5 Keer origineel dineren – bijzondere restaurants en ervaringen

Dinner in the Sky 2.0.2.0

Momenteel is de kraan van Dinner in the Sky neergestreken in Alden Biesen. Met een prachtig uitzicht over de landcommanderij proef je van de kookkunsten van sterrenchefs zoals Jan Menten (De Mijlpaal*) of Bert Meeuwis (Slagmolen **). De gastronomische menu’s worden vergezeld van Laurent Perrier champagne en premium wijnen. Een echte manier van origineel dineren.

Stedentrips vriendinnen banner

origineel dineren Brussels by night

Alle tafels voor een culinaire vlucht boven Bilzen zijn al de deur uit. Maar op Dinner in the Sky kan je alvast boeken voor een origineel diner in Brussel (vanaf 16/9/20). Laat wel je hoogtevrees thuis.

hotelspecials


TUI citytrips banner

Dinner on the lake

Het concept van een origineel restaurant op een boot werd dit jaar een beetje aangepast. In het recreatiedomein De Schorre in Boom vind je nu een Floating Table. Deze drijvende tafel biedt nog steeds dezelfde all-in formule  aan. En natuurlijk dezelfde zomerse sfeer waar je omringd bent door de natuur.

dinner on the lake - een drijvend restaurant

Nieuw dit jaar is dat je er ook een glamping avontuur aan kan vast breien. Een bijzondere ervaring in dit prachtige domein, zonder de drukte van Tomorrowland weliswaar. Lees hier de volledige review van Dinner on the lake 2019.

Under the stars

Under the Stars is een unieke pop-up beleving in open lucht. De sfeervol verlichte domes vormen als het ware je eigen privé restaurant. De magische setting zorgt voor romantiek. Je kan kiezen voor een Souls Connect dome van 8 personen of een Lovers Connect Dome voor met z’n tweetjes te genieten.

dinner under the stars

Overdag kan je nu ook genieten van een heerlijke brunch. Meer info en prijzen vind je hier. In deze video krijg je alvast een preview.

SNP banner

Dinner in motion

Dinner in motion is een 360° restaurant. Waar je ook kijkt, overal wordt je visueel geprikkeld. Zelfs de tafel komt tot leven. Maar ook de zes gerechten maken onderdeel uit van de show. Je moet het zelf ervaren om het te kunnen begrijpen. Een concept dat zeker naar België mag komen. Dinner in Motion vind je in Eindhoven. Tijdens het GLOW festival zie je de lichtstad op z’n mooist, ideaal om beiden te combineren.

dinner in motion - gouden kaviaar


Chef’s Club

Gert Verhulst (de Vlaamse Walt Disney) stampte in Puurs een unieke pop-up uit de grond. Voor de grote musicals in het Studio 100 theater geniet je in de Chef’s Club van een uitstekend diner. Topchefs zoals Roger van Damme stelden hiervoor een menu samen. De hele setting is aangepast aan de musical die je bezoekt. De hele avond word je behandeld als een VIP.

chef's table

Na het diner en de show geniet je na in de lounge in het gezelschap van enkele acteurs. De perfecte afsluiter van een speciale avond. Heb je een lekker drankje op met elkaar dan ga je uiteraard veilig naar huis of het hotel met een taxi. Reserveer uw luxueuze taxi hier.

Tram Experience

Van alle bijzondere restaurants is deze de meest hobbelige ervaring. In een gerenoveerde Electrolux tram dender je over de sporen en geniet je van een drie uur durend gastronomisch festijn. Bekende Brusselse Michelin chefs zorgen voor een 5-gangen maaltijd terwijl jij geniet van Brussels by night.

tram experience - origineel dineren in het openbaar vervoer

De Tram Experience wordt momenteel gerenoveerd. Maar je kan je wel inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.


Origineel dineren – De moeite waard?

Deze origineel dineren ervaringen zijn niet goedkoop. En op culinair vlak zal je waarschijnlijk tijdens een gewoon bezoekje in een sterrenzaak meer waar voor je geld krijgen. Maar de setting, sfeer en beleving is uniek. Een avond in een van deze originele restaurants zal je wellicht niet snel vergeten. Bovendien garanderen ze allemaal coronaproof te werken. Dus de moeite waard? Absoluut!

Mijn rangschikking? (exclusief Dinner in the sky en de Tram Experience, deze heb ik nog niet ervaren) Het is natuurlijk persoonlijk en het ligt allemaal kort bij mekaar, maar dit is mijn top 4.

  1. Dinner in motion: visueel spektakel met hoogst originele gerechten.
  2. Chef’s Club: de ultieme VIP ervaring.
  3. Under the stars: toplocatie, romantiek en het ultieme zomergevoel.
  4. Dinner on the Lake: unieke setting, net geen top 3 omwille van het kleinste menu 🙂
TUI citytrips banner

Nog meer originele tips nodig?

Ken je zelf nog originele restaurants, pop-ups of bijzondere plekken om te dineren? Laat zeker een tip of reactie achter in de comments.

sunweb lastminute banner

Reageer