5 leuke bezienswaardigheden in Nederland voor komend voorjaar

Genieten in ons eigen land Nederland

Weekendje Nederland boeken? Met het voorjaar in zicht krijgen we weer zin om er op uit te gaan. En om leuke dingen te zien en mee te maken hoef je echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. Ook in ons eigen land zijn heel veel leuke dingen te doen en te zien. Als je in Limburg woont ben je misschien nog nooit in Friesland geweest, en andersom. Voor een weekendje Limburg hebben we deze culinaire Limburg tips. In ons eigen land valt dus nog geniet te ontdekken. Maar waar moet je zijn? Je leest het hier!

Stedentrips vriendinnen banner

Heineken Experience Amsterdam

Er op uit in Nederland

Nederland is een veelzijdig land. We hebben bijvoorbeeld allerlei soorten natuur; heide, bossen, polderlandschappen en water. Je kunt oneindig wandelen, fietsen en varen in ons kleine landje. Er zijn veel musea, attractieparken en dierentuinen.

hotelspecials
  • Wat te doen in Nederland: wil je iets anders doen dan fietsen, wandelen of varen? Beklim dan eens de Euromast in Rotterdam om de prachtige skyline van deze wereldstad te bekijken. Wil je in een dag heel Nederland bekijken? Ga dan naar Den Haag en bezoek Madurodam! Alles wat je in Nederland gezien moet hebben vind je hier in het klein. Van steden tot Schiphol, van het paleis tot de Zaanse Schans, alles vind je hier in het klein. Wij Nederlanders staan bekend als fietsers, wil je alles weten over onze tweewielers? Ga dan naar het Nationaal Fietsmuseum in Nijmegen.
  • Wat te doen in Amsterdam: de burgemeester van Amsterdam zei het nog in het nieuws. Wij willen geen toeristen die alleen maar komen om te blowen. En dat is ook zonde, want Amsterdam heeft zoveel meer te bieden dan coffeeshops. Het Rijksmuseum bijvoorbeeld, en het bekende Anne Frank Huis. Maar ook de voormalige brouwerij van Heineken is een leuke bezienswaardigheid. Je kunt er een rondleiding doen in de geschiedenis van dit wereldwijde biermerk te duiken.

Over the Edge - bezienswaardigheid Amsterdam

Hier moet je echt geweest zijn in Nederland, 5 hotspots!

Als je een weekendje Nederland wilt boeken en op zoek bent naar leuke activiteiten, zijn dit lekkere tips. Er zijn heel veel leuke dingen te doen in ons mooie landje. Moeilijk om te kiezen waar je naartoe wilt gaan. Hieronder vind je de 5 hotspots van Nederland. Hier moet je echt geweest zijn.

  1. Over the Edge – Amsterdam: ga schommelen! Nu denk je, “ja, leuk, schommelen.” Wat is daar nou leuk aan. Op elke hoek van de straat heb je een speeltuin met een schommel. Nou, dan heb je schommel Over the Edge nog niet gezien. Op deze schommel kijk je over het randje van het gebouw, naar de prachtige skyline van Amsterdam. Meer dan 100 meter hoog bevind je je op deze schommel, de hoogste van Europa.
  2. Dierentuin Artis – Amsterdam: dierentuinen zijn altijd een leuk uitje, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en werd opgericht in 1838. Echt een bezoekje waard als je in onze hoofdstad bent. Wist je trouwens dat je ook per boot naar Artis kunt? Zo combineer je een tochtje door de grachten met een bezoekje aan de dieren.
  3. Johan Cruijff arena – Amsterdam: de thuisbasis van Ajax, het Nederlands elftal. Maar behalve voetbal zijn er ook muzikale evenementen in deze arena. Wil je achter de schermen kijken? Dan kun je ook een tour doen.
  4. Sea Life Scheveningen – Den Haag: het onderwaterleven van de oceanen zie je bij Sea Life. Hier vind je maar liefst 45 aquaria vol zeedieren. Je komt oog in oog te staan met de mooiste vissen, een heerlijk uitstapje voor jong en oud. En natuurlijk super goed te combineren met een dagje strand, aangezien Sea Life zich aan de boulevard van Scheveningen bevindt.
  5. Spoorwegmuseum – Utrecht: een museum klinkt al snel een beetje suf. Maar niets is minder waar bij het Spoorwegmuseum. Je vindt er een echt station en spannende attracties. Een speeltuin, de Jumbo Express, je kijkt er je ogen uit en ontdekt de geschiedenis van de trein.
  6. Zo zie je maar weer, je hoeft niet ver weg om leuke dingen te ontdekken. En een weekendje weg Nederland is zo geboekt. Ook als je een hond hebt of voor kleine kinderen moet zorgen. Nederland is prachtig en heeft veel leuke attracties. Waar wil jij naartoe dit voorjaar?

    sunweb lastminute banner

Reageer