Antelope Valley Poppy Reserve

Tijdens mijn roadtrip door de USA kwam ik uit op een klein maar verrassend natuurpark. Welkom in Antelope Valley Poppy Reserve. 

Stedentrips vriendinnen banner

Antelope Valley Poppy Reserve

Mijn roadtrip door het westen van de USA loopt langs alle bekende National Parks. Hoogtepunten zoals de Grand Canyon en Monument Valley staan uiteraard op het programma. Maar ik begin mijn trip met een bezoekje aan mijn Amerikaanse familie, die meer dan 70 jaar geleden vanuit Sint-Truiden vertrok naar het verre LA. Vlaamse pioniers op zoek naar een nieuwe toekomst.

De rit vanuit LA naar Quartz Hill leidt me naar de hoog gelegen Mojave woestijn. Ik verwacht me dus aan een dor woestijnlandschap met wild overstekend tuimelkruid. Mijn licht verbrand neusorgaan is dan ook aangenaam verbaasd als ik in de buurt van Lancaster een bloesemgeur opsnuif vanuit mijn Mustang. Het zal niet de laatste keer zijn dat de woestijn me op het verkeerde spoor zet.

hotelspecials

The poppies

De ontmoeting met mijn nieuwe familieleden verloopt gastvrij en hartelijk. De laatste ontmoeting met mijn tante dateert alweer van ’88, waar ik als snotaap amper een idee had van waar ik me bevond. Intussen is ze 93 en heeft een eigen familie uitgebouwd die Vlaanderen enkel kent uit de verhalen die ze vertelt, nog steeds met een Limburgs accent.

Het is april, en ze mijmert hoe mooi Haspengouw er nu wel zal bijliggen, helemaal bedekt met bloesems. “Al kan je hier in de woestijn ook wel mooie bloemen zien hoor” zegt ze terloops. Die wil ik dan toch wel eens zien, ik ben hier nu toch om natuurparken te bezoeken.

Na een korte rit over Lancaster Road doemen in de verte de eerste oranje vlekken op in het landschap. In eerste instantie denk ik aan de oranje rotsformaties die ik verwacht te zien in Navajo gebied. Maar bij het naderen wordt de omgeving groener en blijkt de oranje gloed een oceaan van bloemen te zijn.

antelope valley

Oranje zo ver het oog kan reiken

De poppies zijn kleine oranje bloemen die je het best kan vergelijken met klaprozen. Overdag springen ze open, wanneer de zon verdwijnt klappen ze weer dicht. Ze zijn massaal aanwezig en zorgen tegen de achtergrond van de bergen voor een prachtig plaatje. Mijn mond valt open van verbazing. Verwonderd over de grootsheid van het uitzicht (en verbaasd dat mijn tante nog steeds denkt aan dat kleine stukje bloesems in Limburg) geniet ik van dit reismomentje.

En net zoals in Limburg trekt ook dit natuurwonder een hoop toeristen. Maar de hiking trails brengen je naar de uithoeken van het park waar je nog rustig kan genieten van de natuur, zonder omver gelopen te worden door influencers in the wild. De doorsnee Amerikaan fotografeert de poppies liever vanuit de wagen of langs de kant van de highway. Verbazend ook dat dit nog geen bedevaartsoord is voor campers vol Hollandse toeristen. Oranje boven.

Hoe geraak ik in Antelope Valley?

Een bezoekje aan Antelope Valley kan je makkelijk toevoegen aan je roadtrip door de USA. Vanuit LA is het een kleine omweg als je naar San Francisco of Sequoia NP rijdt.

Antelope valley map

De route naar Antelope Valley

Wanneer bloeien de poppies?

Net zoals in het mooie Limburg bloeien de poppies in de maand april. Meer praktische info over een bezoek aan het park vind je op de officiële website. Ik adviseer om Antelope Valley een tussenstop te maken tijdens je road trip door Californië of als een daguitstap vanuit LA.

Antelope Valley lake

Antelope Valley was weeral een argument om de USA te bekronen tot mijn favoriete vakantiebestemming. Naast de bekende natuurwonderen vind je er nog zoveel verborgen parels. Gelukkig wordt mijn heimwee naar de States een beetje gecompenseerd door de bloesems in mijn achtertuin deze maand. De wereld is een groot dorp, en op deze manier worden die verplichte familiebezoekjes toch wel veel aangenamer. 😉

Antelope Valley roadtrip

@unsplash en eigen fotomateriaal.

Fotoliefhebbers gaan hier zeker aan hun trekken komen. 🙂

Op zoek naar meer Amerika tips en reisverhalen? Neem dan ook hier een kijkje:

sunweb lastminute banner

Reageer