Crowne Plaza Brussels – Le Palace

Een luxueus weekendje weg? Verwen jezelf en boek een nachtje in de presidential suite van Crowne Plaza Brussels – Le Palace.

Stedentrips vriendinnen banner

Review Crowne Plaza Brussels

Dat we gek zijn van de Belgische hoofdstad, dat konden jullie hier al lezen. Dit keer lag de nadruk niet zozeer op lekker eten maar wel op een relax en luxueus verblijf. Een heerlijke nacht in de presidential suite van het Crowne Plaza Brussels – Le Palace moest daarvoor zorgen. Onze verwachting van Crowne Plaza is meestal hetzelfde, een zakenhotel met een goede service en hier en daar een streepje design. Le Palace heeft een hele andere sfeer. Hier vind je een warm interieur met art deco toetsen die je direct aan de grandeur van weleer doet denken.

Lobby Crown Plaza

Lobby

hotelspecials

Cocktails

De mooie antieke gangen en de lobby brengen je al direct in een romantische stemming. Dit hotel straalt klasse uit, en dat bevalt ons wel. Het verkeer in Brussel is vaak een marteling, ook deze keer. Ontspannen doen we dan ook in de bar met enkele heerlijke cocktails. Een relax begin van het weekend.

interieur Crown Plaza

Sfeervol interieur

IHG Club floor

Op dan naar de zevende verdieping, waar de IHG club floor gelegen is. We volgen het kleurrijke tapijt en genieten van de heerlijke parfums die hier in de gangen wordt verspreid. En dan betreden we kamer 760, onze suite voor het weekend. We hadden online al enkele foto’s gezien, maar bij het openen van de deur viel onze mond toch open van verbazing. We betreden de woonkamer, voorzien van een open haard, lederen fauteuils en een prachtig uitzicht op Brussel. Hier kan je heerlijk relaxen of van een filmpje genieten, met de minibar en de Nespresso machine binnen handbereik. Onze nieuwsgierigheid wint het van de verbazing en we trekken verder op ontdekking.

crowne plaza brussels suite

Zicht vanuit onze woonkamer

Presidential suite

De eerste aanblik op onze slaapkamer is er eentje van ongeloof. Mogen we hier echt blijven slapen? Een mega suite met een ensuite badkamer, groter dan een doorsnee huurappartement in Brussel, voor ons alleen? We wennen echter zeer snel aan het idee en genieten van alle luxe in onze kamer. Het moest en zou een romantisch weekendje worden, dus het grote ronde bad laten we snel vollopen. De luxe druipt hier van de muren, die bezet zijn met duizenden kleurrijke mozaiek tegeltjes.

crowne plaza brussels suite

Kingsize bed en ensuite badkamer

sauna badkamer

Badkamer met prive sauna

De badkamer is voorzien van een eigen droge sauna en een jacuzzi. Dit is genieten met de grote G, een dagje wellness zonder je kamer te verlaten. Slippers, badjassen en chocolade liggen klaar als je binnenkomt. Crowne Plaza voorziet echt alles en zalig dromen we weg in ons kingsize (of is het oversized?) bed tijdens een middagdutje.

brussel citygids pdf

Reistip: bereid je vakantie voor met deze handige online reisgids.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, ontdekken we ook nog een apart bureel en een fitness ruimte (met TV nummer 4!) in onze suite. Maar werken en fitness past niet in onze plannen, de wellness en roomservice daarentegen…

presidential suite

Wellness in onze kamer

Le Palace is een oud gebouw, en dat merk je aan de authentieke architectuur. De hoge plafonds, de muurdecoratie, de houten parketvloeren,… Het draagt allemaal bij aan de unieke sfeer van het hotel. En deze uitstraling past perfect bij de stad Brussel. We kunnen Le Palace dus zeker aanbevelen voor een romantisch weekendje in onze hoofdstad.

Praktisch

Crowne Plaza Brussels Le Palace ligt op het Rogierplein. Vanuit het station Brussel Noord ben je er op enkele minuten wandelen. De beroemde Nieuwstraat ligt pal tegenover het hotel. Een ideale ligging dus. Betaald parkeren kan naast het hotel. Verblijven in een standaard kamer kan al vanaf 80 euro per nacht. Gratis wifi is steeds inbegrepen, een ontbijt kan je op de IHG website bijboeken voor 10 euro per persoon.

Voor een verblijf in Brussel kan je vaak koopjes doen in het weekend, als de meeste zakenmensen de stad uit zijn, hou dus zeker de prijzen in de gaten. Voor het mooiste uitzicht, op de Brusselse Botanique, neem je best een suite. Bovendien kan je dan ook relaxen in een prachtige badkamer vol mozaiek tegeltjes, met je eigen tv in bad. Romantiek gegarandeerd!

Meer info vind je op de website van Crowne Plaza Brussels – Le Palace. Als je lid wordt van het IHG getrouwheidsprogramma kun je ook nog eens punten sparen en deze omruilen voor gratis nachten.

ontbijt in Crown Plaza

Ontbijt

Dit was een door onszelf betaald verblijf, de upgrade naar de suite werd ons aangeboden door Crowne Plaza.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

11 commentaar

  1. Meersman
  2. Mario
      • Mario

Reageer