7 voordelen van alleen reizen

Reizen, op zichzelf, is voor iedereen een kans om te groeien. Het verbreedt je horizon en doet je beseffen hoeveel meer er in het leven is dan je gebruikelijke omgeving. Altijd op één plek wonen en leven verkleint de wereld, hoe groot deze ook lijkt dankzij social media. Maar hoewel de meeste mensen niet alleen durven of willen reizen, biedt het wel veel voordelen om solo te reizen.

Stedentrips vriendinnen banner

Er gaat helemaal niets boven het ontdekken van een nieuwe plek in je eentje. Alles in je opnemen, op je eigen tempo en met alleen je eigen gedachten. Iedereen die het heeft gedaan, kan je vertellen dat het een bijzondere ervaring is. Dit zijn 7 voordelen van alleen reizen.

 1. Het haalt je uit je comfortzone
  We zitten allemaal graag in die comfortabele bubbel van een dagelijkse routine. Maar tegelijkertijd weten we ook dat dit onze persoonlijke groei in de weg zit. Naar onbekende plaatsen en bestemmingen gaan, zal je uitdagen om op jezelf te leren vertrouwen, ook als het allemaal niet zo comfortabel is. Solo reizen geeft je een kans om uit die bubbel te komen en te groeien als individu.
 2. Je leert jezelf beter kennen
  Als je eenmaal in je eentje op pad bent, heb je niemand anders om op te leunen. Je krijgt te maken met beslissingen die je moet nemen en angsten die je moet overwinnen. Er is niemand die het voor je overneemt. Daardoor leer je je ware zelf kennen en ontdek je tot hoeveel je in staat bent.
 3. Het biedt perspectief voor de toekomst
  Als je alleen reist, ontdek je hoe belangrijk het is om je eigen hart te volgen. En niet onbelangijk, wat het betekent om naar je gevoel te luisteren. Omdat je niemand hebt om mee te praten, leer je beter concentreren en denk je onbewust na over diepere gevoelens. Een solo reis kan je helpen om antwoorden te vinden over je ware doel in het leven en wat je eigenlijk moet doen – niet wat anderen zeggen dat je moet doen.
 4. Avalon Road

  hotelspecials
 5. Je legt sneller nieuwe contacten
  Als solo-reiziger is het veel gemakkelijker om contact te leggen met de lokale bevolking. Want als je alleen bent, dan zijn mensen je eerder bereid om te helpen. De lokale bevolking is bovendien meer geïnteresseerd in wat iemand die alleen reist in hun land doet. Dat zorgt ervoor dat ze ook eerder open en betrokken kunnen zijn.
 6. Het geeft zelfvertrouwen
  Reizen naar landen die onbekend voor je zijn, vraagt om een bepaalde mate van lef. Het gebrek eraan is een van de belangrijkste redenen waarom mensen niet snel alleen reizen. Maar als je het wel doet, dan bouw je aan je zelfvertrouwen. Alleen beslissingen nemen, je eigen keuzes maken en de gevolgen omarmen: het helpt je later in het leven bij belangrijke stappen.
 7. Je kiest je eigen route
  Overleggen over de route, discussieren over de tussenstops en noem het maar op: we kennen het allemaal van reizen met een groep. Elke deelnemer heeft een mening en dat kan nogal eens botsen tijdens een groepsreis. Als je alleen bent, krijg je daarentegen de mogelijkheid om je eigen route in te vullen. Je bezoekt de plaatsen die jij wilt bezoeken – zonder compromissen.
 8. Je zult de lokale taal beter leren kennen
  Als je alleen reist en niemand in je eigen taal spreekt, word je automatisch uitgedaagd om in de lokale taal te spreken. Een volledige onderdompeling in een vreemde cultuur en taal is de beste manier om een taalbarrière te doorbreken. Want er niemand die het voor je kan vertalen. Als je alleen bent, word je gedwongen om constant de nieuwe taal te oefenen.
sunweb lastminute banner

Reageer