B&B Agnetenklooster

Tijdens onze trip naar Maaseik verbleven we in het historische Agnetenklooster. Lees verder en ontdek het geheim achter deze charmante B&B.

Stedentrips vriendinnen banner

B&B Agnetenklooster Maaseik

Aan de rand van het centrum van Maaseik parkeren we voor een statige ijzeren poort. Het hekwerk geeft al een eerste doorkijk prijs naar het historisch gebouw dat erachter schuil gaat. De geur van de rozentuin tovert meteen een glimlach op ons gezicht. Net zoals die van Patricia, de uitbaatster, die ons opwacht aan de voordeur. Patricia is opgegroeid in dit oude klooster dat nog dienst heeft gedaan als notariaat van haar vader. En zij is het geheim van deze B&B. Want hoezeer we ook van de luxe suites houden in een hotel, als we op zoek zijn naar charme en gastvrijheid komen we steeds vaker in een B&B terecht. Het Agnetenklooster werd door Patricia smaakvol gerenoveerd met behoud van authentieke elementen. Ook de charme van de woning werd bewaard gebleven. Allemaal met respect voor de historiek en traditie van de vroegere bewoners.

Agnetenklooster

Charme genoeg

hotelspecials

Geschiedenis

Bij een welkomstdrankje in het salon vertelt Patricia gepassioneerd over de rijke geschiedenis van het pand. Vanuit het salon heb je een prachtig zicht op de Engelse tuin (of zeg maar gerust park) en de koperen kerktoren van Maaseik. Het antieke meubilair, de hoge plafonds en de talrijke kunstwerken aan de muur dragen bij aan de charme en de warme sfeer.

Agnetenklooster

Tuinzicht

Hier wordt ’s morgens ook het ontbijt geserveerd. Een eitje naar keuze, verse jus en koffie of thee serveert Patricia aan tafel. Broodjes van de warme bakker met een ruime keuze aan beleg neem je zelf naar believen. Het is fijn vertoeven en relax wakker worden in deze setting, het ochtendhumeur van Christophe maakt hier geen schijn van kans om door te breken…

ontbijt Agnetenklooster

Een vers ontbijt om te beginnen

Suites

Overnachten doen we op de bovenste verdieping van het klooster. Deze verdieping werd volledig vernieuwd, maar het houten dakgebinte herinnert je aan de grandeur van het gebouw. Onze kamer ‘Agnes’ heeft uitzicht op de toren van de Catharinakerk. En niet onbelangrijk voor een B&B, de bedden zijn zalig. Gratis wifi en een televisie zijn aanwezig in elke kamer. De badkamer is functioneel uitgerust en net zoals de rest van de B&B kraaknet. Ontwaken doe je hier met het gefluit van vogeltjes en het luiden van de kerkklokken, een ontspannen begin van de dag.

Agnetenklooster

Agnes suite

Naast Agnes zijn ook Jan en Hubert namen van kamers, allen op de zoldergang gelegen. Wil je het nog wat charmanter? Neem dan eens een kijkje in een van de suites van het Agnetenklooster. Zoals de bibiliotheek- of de muzieksuite.

Agnetenklooster

Oud en modern

Praktisch

Het Agnetenklooster is de perfecte uitvalsbasis voor een fietstochtje door het mooie Maasland. Ook het historische centrum van Maaseik ligt slechts op 5 minuten wandelen. Ben je een shopaholic? Geen probleem, zowel Maasmechelen Village als Roermond outlet liggen op nog geen kwartiertje rijden van Maaseik. Maar ook Maaseik zelf biedt je een waaier aan shopping mogelijkheden, om nog maar te zwijgen van culinaire genoegens. Kortom, een ideale locatie.

Overnachten in het Agnetenklooster kan vanaf 100 euro per nacht, inclusief een heerlijk ontbijt. Voor de wandelaars en fietsers zijn er speciale arrangementen beschikbaar. Limburg is en blijft een prachtige streek om per fiets te ontdekken. Ook je fiets kan je gratis stallen, net zoals je wagen trouwens.

B&B Agnetenklooster staat garant voor een gastvrije en vriendelijke ontvangst in een uiterst charmant karakter. De ideale locatie en de prachtige tuin zijn pluspunten, net zoals de authentieke kamers. Bedankt Patricia voor het aangename verblijf!

Nuttige links:

Dit verblijf werd ons aangeboden door de Stad Maaseik.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer