Blog Limburg

Belgische wijn uit Alt Hoeselt2 min read

7 juni 2020 3 min read

author:

Belgische wijn uit Alt Hoeselt2 min read

Leestijd: 3 minuten

Belgische wijnen zijn in opmars. Het jongste wijndomein in Alt-Hoeselt presenteert trots zijn gloednieuwe ‘Vin de Goffin’.

Belgische wijn ‘Vin de Goffin’

Op wandelafstand van mijn deur werd afgelopen maand een nieuw Limburgs streekproduct voorgesteld. De eerste oogst van Vin de Goffin werd aan het grote publiek gepresenteerd. Het terrein van 20 are in het Limburgse Alt-Hoeselt levert met 400 wijnranken zo’n 1000 flessen op. Kleinschalig en uniek, het ideale recept voor een nieuw lokaal topproduct. Het nieuwe wijndomein produceert zo in 1 klap een collectors item voor de wijnliefhebbers. De druiven van het Weigaertsveld worden door de familie Goffin vakkundig verbouwd tot een ‘Chardonnay’ of een ‘Blanc de Noirs’. Vanaf volgend jaar zou nog een mousserende wijn aan het aanbod toegevoegd moeten worden.

belgische wijn alt hoeselt
Er groeien niet enkel appels in Limburg…

De familie Goffin

Guy Goffin en z’n zoon Jeroen zijn de drijvende kracht achter Vin de Goffin. Ze delen een passie voor klassewijnen en champagnes en zijn dan ook meer dan trots op hun nieuwe product. Guy volgde een cursus wijnbouw in Hasselt, Jeroen is fruitkeurder van beroep. Hanne, de echtgenote van Jeroen waakt over de hygiëne in de wijnkelder. Samen vormen ze een hecht familiebedrijf.

belgische wijn vin de goffin
De familie Goffin aan het proeven.

Volgens beide wijnliefhebbers worden bij het maken van wijn al je zintuigen geprikkeld. Het is een lang en leerrijk proces dat ook voor veel werk en de nodige stress zorgt. Daarom is het ook een onbeschrijflijk gevoel wanneer je zelf de eerste fles mag ontkurken… en proeven natuurlijk.

belgische wijn Vin de Goffin
Voila!

Toekomst en ambitie

Vader en zoon hebben nog veel toekomstplannen. Zoals het uitbreiden van de wijngaard tot 1 hectare, goed voor 5000 flessen. Ze kiezen doelbewust voor champagnewijnen. De vele tripjes naar de champagnestreek zorgden voor veel nuttige contacten met lokale wijnboeren. Daar horen uiteraard ook proeverijen bij, het nuttige aan het aangename koppelen heet dat.

belgische wijn Vin de Goffin
Wijn maken is een harde stiel.

Belgische wijn kopen ?

Zin om de friszure smaak van Vin de Goffin zelf eens te degusteren? Je kan de Limburgse wijn voorlopig enkel bij de wijnboer zelf afhalen. Bestellen kan op de website van Vin de Goffin.

Belgische wijn Vin de Goffin
De oogst is binnen.

Je kan van Limburgers ook niet beweren dat ze niet inventief zijn, want iets verderop in het dorp kan je de wijn ook gewoon in de foodautomaat van De Vrije Valk vinden. Een flesje Vin de Goffin kost er 11 euro. Tijd om er nog eens naartoe te wandelen straks…

En als je dan toch in Hoeselt bent, kijk hier eens wat er nog allemaal te beleven valt en laat je verrassen door deze groene gemeente. Meer Limburg tips vind je op mijn Limburg pagina. Altijd welkom!

Bron: infoblad Gemeente Hoeselt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *