De mooiste terrasjes in Limburg

Limburg ligt bezaaid met gezellige café’s en terrasjes. Hier is mijn persoonlijke top 10 met de mooiste terrassen in Limburg (in willekeurige volgorde). Heb je zelf nog een tip? Laat een berichtje achter, ik kom het graag ter plaatse travelchecken.

Stedentrips vriendinnen banner


1. Westpunt Hasselt

Een Ibiza vibe aan de oevers van het Albertkanaal. Met een drankje in de hand of een gerechtje van de outdoor bbq bewonder je de mooiste zonsondergang van Hasselt.

hotelspecials

zomerbars in limburg

2. Vijverkafee Diepenbeek

Rond de vijver van domein ’t Driessent liggen verschillende eetkraampjes, drankstandjes en ligbedden verscholen. Bij elk bezoek ontdek je er iets nieuws. Vijverkafee scoort ook hoog in het lijstje van zomerbars in Limburg.

vijverhuis limburg

Vijverkafee diepenbeek


3. Onder de brug Vroenhoven

Verscholen onder de brug van Vroenhoven, maar met een schitterend uitzicht over het Albertkanaal ligt een van de spectaculairste terrassen van Limburg. Bezoek zeker ook het belevingscentrum eens.

brug van vroenhoven

Zwevend boven het water genieten van een drankje.

4. De Tommen Hoeselt

Op een van de heuvels van Haspengouw krijg je een weids uitzicht over de bloesems aangeboden. Dit terrasje ligt langs een van de mooiste wandelroutes van de streek.

Ideale halte na een tochtje door de bloesems.

Ideale halte na een tochtje door de bloesems.

5. Fabulous Neeroeteren

Fabulous ligt op een eiland in de Zuid-Willemsvaart, reden genoeg om er een heuse beachclub van te maken. Hier ben je even weg van de wereld en helemaal in vakantiestemming.

In de zomer meer dan 2000 vierkante meter strandplezier.

In de zomer meer dan 2000 vierkante meter strandplezier.


6. De Maasnimf Aldeneyck

Genieten op het terras met zicht op de jachthaven en de maasplassen. Hier waan je je even in het zuiden van Frankrijk. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan het wijndomein van Aldeneyck.

La dolce vita in Maaseik.

La dolce vita in Maaseik.

7. ’t Tegelhuuske Ophoven

De klantvriendelijkste brasserie van 2019 is een trekpleister voor liefhebbers van lekker eten en romantische zonsondergangen langs de Maas.

 De perfecte setting voor een avondje romantiek.

De perfecte setting voor een avondje romantiek.


8. Het Rode Bos Teuven

Op 260 meter boven de zeespiegel, in de heuvelachtige Voerstreek, kan je bekomen van de beklimming op het hoogst gelegen terras van Vlaanderen.

Uitzicht over Teuven.

Uitzicht over Teuven.

9. Sky Lounge Hasselt

Op de 28ste verdieping van het Radisson Blu Hotel in Hasselt kan je genieten van een 360° uitzicht over de hoofdstad van de smaak. Ook toegankelijk voor niet-hotelgasten.

sky lounge bar hasselt

Zicht op de beide Radisson hotels.

10. ’t Vloot Lummen

Aan de oevers van het grootste binnenmeer van België kan je relaxen dankzij het uitzicht over het water en zie je windsurfers in actie. Wandel ook eens een rondje rondom het meer om watervogels te spotten.

Zicht op het Schulensmeer.

Zicht op het Schulensmeer.

Extra tip! Aon’t Bat in Eijsden (NL)

Ben je aan het fietsen op het mooie fietsroutenetwerk? Neem dan ook eens het veerpontje naar de overkant. In het gezellige Eijsden geniet je vanop de oever van het mooie uitzicht op de grensmaas.

Eetcafe Aont Bat

Eetcafe Aont Bat


sunweb lastminute banner