobilhome is de vrijheid die je ervoor terugkrijgt. Neem je fietsen mee, een picknickmand en een goed boek en geniet van de vogels en natuur om je heen. Jij bepaalt je reis en waar je naartoe gaat. Laat dure reserveringen, teleurstellende B&B’s en jammere uitzichten achter je, en kies voor eenheid met de natuur, vrijheid en zalig samenzijn in je mobilhome!

sunweb lastminute banner

Reageer