Amsterdamned

Amsterdam is poep op de stoep, en haat in de straat. Je bent op je hoede, vooral ’s avonds laat. Dansen bij Jansen, kapsones in Zuid, een steen door de ruit.

Stedentrips vriendinnen banner

Amsterdam citytrip

Amsterdam is populair als citytrip bestemming, veel te populair zelfs. In de zomer zijn er Amsterdammers die hun woning verhuren aan toeristen terwijl ze zelf de rust van een camping opzoeken. De toeristische dienst maakt zelfs geen reclame meer in het buitenland om de stortvloed aan toeristen een beetje in te dijken. Ik zoek dan ook veel liever de rust op van Zeeland of Waddenland, in plaats van uren in de rij te staan bij Anne Frank. Maar een weekendje stappen in Amsterdam, daar zei ik dan weer geen neen tegen… damned.

amsterdam centraal

Amsterdam Centraal

hotelspecials

The Bulldog

Voor 25 euro spoor ik samen met 8 vrienden met de NS van Maastricht naar Amsterdam. Snel, op tijd en met Wifi aan boord (kijk NMBS, zo kan het dus ook). Doorheen de mensenzee banen we ons een weg naar The Bulldog. Deze hostel is een waar instituut op de walletjes, met coffeeshops, souvenirwinkels en cafés van hetzelfde merk. Bovendien is het een betaalbare optie om in het hart van de stad te overnachten.

amsterdam walletjes

Langs de wallen naar The Bulldog

the bulldog

In de lobby hangt een kruidige geur

W Hotel

Om even te ontsnappen aan de drukte, en de kater van de eerste avond een beetje te verzachten, nemen we de lift naar de rooftop bar van het W hotel. De W lounge biedt een panoramisch zicht op de stad en men serveert er belachelijk dure drankjes. Maar het is hip en nergens krijg je zo’n mooi zicht op het paleis op de Dam. Voor 270 euro per nacht slaap je er net iets beter dan in The Bulldog, maar dan mis je natuurlijk wel het nachtlawaai, de weedgeur en de stapelbedjes…

W amsterdam

De W lounge

20190330 144630 e1555889272383

W Amsterdam is ook een culinaire hotspot

Rembrandtplein

Uitgaan in Amsterdam is niet moeilijk, je zal enkel een beetje keuzestress hebben door het overaanbod aan kroegen en danscafé’s. Op de wallen barst het van de bruine kroegen waar André Hazes door de boxen knalt. Gezelligheid troef dus. De danscafé’s op het Rembrandtplein zijn wat moeilijker om met een groepje mannen alleen binnen te geraken. Charly, een Antilliaanse portier, geeft ons het advies enkele dames mee te nemen, dan geraak je zo binnen. En dan bedoelt hij niet de vriendelijke dames achter de kleurrijk verlichte ramen.

Rembrandtplein

Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!

Ajax Amsterdam is de trots van de stad. En aangezien de ‘boeren’ uit Eindhoven op bezoek zijn heerst er al uren voor de aftrap een gezellige drukte rond het stadion. De wedstrijd is hopeloos uitverkocht dus volgen we maar op het grote scherm in het supportershonk onder de tribune. Ze tappen er zowaar Jupiler en de pintjes vloeien rijkelijk als Ajax scoort. Keeskoppen en Surinamers vallen mekaar in de armen en scanderen “Ajax Joden Superjoden”. Gekkenhuis in de tribune. Unia zou niet weten tegen wie ze hier een klacht moest indienen…

20190331 185313

amsterdam arena

Hazes en Cruyff, 2 Amsterdamse monumenten

Supertips

Nog enkele tips van locals om je weekend en je maag te vullen:

  • Zelf bier tappen en BBQ kip met je handen eten, daarvoor moet je in de Bierfabriek zijn.
  • De lekkerste biefstuk eet je bij Loetje, ideaal om je vreetkick te bedwingen.
  • Liever een danske placeren dan in de kroeg te blijven hangen? Rep je dan naar Thuishaven voor het betere techno werk.
  • Zin in kaas? Keuze genoeg uiteraard op de markt.

20190330 111923

Tijdens mijn eerste bezoek aan Amsterdam geraakte ik niet uit het luxueuze Amstelhotel. Dit keer bleek de stad een perfecte bestemming voor een feestweekendje met de mannen. De cultuur opsnuiven doen we dan volgende keer wel.

amsterdam grachten

20190330 182559

Hoi Hoi…

amsterdam citygids pdf

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

 

sunweb lastminute banner

Reageer