De leukste winkelsteden voor een dagje winkelen in Nederland

Zodra alle vaccinaties zijn gezet, kunnen we langzaamaan weer denken aan leuke uitstapjes. Zo kun je over de grens in Nederland leuke steden vinden met een perfecte binnenstad voor een dagje winkelen in Nederland. Wij vroegen vakantieplatform LekkerWegTips.nl naar de drie beste winkelsteden van Nederland voor Vlamingen.

Stedentrips vriendinnen banner

1. Maastricht

Historie en shoppen gaan perfect samen in Maastricht. In het oude centrum kun je bekende winkels vinden, maar ook leuke kleine boutiques met exclusieve kleding, woonaccessoires en andere hebbedingetjes. Een drankje tussendoor kun je drinken aan het gezellige plein Vrijthof, het kloppend hart van Maastricht, dat omringd wordt door cafés en restaurants.

winkelstad maastricht

hotelspecials

Ook winkelcentrum Entre Deux is een aanrader. Je kunt hier onder meer een filiaal vinden van ZARA. Het winkelcentrum aan het Dominicanerplein is zelfs uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van Europa. Uiteraard is Maastricht, gelegen in het puntje van de provincie Limburg. ook goed bereikbaar voor Vlamingen.

2. Dagje winkelen in Rotterdam

Vergeet Amsterdam: Rotterdam is tegenwoordig één van de leukste steden om te winkelen. Bezoek de bekende winkelstraat de Koopgoot, waar veel bekende winkelketens bij elkaar zitten. Ook de iconische Markthal is een bezoekje waard als je op zoek bent naar lekker eten. De Markthal is een imposant gebouw en daardoor bijzonder indrukwekkend.

winkelstad Rotterdam

Net als in Maastricht kun je in Rotterdam ook de Bijenkorf vinden, het luxueuze Nederlandse warenhuis met shop-in-shops van allerlei topmerken . Rotterdam is goed bereikbaar met het OV. Station Rotterdam Centraal beschikt over een snelle verbinding met onder meer Brussel en Antwerpen.

3. Eindhoven

Even over de grens kun je ook prima winkelen in het moderne en architectonisch interessante Eindhoven. Het centrum is een waar shopwalhalla. Waar je ook kijkt … winkels, winkels, winkels! Een must see is de Heuvel Galerie, een overdekt winkelcentrum waar je alle bekende shops onder één dak kunt vinden. Wie op zoek is naar de wat kleinere exclusieve boetiekjes kan terecht in de artistieke wijk De Bergen. Hier zijn ook enkele voortreffelijke restaurants te vinden zoals restaurant Wiesen en sushi-restaurant Coco.

winkelstad eindhoven

Een keertje een dagje winkelen in Nederland in één van deze steden? Voor wie dit wil combineren met een overnachting kan eens kijken op de de website van LekkerWegTips.nl voor een overzicht van kortingen bij Nederlandse hotels. Hier kun je ongetwijfeld slagen in het vinden van een geschikt verblijf voor een leuk prijsje.

sunweb lastminute banner

Reageer