Death Valley National Park

Death Valley is niet alleen een hete woestijn, maar ook een van de mooiste stukjes natuur aan de westkust van de USA.

Stedentrips vriendinnen banner

Death Valley National Park

Tioga Pass

Vanuit Yosemity NP steek ik de Tioga Pass over, een rit over een bergkam van ruim 3000 meter hoog. De Tioga Road slingert langs enkele uitzichtpunten en verleidt me om geregeld uit te stappen en de natuur in te wandelen. Ik heb echter nog een lange rit voor de boeg en kan helaas niet al te lang blijven stilstaan.

Ellery Lake

Ellery Lake

hotelspecials

Lone Pine

Na een lange maar wondermooie afdaling kom ik het het slaperige Lone Pine terecht. Een snelle lunch en een volle benzinetank later rij ik Route 190 op richting Death Valley. De weg is lang en eenzaam, een zeldzame tegenligger verstoort het gevoel dat je hier helemaal alleen rondrijdt. Ik weet weer direct waarom ik de woestijn zo mooi vind.

20190907 164245 kopie 01

Een bord aan de zijkant van de weg waarschuwt me voor oververhitting van de motor. Het gebruik van airco wordt ten zeerste afgeraden. Een beetje geschrokken schakel ik de airco uit en rij met de ramen naar beneden het National Park binnen. Als de thermometer dan plots 115 °F aangeeft kunnen ze voor mijn part de hoogste cactus inkruipen. Ik draai de airco helemaal open en geniet van de frisse lucht. Volle bak Humperdinck.

20190907 172858 kopie 01

Dante’s View

Op mijn tweede dag heb ik meer geluk, het is wat frisser in het park en zelfs goed te doen om enkele wandelingen te doen. Bij het benaderen van Zabriskie Point staan een stuk of 8 touringbussen geparkeerd. Daar gaan we dus niet tussen staan en ik rij verder naar Dante’s View. Een mooier en meer afgelegen uitzichtpunt. Hier ben ik plots  helemaal alleen en kan ik in alle rust genieten van het uitzicht.

dante's view

20190909 104650 02

zelfs tijd voor een korte hike

Badwater

Het dieptepunt van mijn reis is toch wel Devil’s Golfcourse en iets verder Badwater Basin. Letterlijk dan want op de witte zoutvlakte sta je 85 meter lager dan de zeespiegel. Let op met je huurwagen want sommige wegen zijn niet verhard. Met m’n pick-up is dat uiteraard geen probleem.

20190909 115640 02

Artists Drive

Een scenic loop langs Badwater Drive neemt me mee door de heuvels, die plots smaragdgroen, goudgeel en oker kleuren. Artists Palette is een geologisch kunstwerkje en de route is een waar genot om over te rijden. Haarspeldbochten tussen rotsen en prachtige uitzichten, dit is waar roadtrips om draaien.

20190909 122050 01

Pahrump

Net buiten Death Valley ligt het slaperige stadje Pahrump. Als ik ’s avonds in het beach house met enkele lokale bewoners geniet van de sterrenhemel en een fles tequila krijg ik zelfs de vraag “what the fuck are you doing in Pahrump?”. Ok, veel is er niet te beleven maar het is niet duur en ik vond er een uitstekend verblijf. En een luch bij Mom’s Diner natuurlijk (where the food is so good you’ll think they stole your mama…)

20190909 140634 1

Mom’s diner

Sunrise Lagoon

Glamping, het is eigenlijk gewoon kamperen dat men wat hipper wil doen klinken. Maar het was mijn eerste verblijf in een RV en die was voorzien van alle comfort. Maar het is vooral de sfeer die hier heerst die zorgt voor een vakantiegevoel. Uitbater Bill heeft hier in het midden van de woestijn een ‘man made lagoon‘ aangelegd en zorgt voor een Ibiza sfeertje aan het strand.

20190908 112734 kopie 01

Screenshot 2019 09 11 Sunrise Lagoon Lakota RV at Coyote Sunrise Ranch Campers RVs te Huur in Pahrump Nevada Verenigde ...

Laat de zon in Nevada maar branden, afkoelen doe je in de lagoon. Voor 5 dollar mag je ook wat spelen op Bill’s jetski. Een verborgen parel in Pahrump. Bill werkt nog aan een website, in afwachting kan je een RV boeken via Airbnb.

Screenshot 2019 09 11 Sunrise Lagoon Terry RV at Coyote Sunrise Ranch Campers RVs te Huur in Pahrump Nevada Verenigde S...

Photograpy Workshop2

Zin in 30 euro korting bij je eerste boeking? Klik dan hier.

20190908 112630

Travelchecker Tips

  • Bereid je bezoek voor op de website van Death Valley NP.
  • Bezoek je meerdere parken? Koop dan een ‘America the beautiful’ pas.
  • Death Valley is wondermooi tijdens zonsondergang, zonsopgang is veel te vroeg voor mij (zeker na enkele tequila’s).
  • Hou rekening met hoge temperaturen, hiken doe je best vroeg in de voormiddag.
  • Het mooist om Death Valley binnen te rijden is via de 190 aan de westkant van het park.
  • Sla zeker de Artists Drive niet over, hij is maar enkele mijlen lang maar wondermooi.
zuidwest usa rondreis pdf

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

sunweb lastminute banner

2 commentaar

  1. Roland Jacobs

Reageer