Blog Limburg

Dinner on the lake3 min read

25 juni 2019 4 min read

author:

Dinner on the lake3 min read

Leestijd: 4 minuten

Met de boot op restaurant. Het is weer eens wat anders. Een review van een originele culinaire reis.

Dinner on the lake

Onder een stralend blauwe hemel parkeer ik aan de oude mijngebouwen van Terhills. Naast Maasmechelen Village vind je hier ook Connecterra, het mooiste panorama van Vlaanderen. Connecterra is een van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. En in dit prachtige natuurgebied kan je deze zomer dineren in een uniek concept… Dinner on the lake.

Connecterra

Met ons DOTL paspoort in de hand (geen saaie reservatie hier) stappen we in de elektrische bus die ons naar de overzetboot brengt. Het is een totaalconcept dat je even meeneemt naar een andere bestemming, ver weg van de drukte.

Op het midden van het meer, omringd door de rust van de natuur, drijft zowaar een restaurant. Met een elektrisch vlot varen we geruisloos richting het aperitief.

Copperhead gin tonic

Aan boord van ons drijvend restaurant krijgen we de keuze tussen een glaasje bubbels of een gin tonic. En met onze Copperhead in de hand nemen we plaats op het gezellige dakterras. De zon zakt langzaam aan de horizon en Connecterra ziet er in z’n goudgele jasje nog rustiger uit. Rondom ons niets dan water, groen en fluitende vogels. De perfecte setting voor een gezellige avond.

Sfeer en gezelligheid

Het restaurant is gezellig ingericht, al blijft de blikvanger toch steeds het water. De grote ramen rondom de tafels bieden een 360° uitzicht om u tegen te zeggen. In de open keuken kan je dan weer de lady chefs aan het werk zien. Intussen blijft het bootje op en af varen om gasten naar de kant te brengen. De toiletten bevinden zich immers op de oever.

Op het menu

Tijd voor een portie food porn. Het menu werd samengesteld door sterrenchef Olivier de Vinck, bekend van Kommil Foo in Antwerpen. Na een hapje van asperge en kwartelei volgt er een frisse ceviche van dorade met waterkers en koolrabi.

Het hoofdgerecht was een voltreffer. Het zachte vlees van de lamsnek werd geserveerd met gegrilde aubergine en couscous.

Afsluiten deden we met een jasmijnijsje, aardbeien en rozenwater.

Praktisch

  • Dinner on the lake heeft 2 locaties, elk met z’n eigen typische sfeer. Zowel in Gent als Maasmechelen kan je deze unieke beleving boeken. Bestel hier je tickets.
  • Een avondje Dinner on the lake kost 150 euro per persoon. Hierbij zit de parking, de boottocht, een viergangendiner inclusief dranken en de koffie inbegrepen.
  • Wil je de avond origineel verder zetten, blijf dan overnachten in het Terhills hotel en geniet een extra dag van het mooie Limburg. Een review van dit gerenoveerde mijngebouw met luxe suites lees je hier.
  • In het Nationaal Park Hoge Kempen maak je de mooiste wandelingen van de streek. Probeer zeker de gele route in Connecterra als je van een mooi uitzicht houdt.
Life is better with friends… and good food.

Conclusie

Een avondje Dinner on the lake is een belevenis. De setting is uniek en het concept klopt gewoon. Voor de prijs van 150 euro per persoon kan je in een andere sterrenzaak wellicht iets meer verwachten op je bord. En een extra amuse of wat lekkers bij de koffie had zeker niet misstaan. Maar je betaalt natuurlijk ook voor het concept en een drijvende keuken is nu eenmaal iets beperkter dan een doorsnee restaurant. Dus zoek je iets speciaals dan ben je hier zeker op de juiste plek.

Goodnight

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *