Culinaire Limburg tips

Eindelijk, de restaurants zijn weer open. We kunnen weer genieten van de rijke Limburgse gastronomie. Deze 10 Limburgers hebben een passie voor reizen, gastronomie en zijn levensgenieters pur sang. Ze delen graag hun culinaire tips voor je volgende trip naar Limburg. Aan jou om te kiezen welke regio het dit keer wordt.

Stedentrips vriendinnen banner

Hasselt

Laurence Bemelmans van ascookedbyginger kaapte vorig jaar de titel ‘best Belgian foodblog‘ weg. Ze heeft een obsessie voor alles wat met eten te maken heeft. En dat gaat van een emmer popcorn in de bioscoop tot een culinair menu in haar favoriete restaurant 6 zinnen. Op haar blog vind je hopen inspiratie en recepten, maar ook tips voor een gastronomisch weekendje.

vakantiegids limburg

hotelspecials

Genk

Als creatieve duizendpoot is Genk op het lijf geschreven van Elisa Guarraci. Ze houdt van een stukje gegrild vlees in De Molen, liefst met een bruin biertje erbij. Maar in Genk moet je ook de Italiaanse keuken proeven zegt ze. Sla dan zeker Gusto en La Botte niet over voor de verfijnde keuken van la mama.

vakantiegids limburg

Nationaal Park Hoge Kempen

Limburg mag trots zijn op zijn Belgisch kampioen mountainbike. Jens Schuermans kent het Nationaal Park op zijn duimpje dankzij de vele uren MTB training. Na het fietsen kan hij genieten van een stukje Maaskoek of schuift hij zijn fietsbenen onder tafel bij Da Lidia in Maasmechelen.

vakantiegids limburg

Het Maasland

Het grenzeloze enthousiasme van Anke Buckinx kent iedereen van haar shows op Joe FM. Als het even wat rustiger mag dan kan ze genieten van een gin tonic op het terras van Terhills Cablepark in Dilsen Stokkem. Haar liefde voor het Maasland kunnen we na onze weekendjes Maaseik en Maasmechelen best begrijpen.

vakantiegids limburg

Duinen en paarden

Limburg is een paradijs voor paardenliefhebbers. Ludo Philippaerts en zijn zonen behoren tot de absolute wereldtop en zijn de perfecte ambassadeurs voor een regio vol duinen en beekvalleien. De Oudsberg is een van de mooiste verborgen parels van Limburg en de lievelingsplek van Ludo, net zoals sterrenzaak De Slagmolen.

vakantiegids limburg

Land van zand en bomen

Yvonne Eijkenduijn is een Nederlandse die verliefd werd op de Limburgse gastvrijheid. Ook de sahara en het bosland van Noord-Limburg hebben haar hart gestolen. Op Yvestown geeft Yvonne Limburg iets terug, met de lekkerste recepten en tal van tips over lifestyle en de mooie dingen in het leven.

vakantiegids limburg

Mijnen en vijvers

Met B-mine is Beringen een rijzende ster in het Limburgse toeristische landschap. Hanne Troonbeeckx is er geboren en getogen en kent er de beste Italiaanse resto’s. Als lifestyle icoon mag het ook wat gezonder, ze is gek van eigenhandig geplukte blauwe bessen uit de streek. Ze houdt van bier maar blijft toch op en top vrouw.

vakantiegids limburg

De fruitstreek

Stefanie en Ine zijn allebei zot op city trips en kennen overal de laatste nieuwste hotspots. In de bloesemperiode trekken ze er graag op uit met de Vespa voor een picknick in de natuur. Voor een herfstwandeling met de honden en een culinair etentje met streekproducten zijn ze altijd te vinden. Meer tips vind je op hun reisblog Belges en route.

vakantiegids limburg

Voeren

Lien Verwimp is een echte globetrotter, momenteel studeert ze zelfs in China. Dichter bij huis vind je haar geregeld in de Voerstreek, zoals in haar lievelingskroeg Café Modern. Haar glimlach staat symbool voor de Limburgse gastvrijheid. Ze geeft je de beste tips mee voor Voeren, een landschap dat even charmant is als Lien zelf.

vakantiegids limburg

Mergel, kastelen en Romeinen

De regio Bilzen-Tongeren-Riemst-Hoeselt kent nog weinig geheimen voor ons. Je vindt op Travelchecker dan ook vele tips om deze streek te beleven. Ga zeker eens proeven in het foodcafe Loreline of de Kampernoelie na een dagje wandelen rond Alden Biesen. Volg ons zeker ook op instagram en facebook voor live verslagen van onze uitstapjes.

vakantiegids limburg

Zo, dat waren ze, de 10 ambassadeurs. Stuk voor stuk fiere en sympathieke Limburgers. En naast de natuur en bezienswaardigheden maakt juist dat Limburg zo uniek. De vriendelijkheid en gastvrijheid van zijn inwoners. Hier voel je je onmiddellijk thuis. Limburg…altijd welkom!

Lees ook deze Limburg artikels:

Bron foto’s: toerisme Limburg

sunweb lastminute banner

10 commentaar

Reageer