Met de fiets door Celebration

In de achtertuin van Walt Disney World ligt een klein wit stadje dat er helemaal perfect uitziet, precies zoals in de film. Welcome in Celebration.

Stedentrips vriendinnen banner

Celebration Florida

Orlando

Orlando, Florida. In elke poel die je ziet zit er een alligator. Eeuwenlang regeerden deze gevaarlijke dieren over Florida. Tot er een beroemde muis neerstreek en de macht overnam. Die muis luisterde naar de naam Mickey. De sympathieke Mickey Mouse is het geesteskind van Walt Disney. Zijn tekenfilmwereld komt vandaag tot leven in Disney World, de verwezenlijking van zijn droom. Want Walt wou de vrolijkste plek op aarde creëren, en in Florida vond hij de ruimte die hij daarvoor nodig had. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen zijn themaparken. Maar Walt was een visionair die meer wou dan alleen maar pretpark attracties. Hij dacht na over toekomstige communities en vormen van samenleven. Een van die projecten werd Celebration.

hotelspecials
Celebration sign

The Celebration sign

Celebration bike tour

We rijden Celebration binnen en meteen valt de rust en harmonie ons op. Brede lanen met aan weerskanten groene stroken gras waarvan elk sprietje precies even lang is. De voortuintjes van de huizen zien er spik en span uit. Zwerfvuil of graffiti is hier onbestaande. De meeste huizen zijn voorzien van een ‘porch’ waar de obligatoire schommelstoel staat opgesteld. Er zit nergens iemand in zo’n stoel maar het hoort nu eenmaal bij het perfecte plaatje. De spierwitte kerk ligt tussen een heldere vijver en het speelplein, waar kinderen een baseball wedstrijd houden. Dit is het perfecte stadje, alsof je rondrijdt in de fantasie van Walt Disney himself.

florida rondreis pdf

Reistip: bereid je vakantie voor met deze handige online reisgids.

De bewoners van Celebration, dat zijn er zo’n 8000, moeten dan ook strikte regels volgen om in deze gemeenschap te mogen wonen. Richtlijnen over het onderhoud van je tuin of strikte regels rond het buiten plaatsen van je vuilbak horen daar ook bij. Het plaatje ziet er prachtig uit en voelen ons in een live scene van de Truman show.

Celebration town

The perfect town

Boardwalk

Centraal in Celebration ligt Market Street, dat we volgen tot aan Lake Rianhard. Aan weerszijden van het meer vind je gezellige terrasjes en authentieke winkeltjes. Ouderwetse sfeer uit de kinderjaren van Walt. Zo moet Amerika er in de jaren 50 hebben uitgezien. We parkeren onze Mustang en wandelen over de houten boardwalk rond het meer. Langs het gemeenschappelijk zwembad, enkel toegankelijk voor bewoners, is een yoga sessie bezig. Eekhoorntjes lopen in het rond en een eenzame alligator staart ons aan vanuit het meer. Het leven lijkt goed hier in Celebration. We kopen een ijsje en reserveren alvast een tafeltje voor vanavond bij Café D’ Antonio, het gezelligste en meest romantische restaurantje aan het meer.

Bike tour Celebration

Fietsen door de bossen rond Celebration

Bike tour Celebration

We willen wel wat meer zien van dit mooie stadje. We boeken bij een bejaarde dame 2 bikes voor een ritje doorheen Celebration. Haar kapsel is even wit als de mooie huisjes rond het meer. Fier vertelt ze over haar stad en ze beschrijft uitgebreid welke route we moeten nemen. We krijgen nog 2 flesjes water en wat goede raad mee voor onderweg en vertrekken voor een tochtje doorheen de stad. Of beter gezegd rondom de stad, want onze route loopt vooral over houten boardwalks die al zigzaggend door de bossen lopen rond de stad. Op deze plekjes geraak je niet met de wagen en het ene mooie uitzicht na het andere verrast ons.

Bike tour Celebration

Bike tour in Celebration

Een van die boardwalks brengt ons tot de achterkant van Eastlawn Drive. Hier liggen villa’s van gemiddeld 2 miljoen dollar zij aan zij. We kunnen een glimp opvangen van al deze luxe. Zo’n persoonlijke glijbaan vanuit je kamer naar het zwembad lijkt ons ook wel wat. En een zwembad heb je nodig, inclusief muskietennet. Want de muggen en alligators liggen op de loer aan de waterkant.

Luxe villa Celebartion

Achterkant van de duurste straat van Celebration

Het mooie aan deze community is dat er aan de overkant van de straat ook betaalbare huizen liggen. Rijke Frits en Jan modaal wonen hier zij aan zij. Al blijft de gemiddelde prijs natuurlijk wel aan de hoge kant. Maar blijkbaar werken de strenge regeltjes wel, want de hele stad ligt er kraaknet bij. Moet het gezegd dat ook de criminaliteit hier bijna onbestaande is?

Bike tour

Let op de glijbaan…

Praktisch

We fietsen verder langs vijvers en pittoreske witte wijken. Bijna komen we in aanrijding met de enige 2 andere fietsers in de stad. Amerikanen en fietsen, het zal nooit wat worden. Daar kunnen de 7 gele truien en evenveel wonderdokters van Armstrong niets aan veranderen… Let dus ook op als je in Amerika gaat fietsen, alles is voorzien op autoverkeer.

Wil je zelf eens een fiets huren voor een tochtje door Celebration, wandel dan tot aan de achterkant van het Bohemian hotel. Daar kan je voor 25 dollar een fiets huren, inclusief routekaart en gekoeld water. Neem ook je GSM mee, om de pechverhelping onderweg te kunnen bellen. Dan vertrekken en Celebrate good times!

bike tour Celebration

Platte band…

sunweb lastminute banner

Reageer