Abdij Hotel Rolduc Kerkrade

Op zoek naar een originele overnachting? Boek eens een weekendje weg in een historische abdij en proef de geschiedenis op deze unieke locatie.

Stedentrips vriendinnen banner

Abdij Hotel Rolduc Kerkrade

Een abdij met een geschiedenis van meer dan 900 jaar. Het grootste abdijcomplex van de Benelux en een vermelding op de UNESCO-lijst van Nederland, dat is mijn uitvalsbasis voor een weekendje Zuid-Limburg.

abdij rolduc

hotelspecials

Wanneer ik de binnenkoer van het complex op wandel overvalt de rust me. Vogeltjes fluiten in het groen en orgelmuziek is hoorbaar vanuit de statige kerk. De serene sfeer van de oude abdij is goed bewaard gebleven. Ik ben klaar voor een relax en culinair weekend en ga op ontdekking in de abdij.

Kloosterbrasserie De Kanunnik

Een modern interieur, maar dan weer gedecoreerd in die typische abdijsfeer. De lijn wordt in het hele complex doorgetrokken en ook dineren maakt deel uit van de abdijbeleving. Foto’s uit de glorietijd van de abdij sieren de wand, paarse tinten doen denken aan de kledij van de bisschoppen van weleer. En net zoals de keukenbroeders van toen gebruikt de chef streekproducten en kruiden uit de eigen tuin.

kloosterbrasserie de kanunnik 2

Proef zeker ook eens het lokale abdijbier of de huiswijn, afkomstig uit de wijngaard van de abdij. Ook voor dagjesmensen is een terrasje of gezellig etentje aan te bevelen.

20190819 204708

TIP: Nog zin in een koffie of een borrel? Daal eens af naar de kelders van Abdij Rolduc en ontdek een van de mooiste hotelbars van Nederland.

Comfort kamer

Abijd Rolduc beschikt over 160 kamers, waardoor het ook een geschikte locatie is voor evenementen en conferenties. Ik sliep in een comfort kamer. Modern ingericht maar dankzij de hoge plafonds en de oude gangen met houten parketvloeren ervaar je nog steeds de sfeer van de oude abdij. In de kamers wordt die beleving gewoon doorgetrokken. Een unieke plek om te overnachten.

hotelkamer comfort hoeve zuid

Een aanrader is om een van de arrangementen te boeken en extra voordeel te doen zoals een gratis extra nacht bij het boeken van een kloosterarrangement. Ook geldig in de herfstvakantie!

comfort plus kamer

Een kamer kan je rechtstreeks boeken via de website van Abdij Rolduc. Je krijgt er altijd de laagste kamerprijs en betaalt geen reserveringskosten. Prijzen starten vanaf 60 euro voor een comfort kamer. Een gratis welkomstdrankje krijg je er bovenop. Een de perfecte locatie hiervoor is de prachtige binnenkoer van de abdij.

20190819 140102 e1567262894255

De perfecte plek voor een aperitiefje of lunch

Rococco

De Rococco periode is een van de meest creatieve uit onze geschiedenis. En dat zie je nog steeds in de bibliotheek van Abdij Rolduc. Je komt er alles over te weten tijdens een van de rondleidingen in de abdij, waarbij je op plaatsen komt waar normaal geen toegang is.

rococobibliotheek

Natuurlijk kan je ook de Rolduc-wijngaard bezoeken, inclusief proeverij. Want Limburgers staan nu eenmaal gekend als fijnproevers en levensgenieters.

Kerkrade

Vanuit Abdij Rolduc volg ik een historische fietsroute die in het teken staat van de bevrijding van Zuid-Limburg. De regio leent zich perfect om per fiets te verkennen. Lichte heuvels die zorgen voor mooie landschappen, maar zeker niet te steil voor wie geen elektrische fiets heeft.

 

Sigfriedlinie

Restanten van de Sigfriedlinie

Kerkrade

Travelchecker tips

  • Meer info nodig over een bezoek aan Zuid-Limburg? Bezoek Visit Zuid-Limburg.
  • Maak een fietstocht door de streek, bezoek de restanten van de bevrijding van Zuid-Limburg en hou een picknick in de Anstelvallei of de botanische tuin.
  • Bezoek Gaia Zoo, een van de mooiste dierentuinen in de Benelux.
  • Bezoek historische steden zoals Aken, Valkenburg of Maastricht vanuit Kerkrade.
maastricht valkenburg citygids

Reistip: bereid je vakantie voor met deze handige online reisgids

sunweb lastminute banner

Reageer