Amazing Abu Dhabi

Abu Dhabi biedt een geweldige mix van cultuur, entertainement en rust. Van Yas beach naar Ferrari World.

Stedentrips vriendinnen banner

UAE TRIP

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit 7 emiraten die vooral bekend zijn om hun olie en rijkdom. Wij bezochten Dubai en Abu Dhabi en genoten van alle luxe die je in deze oase kan vinden.

Na enkele dagen overdaad in Dubai kan een beetje rust goed doen. En die rust gaan we opzoeken in Abu Dhabi, op een uurtje rijden van Dubai. Abu Dhabi is het grootste emiraat en voor de olievondst hield men zich er bezig met het kweken van kamelen en het duiken naar parels. Tegenwoordig is deze metropool aan de Perzische golf een trekplaats geworden voor nieuwe rijken en toeristen.

hotelspecials
yas beach club

Beach pool

Yas Beach

Verblijven doen we niet in downtown Abu Dhabi maar op Yas Island. Dit kunstmatig aangelegde eiland is een toeristisch project dat vooral bekend is dankzij zijn formule 1 circuit. Ons hotel ligt ingesloten tussen het circuit en een mangrove. En het is aan die kant dat we de rust gaan opzoeken. De schreeuwende kinderen in het zwembad vormen ons excuus om het hotel busje te nemen naar de Yas beachclub. Niet dat het hier zo rustig is, er is vandaag immers een pool party gepland, maar de lounge muziek langs het zwembad werkt toch wel relaxerend. De talrijke ligbedjes zijn voorzien van kussens en handdoeken. Het personeel zorgt voor hapjes en drankjes, telkens voorzien van een tot de nok gevulde ijsemmer.

yas beach club

Beach beds

Het water in de mangrove is heerlijk warm en door het hoge zoutgehalte drijf je moeiteloos rond zonder kopje onder te gaan. Een zoete duik nemen kan je in het zwembad, dat in de namiddag gevuld wordt met dampende lijven en feestende Arabieren. Op de achtergrond razen de jetski’s door het water en dobbert een dame in burkini op de golven. Zo’n pak beschermt je wel tegen zon, en het herinnert ons eraan nog een laagje factor 50 op te smeren.

We genieten nog even van een kebap met look in de beach bar en zoeken dan de rust op van onze privé beach cabana. Het leven is best aangenaam in een beach club, kunstmatig of niet…

yas beach club

Beach cabana

Sjeik Zayed moskee

In de Islam is het verboden om afbeeldingen te tonen van God en zijn profeten. Wie je wel op iedere straathoek ziet opduiken is de Sjeik. En de eerste president van de UAE, Sjeik Zayed, schonk zijn bevolking een prachtige moskee. Dit gebouw is een mengelmoes van verschillende bouwstijlen en architecten uit de hele wereld zorgden voor de constructie van dit kunstwerk.

sjeil zayed moskee

Grote gebedsruimte

Onder de 82 koepels in een zee van witte marmer kunnen 40.000 gelovigen plaatsnemen. Je wandelt er onder gouden kroonluchters en over een tapijt van 47 ton, goed voor een wereldrecord. De prijs zal ook wel enige records gebroken hebben. Niet dat Sjeik Zayed daar wakker van zal liggen, hij ligt trouwens begraven in het mausoleum naast de moskee.

sjeik zayed moskee

Sjeik Zayed Moskee

De Zayed moskee bezoeken is een must, jezelf bedekken ook, anders kom je er niet in. Voor schaars geklede bezoekers worden er modieuze (of wat daarvoor moet doorgaan) pakjes voorzien. Gelukkig heeft Heidi zelf een sjaal bij die ze deskundig rond haar hoofd wikkelt.

abu dhabi

Het bezoek aan de moskee is geheel gratis. Ook aan de rondleiding, in het Engels, kan je gratis deelnemen. Op 45 minuten gidst Aicha ons doorheen de moskee en beschrijft ze trots de details en de grootsheid van het heiligdom. Tijdens de rondleiding krijg je niet enkel extra uitleg, je komt ook op enkele plaatsen waar je als gewone bezoeker niet mag wandelen, dus zeker doen!

Ferrari world

Het hotel busje brengt je na een strandbezoek ook verder naar de Yas Mall. Een zoveelste megalomaan shopping project waar zelfs shopoholics gek worden van het aanbod. Je kan ook een zijsprong maken naar het minder exotische Yas Ikea, waar we uiteraard snel voorbij wandelen. Uiteraard vindt Heidi koopjes maar dit is niet het hoofddoel van ons bezoek. Vanuit de mall heb je immers toegang tot Ferrari World, een volledig overdekt pretpark waar alles in het teken staat van het Italiaanse automerk.

ferrari worldEn natuurlijk hebben ze ook hier weer voor enkele records gezorgd. Snelste coaster ter wereld, hoogste looping, steilste lifthill,… Ferrari World heeft het en dat moeten we uiteraard proberen.

De lancering van Formula Rossa schiet je aan 240 km per uur de woestijn in. Aan zulke snelheden wil je geen zand in je ogen krijgen dus daagt iedereen een veiligheidsbril. Een must-do voor autofreaks!

 

ferrari world

Constructie van een nieuwe ride

De overdekte hall is ook één van de grootste ter wereld en is op zich al het bekijken waard. Mooi? Neen dat niet, maar wel indrukwekkend. Een ritje met een echte Ferrari behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Voor de iets kleinere budgetten kan je ook in de simulators terecht en racen tegen andere bezoekers. Naast coasters vind je er nog enkele andere attracties aan, zo winnen we een karting race en vliegen we virtueel langs de Italiaanse kuststreek, inclusief geureffecten. Allemaal wel plezant, maar toch de hoge inkomprijs niet helemaal waard. Dan nog maar een ritje op Formula Rossa…

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

3 commentaar

Reageer