Antwerpen bike tour

Hoe verken je het best een metropool? Gewoon per fiets natuurlijk. Wij ontdekten weer nieuwe toffe plekjes in Antwerpen tijdens een bike tour door ’t stad.

Stedentrips vriendinnen banner

Antwerpen

Of we zin hadden om met de fiets Antwerpen te verkennen? Ja natuurlijk want het blijft een hippe stad die continu verandert en waar altijd iets te beleven valt. En we konden weer nieuwe ideeën opdoen voor een volgend weekendje weg. We namen ons voor om bij de eerste flauwe ‘parking’ grapjes rechtsomkeer te maken naar Limburg of naar het immer sympathieke Mechelen. Maar niets daarvan, onze gidsen van cyclant en Antwerp by bike gaven ons niet enkel goede fietsen met dikke banden(made in Antwerp zelfs), ze bleken ook nog eens sympathiek te zijn ook. Enthousiast met een vleugje chauvinisme. 🙂

antwerpen citygids pdf

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

hotelspecials

Bike Tour

Onze fietstocht begint aan Centraal station, het mooiste ter wereld. En dat zeggen niet alleen de sinjoren, ook de rest van de wereld is het er mee eens. Het eerste fotomomentje is dus direct al een feit. We zetten hier even de mooiste fotoplekjes van Antwerpen op een rij voor je. Er worden verschillende tours aangeboden doorheen de stad, met speciale thema’s zoals ‘de haven’ of ‘streetart’.

Antwerpen centraal station

Antwerpen centraal, mooiste station ter wereld

We rijden weg van het station en via de diamantwijk en de Jodenbuurt belanden we in het park, een restant van de oude vestigingsmuur rond Antwerpen, nu een oase van rust.

stadspark Antwerpen

Ingang van het park

Van het park fietsen we richting de Schelde, en daarbij passeren we de ene grote trekpleister na de andere. Wat uiteraard de nodige fotostops oplevert. Hier trekken we de standaardplaatjes, maar ze zijn gewoon te mooi om niet te fotograferen. Onze gids zorgt intussen met enkele urban legends voor luchtige informatie. Zo was de Groenplaats een armenkerkhof, waar de menselijke resten als meststof dienden voor het bloeiende groen… De rijken werden in de kathedraal zelf begraven, en de rottende lichamen zorgden voor stank in de kerk. Stinkend rijk zeggen ze dan.

Groenplaats Antwerpen

Mijnheer Rubens in de schaduw van de kathedraal

Grote Markt Antwerpen

Brabo fontein op de Grote Markt

Het stadhuis is nog zo’n verplichte stop. De Brabo fontein legt het moment vast wanneer deze held de hand van de reus Antigoon heeft afgehakt en in de Schelde werpt. Dit ‘hand-werpen’ komt niet enkel terug in de naam van de stad, ook het stadslogo en enkele lokale lekkernijen worden van handjes voorzien. Niet voor niets dat Regi zo graag in het sportpaleis komt draaien.

't Steen

Antwerpen is een openluchtmuseum

Havenhuis

We fietsen langs de Schelde richting Haven. Langs de kade openen regelmatig hippe zaken met terrassen aan het water. En op linkeroever vind je er zelfs nog meer. Maar we rijden verder over ’t eilandje (trendy is hier een levensstijl) naar de grootste werkgever van de stad. De Antwerpse haven is de grootste koffie-en fruithaven ter wereld, en een draaischijf van cocaïne volgens kwatongen. Het nieuwe havengebouw combineert boten en diamanten in een prachtig design. Voor een rondleiding begin je best nu al te reserveren vanwege de populariteit van het gebouw.

MAS en het havengebouw

’t Eilandje met zijn MAS en het havenhuis

Red star line

Red Star Line museum

Zurenborg

Lunchen doen we in Bar-Noord. Een pop up zomerbar in Park Spoor Noord, een openlucht park-speeltuin-zwembad en een plek waar heel Antwerpen kan komen ontspannen. We volgen de spoorlijn door de wijken ‘den Dam’ en Borgerhout naar Zurenborg. Het walhalla voor liefhebbers van street art en architectuur. Een allegaartje van allerlei bouwstijlen en culturen.

street art

Krugerstraat, de plek bij uitstek voor Antwerpse street art

Zurenborg

Zurenborg, mix van stijlen uit de belle époque

Om een stad te verkennen maken we steeds meer gebruik van een bike tour. Je leert de stad op een korte tijd kennen en ziet veel meer dan vanuit een metro of tram. Wil je al eens een virtuele fietstocht door Antwerpen maken, kijk dan eens op de website van visit Antwerpen en verken de stad in 360°.

Bike tour Antwerpen

Fietsen is onze favoriete manier om een stad te verkennen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer