Beste bierbestemming ter wereld

Wist je dat de beste bierbestemming ter wereld in Limburg ligt? Reden genoeg om naar Sint-Truiden te rijden voor een culinaire ontdekkingsreis met aangepaste bieren.

Stedentrips vriendinnen banner

De Gebrande Winning

Beste bierbestemming ter wereld

De online bierbijbel voor liefhebbers van het gouden vocht is Ratebeer.com, een platform van kenners dat “De Gebrande Winning” verkoos tot beste bierbestemming… ter wereld. Iets waar we in Limburg best trots op mogen zijn. Na ons bezoekje in de verzekering tegen de grote dorst, de oude nummer 1, trokken we op culinaire mannentrip naar Sint Truiden.

de gebrande winning

Bron: Het nieuwsblad online

hotelspecials

Vanwaar de naam “gebrande winning”?

Op 15 juli 1784 waren ‘Suske de Poep’ en ‘het voorvelleken’, 2 arme sukkelaars op bedeltocht. Omdat ze werden verjaagd aan de hoeve van Nijsken Van Den Hove besloten ze wraak te nemen en staken de hoeve in brand. Dit gebeurde destijds wel vaker en er heerste een angst onder de bevolking voor de ‘Bokkerijders’. Een criminele bende duivelsaanbidders die brandstichting als handelsmerk gebruikte. Daarom werden Suske en zijn kompaan ook veroordeeld en dicht bij de “Gebrande Winning” levend verbrand.

de gebrande winning

De Gebrande Winning

Aangepaste bieren

We kiezen voor het BIB Gourmand menu voor 39 euro. De suggesties van de chef staan telkens in het vet gedrukt, een advies dat we met plezier opvolgen. Voor 21 euro extra zijn het water, de aangepaste bieren en een luxe koffie inbegrepen.

Wanneer onze ober aan tafel een sigarenkistje opent explodeert een heerlijk rokerige geur aan onze tafel. De sigarenkroketjes zijn subliem, de vitello geserveerd in een assenbak. Origineel, smaakvol en perfect passend bij ons champagnebier.

de gebrande winning

Sfeervol interieur

De open ravioli met krab en kreeftenjus is een goede start, de pladijs als hoofdgerecht een voltreffer. Vis is overigens de enige optie voor vegetariërs. Op de kaart staat beleefd vermeld dat veganisten elders hun gading wellicht beter vinden. Daar heeft chef Raf geen kaas van gegeten, van de rest wel gelukkig.

Afsluiten doen we met een moderne versie van de smurfentaart, een geliefd dessert in de regio van vele Truidense kanaries.

Raf Sainte

Chef Raf Sainte @ work

SNP banner

Bierkelder

Hoewel echt afsluiten kan je hier pas met een degustatie uit de goudmijn van ‘De Gebrande Winning’. En dat is de bierkelder. Een blik op de uitgebreide bierkaart zorgt al voor een smile op ons gezicht. Naast de klassiekers zoals Kriek Lambic en oude Geuze, vind je er ook champagnebieren en oak aged limited editions. Onze keuze valt op een lokaal topproduct. De Pjassel van 2018 is de perfecte zure afsluiter.

de gebrande winning

Overal bier…

Als je het vriendelijk vraagt aan de chef mag je wellicht wel een blik werpen in zijn bierkelder. Bij mooi weer kan je op het terras ook wel een lekker flesje degusteren, al blijft het in de eerste plaats wel een restaurant. Maar hou zeker de website in de gaten voor speciale evenementen zoals de bierclub of het bierfestival.

bierkelder

De Bierkelder

Praktische info

  • De Gebrande winning vind je in Sint-Truiden, Zepperenweg 7.
  • Je kunt ook een vakantiehuis met bar en biertap huren, leuk voor een vriendendweekend.
  • Gesloten op maandag en woensdag.
  • Reserveren kan online of op 011/682047.
  • Surf naar De Gebrande Winning voor een virtual tour of een blik op de bierkaart.

Santé!

Overnachten in Limburg?
Als je met een vrienden groep of familie een overnachtingsmogelijkheid Limburg zoekt, kan je wellicht denken aan een vakantieboerderij. Daar vind je veel ruimte en kan je lekker doen waar je zelf zin in hebt. Huur een vakantieboerderij Limburg met biljart en tafeltennistafel en blijf tot in de late uurtjes op. Pilsje en hapje erbij en genieten maar. Een ander idee is een huisje met hottub in Limburg te huren. Limburg en wellness, een uitstekende combinatie.

sunweb lastminute banner

Reageer