Carolus Thermen Aken

Op zoek naar een romantische en luxueuze sauna? Probeer Carolus thermen in Aken eens. Zowel het saunalandschap als de thermen zorgen voor totale ontspanning.

Stedentrips vriendinnen banner

Carolus Thermen Aken

Aken is de gezellige Duitse stad net over de grens met Nederlands Limburg. Ze is gekend als goedkoop alternatief om te gaan shoppen. En natuurlijk als ideale plek om een kerstmarktje te bezoeken. Maar wist je dat je in het centrum van Aken een oase van rust vindt? Midden in het stadspark ontspringt het thermaal water van de Rosen spring uit de bodem. Omdat het thermaal water goed schijnt te zijn voor je huid en een middel is tegen reuma, en nog 101 andere fysische kwaaltjes, dompelen we ons helemaal onder in de Carolus Thermen.

Carolus thermen

Binnenzwembad

hotelspecials

Na het douchen trakteren we onze voeten op een wandeling over een ruwe stenenvloer, afwisselend in ijskoud en lekker warm water. Een eerste prikkeling voor ons lichaam. Zo kom je vanzelf terecht in de imposante hal waar het binnenzwembad kleurrijk wordt verlicht. Mensen relaxen in bubbelbaden, in ligzetels in het water en onder klaterende watervallen. Overal weerklinkt het geluid van stromend water. Het zonnetje schijnt dus snel zwemmen we door een van de tunnels naar buiten.

carolus thermen

Buitenzwembad

Stroomversnelling

Er zijn 2 buitenzwembaden. Aan de voorkant genieten de bezoekers van zon en water. Wij zoeken iets meer beweging op en vinden die aan de achterkant. Een indrukwekkende waterval stort vanuit de tuin naar beneden. Een sterke stroming sleurt ons plots mee en gewillig laten we ons meevoeren door het water. We maken enkele rondjes doorheen de grot onder de waterval en zouden hier wel een luchtmatrasje kunnen gebruiken om de hele dag rond te drijven.

carolus thermen

Waterval en stroomversnelling

Ook binnen vinden we een grot, verscholen in een rustig hoekje. Het hete water (net niet kokend volgens Christophe) moet je volledig doen ontspannen. Gelukkig is er ook een ijsbad in de buurt om even af te koelen. De schok tussen warm en koud doet je hele lichaam tintelen. Baden genoeg dus in Carolus Thermen, al zijn we zeer benieuwd naar het sauna gedeelte. Dit gedeelte ligt apart op de bovenverdieping en is in tegenstelling tot de thermen niet toegankelijk met badkledij. Broek uit dus en naar boven, het is er toch warm genoeg.

carolus thermen

Warmwatergrot

Aufguss

Het saunalandschap is opgedeeld in 2 delen. Het Baltische gedeelte voelt warm aan met veel natuurlijke materialen. Dikke houtbalken, rotsen en een warm saunameer doen je even vergeten dat je in Aken bent. Hier waan je jezelf in het hoge Noorden. Wat dacht je van even bijpraten in een houten tipi rond een kampvuur? Of relaxen in de panoramasauna tijdens een opgietsessie? In Duitsland noemen ze dat trouwens Aufguss. Dat klinkt al direct veel heter, zoals zoveel in de Duitse taal. Elk uur is er een opgietsessie in een andere sauna, keuze genoeg dus. We laten ons insmeren met honing scrub om een boterzacht velletje te krijgen. Onze bloedsomloop wordt gestimuleerd door een rammeling met eucalyptustakken. Jaja, wellness is zwaar afzien… En tussendoor wappert onze saunameester met zijn handdoek om lekkere fruitgeuren in onze richting te stuwen.

carolus thermen

Zicht op het saunameer

Oriëntaalse badwereld

Vanuit de Baltische badwereld kan je al een blik werpen op de benedenverdieping. Daar kom je terecht in de unieke sfeer van 1001 nacht. Carolus Thermen zorgt in deze Oriëntaalse wereld voor oosterse geuren en kleuren. Hamman’s, Romeinse en Ottomaanse baden openen je luchtwegen. Ontspannen kan in het tepidarium of drijvend op je rug in het zwembad. De onderwatermuziek doet je helemaal wegdromen. Hier hangt een apart en dromerig sfeertje. De ijsgrot met belevenisdouche maakt je wel weer wakker en klaar voor een volgende ervaring.

carolus thermen

Je waant je in het Midden-oosten

Verwennen en smikkelen

Carolus Thermen beschikt over 1 restaurant en 2 bistro’s. In Lemon grass genoten we van lekkere Aziatische wokgerechten. Mediterraneo serveert zuiderse gerechten met zicht op de badhal. In de zomer is het terras onder de oude bomen van het park van Aken de beste plek om te genieten. Bella vista is geschikt voor een snelle hap langs het zwembad.

De Carolus Spa biedt tal van lichaamsbehandelingen en massages aan. Deze hebben we nog niet kunnen uitproberen vanwege het overaanbod aan faciliteiten. In de Carolus shop vind je badartikelen en kan je badjassen en handdoeken huren.

Carolus Thermen staat garant voor een romantisch en relax dagje. Ideaal om te combineren met een city trip of shoppingweekend in Aken. De Duitsers nemen sauna bloedserieus en je krijgt er dan ook waar voor je geld. Voor ons is Carolus Thermen een vaste waarde geworden.

Carolus thermen

Lunchtime!

Praktisch

Carolus Thermen ligt naast het stadspark van Aachen, op wandelafstand van de markt. Parkeren kan in de ondergrondse parking voor 3 euro per wagen. Carolus Thermen is dagelijks geopend van 9 tot 23 uur. Wil je weten of het druk is? Kijk hier eens om te weten hoeveel bezoekers er zijn.

Wil je enkel gaan baden en niet naar de sauna? Dat kan bij Carolus Thermen, een bezoek inclusief de saunawereld kost je 36 euro per persoon vanaf een verblijf van 4 .5 uur. Blijf je minder lang of wil je enkel genieten van het thermaal water kan dat al vanaf 12 euro.

Meer info vind je op de website van Carolus Thermen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

4 commentaar

  1. Wendy

Reageer