De mooiste reisverhalen

Een lijstje met enkele van mijn favoriete reisverhalen, goed voor een hoop leesplezier. Want het wil niet zeggen dat we vanuit ons kot niet mogen dromen van een mooie reis.

Stedentrips vriendinnen banner

Reisblog inspiratie

Een overzicht maken van elk reisverhaal dat ik goed vind is onbegonnen werk. Daarvoor is de keuze te uitgebreid, te divers. Vaak hangt mijn keuze om een artikel te lezen af van de bestemming of van mijn reisplannen. Maar evenzeer van de schrijfstijl van de blogger of journalist. Een persoonlijke touch, een vleugje humor en liefst in het Nederlands. Zo lees ik ze het liefst. Soit, hier alvast wat inspirerend leesvoer. Wie heeft er nog netflix nodig? We hopen dat je inspiratie kunt vinden in deze persoonlijke reisverhalen.

Tjoolaard – Een overvalmoment in Marokko

Ja, ik geef het toe… ik dacht weer direct aan een straatboefje die er met de rugzak van Niel vandoor ging. Maar dit kort verhaal bevat eigenlijk de essentie van reizen. Avontuur, nieuwe ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen. Een echte ervaring weliswaar, menselijk en niet te omschrijven op sociale media. Inshallah.

hotelspecials
reisblog tjoolaard

@ Tjoolaard

Reisgoesting – Nachtvaren in het Zweedse Dalsland

Een licht uit de hand gelopen Tinder date bracht me vorig jaar naar Stockholm. Ik viel echter ook voor de charme van het land zelf en ging op zoek naar meer informatie. De rust en de wilde Zweedse natuur maken op veel reizigers een intense indruk. Zo ook op Lot, die met een kano genoot van het ongerepte Zweden. Vooral haar nachtelijke kanotocht deed me wegdromen en deze ervaring promoveerde prompt naar de top 10 van mijn verlanglijstje.

Kano tocht in Zweden

Als je hier geen reisgoesting van krijgt…

The Binge Travelers – Page Arizona

Road trip verslagen uit de USA. Ik kan er niet genoeg van krijgen en in elk verslag vind ik wel wat inspiratie voor mijn volgende Amerika trip. Tijdens mijn solo trip door de States raakte ik helemaal betoverd door de speciale sfeer in Navajo country. Waar ik in Page helaas geen tijd voor had deden Jennifer en Jeroen me virtueel mee beleven. Vaar mee met deze Limburgers over Lake Powell.

reisblog page

@ The Binge Travelers

Dichtbij en ver weg – Met de 4×4 door Namibië

Dat Werner & Myriam doorwinterde reisjournalisten zijn merk je direct in hun reisreportages. Altijd ergens onderweg en al meer dan 30 jaar leveranciers van reisinspiratie. Werner vertrouwde me eens toe dat ze elkaar soms even kruisen op de luchthaven, om alweer direct te vertrekken. En als je dan schrijft over een road trip door de woestijn, toevallig 2 dingen die ik zalig vind aan reizen, dan heb je mijn volledige aandacht.

namibie reisblog

@ Dichtbij & ver weg

Sonderling – Dwars door Sovjetland

Ik voel me al een halve held als ik op een Vespa door Haspengouw cross. Lien heeft net iets meer haar op haar tanden. Figuurlijk dan want achter haar stralende glimlach schuilt een echte avonturierster. Wie haalt het anders in z’n hoofd om met de motor dwars door Siberië te rijden? Gelukkig doet zij het wel en kunnen wij van een prachtig verhaal genieten. Davai!

sonderling reisblog

@ Sonderling

June. – Goes in Zeeland

Als het gaat over dichtbij vakanties gaat is Zeeland een van mijn lievelingsplekjes. En de Zeeland reportages uit het online reismagazine June. brengen de zeelucht binnen in mijn woonkamer. Net zoals de culinaire gids Bistro Belge van hoofdredacteur Toni me al het water in de mond liet lopen. Kijk, ik heb alweer zin in een portie mosselen op dit terrasje in Veere.

Als je een vakantiehuis in Zeeland wilt huren en in de omgeving van Veere wilt verblijven, is Kamperland een goede keuze. Huur bijvoorbeeld een huisje met sauna in Kamperland.  Maar ook Breezand, Colijnsplaats en Goes zijn een prima keuze om een vakantie in Zeeland te vieren. En wat dacht je van een watervilla Zeeland huren? Met name het Veerse Meer is geweldig voor watersport liefhebbers.

reisblog veere

@ June.

Soms ook heimwee – Een roadtrip door de outback

Roadtrippen door woestijnen is cool, maar door de outback misschien nog wel beter. Yannick beschrijft precies wat het ultieme roadtrip gevoel is. De band met je pick-up, de confrontatie met de oneindige weg en onverwachte gebeurtenissen. Ik kreeg alvast heimwee naar dat gevoel. Kutvirus.

reisblog soms ook heimwee

@ Soms ook heimwee

Goodbye – Catalonië: meer dan Barcelona

Ik genoot nog van Barcelona toen het nog cool was om voor 15 euro de vlieger te pakken ’s morgens en om 10 uur koffie te slurpen op de Ramblas. Nu houden de miljoenen toeristen me er ver van vandaan. Gelukkig stuurde mijn favoriete reismagazine Goodbye journalist Sebastiaan op pad om de rest van Catalonië te ontdekken. Zo liep hij moederziel alleen door de sprookjestuinen van Gaudi. Vamos!

tuinen van Gaudi

@ Goodbye

Trot op! – Kinky in Koksijde: bloot aan de Belgische kust

Het minst informatieve reisblog van de lage landen. Zo omschrijft reisjournalist Jonathan zijn hersenspinsel. Mooie oneliner, maar tussen de subtiele humor door krijg je onbewust toch originele reistips binnen gelepeld. En je moet het maar doen, om een bestemming zoals Koksijde zo aantrekkelijk te maken dat je meteen wil vertrekken. Je hebt zelfs geen zwembroek nodig…

reisblog trot op

@ Trot op!

Heb je zelf nog originele reisverhalen of tips over coole roadtrip reportages? Laat ze gerust achter in de comments en deel je leesplezier en reistips. Zoek je zelf naar de beste reisblogs die passen bij jouw plannen? Reisblogger Vetexbart maakte een handig overzicht met alle Vlaamse bloggers. Bij hem kun je alvast terecht voor al je New York vragen (zoals de beste rooftop bars).

Veel leesplezier!

 

sunweb lastminute banner

Een reactie

Reageer