B&B de Taller-Hoeve Maasmechelen

De Taller-Hoeve is een charmante bed and breakfast in Kotem, een authentiek dorpje in Maasmechelen. De ideale uitvalsbasis om per fiets de Maasvallei te ontdekken.

Stedentrips vriendinnen banner

Maasmechelen

Kotem

Naast het grotere Eisden en Mechelen-aan-de-Maas bestaat de stad Maasmechelen uit enkele charmante Maasdorpjes. Met al even charmante namen zoals Leut, Meeswijk of Uikhoven. Het mooie Kotem ligt een beetje verborgen in een meandering van de Maas. In de schaduw van de dorpskerk blijven we overnachten. Bed and breakfast De Taller-hoeve is een gerenoveerde boerderij die teruggaat tot de 19de eeuw. De ideale uitvalsbasis voor ons om met de fiets de Maasvallei te doorkruisen.

de Taller-Hoeve

Knus, kleinschalig en luxueus. Zo presenteert Chantal haar bed and breakfast aan het publiek. De binnenkoer van de boerderij is een echte eyecatcher. Het zomerterras kijkt uit op de kerk en baadt in gezelligheid. De labrador van Chantal komt je gezelschap houden tijdens je aperitief, en de gastvrouw vertelt je enthousiast over de streek en de historiek van het gebouw. De typische gastvrije sfeer van een bed and breakfast vind je hier zeker terug.

hotelspecials
bed de Taller-Hoeve

Sfeerbeelden de Taller-Hoeve

De gezellige kamers dragen namen van bomen, zo verblijven wij in ‘de Rode Beuk’. Een kamer die beschikt over een boxspring om zalig in weg te dromen. Naast de basis voorzieningen is ook de grote regendouche een pluspunt. Verder zijn alle kamers sober ingericht met hier en daar sfeervolle toetsen, en zijn ze kraaknet.

Kamer de Tallerhoeve

De ‘rode beuk’ kamer

De Taller-Hoeve is het hele jaar geopend en beschikt over 4 kamers. Overnachten kan vanaf 45 euro per persoon per nacht. Er zijn speciale arrangementen beschikbaar en als je wat langer verblijft krijg je er een mooie korting bovenop.

badkamer de tallerhoeve

Badkamer met regendouche

Zin in een feestje of een lekker etentje langs het haardvuur?  Dan kan je zelfs de huiskamerbrasserie afhuren vanaf 15 personen. Gasten kunnen ook aanschuiven aan tafel in een table d’hotes formule.

bistro de tallerhoeve

de huiskamerbrasserie

zomerterras Tallerhoeve

Zicht vanop het zomerterras

Ontbijt

Ontwaken doen we met het geluid van de kerktoren. De klokken roepen ‘ontbijt’ en hongerig nemen we plaats aan tafel. Chantal zorgt voor een krantje en toont ons enkele foto’s van de indrukwekkende verbouwingen die ze hier hebben uitgevoerd. We kunnen rustig blijven zitten want alles wordt vers aan tafel geserveerd. Een ontbijt met bediening aan tafel, altijd een pluspunt.

ontbijt met bubbels

Lekker ontbijt? Check!

Gelukkig hebben we 2 tafeltjes ter beschikking om al het lekkers op te zetten. Chantal heeft een bakkersverleden en dat proeven we. Een ruime keuze aan brood en beleg wordt aan tafel gebracht. Maar het lekkerst vinden we toch de gietijzeren pannetjes met spek en ei die voor onze neus worden neergezet. Het smaakt allemaal heerlijk en het ontbijt is een van de troeven van de Taller-Hoeve. Ook als niet-gast kan je hier trouwens een ontbijt reserveren, met prijzen tussen 9 en 25 euro. Wij kunnen je aanraden zeker het spek en ei niet over te slaan.

Ontbijttafel

Spek & ei

ontbijtkoeken

Krakend vers

Rivierpark Maasvallei

De maas vormt 40 kilometer lang de grens tussen Belgisch en Nederlands Limburg. De regenrivier meandert al eeuwenlang doorheen het Maasland  en heeft een uniek landschap gevormd. Van Maastricht tot Kessenich kan je dankzij het uitstekende Limburgse fietsroutenetwerk de Maasvallei verkennen.

De Maas is ondiep maar zeer breed op sommige plekken. Op verschillende plaatsen kan je met een veerpont de overkant bereiken. Zo kan je van Nederland naar België en weer terug tijdens je fietstocht. Het grensoverschrijdende karakter van dit park geeft je bezoek nog meer charme. Want als er iets is dat Limburgers, aan welke kant van de Maas ook, gemeen hebben dan is dat gezelligheid. Terrasjes genoeg aan weerskanten dus, en ook nog een vlak parcours, dat moet wel het fietsparadijs zijn.

Rivierpark Maasvallei

Zicht op de Maasvallei

Luc stippelt je met plezier een aangepaste route uit. Hij kleeft de nummers die we moeten volgen op onze fietsen en we rijden richting de Maas. De dijken langs het water worden hier gebruikt als fietspaden en bieden een mooi zicht op de natuur, op watervogels en weidse uitzichten. Je gaat er onbewust wat langzamer fietsen en ervaart de rust van het gebied.

Veerpont Maasmechelen

Met de boot terug naar Uikhoven

Een eerste halte houden we op het terras van het kasteel van Elsloo in Nederland. Een tas is hier een zakje dus bij het bestellen van de koffie krijgen we een vreemde blik van onze garçon (die heet hier ober). Die kleine verschillen maken het juist plezant (of leuk), toch? Maar bon, we fietsen weer en na de oversteek van het Julianakanaal komen we uit in het verloren Geulle-aan-de-Maas. Hier nemen we het veerpont terug naar België. Onze bestemming? Uikhoven, nog zo’n maasparel met toevallig nog een vrij terrasje…

charmante kerkjes Maasmechelen

Kerkjes van Kotem & Elsloo

Praktische tips

Maasmechelen is vlot bereikbaar via de E314, afrit 33.

Overnachten deden we in de charmante B&B de Taller-Hoeve in Kotem.

Hou je meer van een hotel? Het gerenoveerde Ter Hills hotel heeft luxe suites in het oude mijngebouw.

Voor wandelingen en informatie over het Rivierpark Maasvallei klik je hier.

Ook toerisme Maasmechelen en toerisme Limburg bieden je een schat aan informatie.

Dit verblijf werd ons aangeboden door toerisme Maasmechelen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer