Bestemmingen Inspiratie Theme Parks USA

Disney magic in LA3 min read

5 juni 2019 4 min read

author:

Disney magic in LA3 min read

Leestijd: 4 minuten

Disneyland Anaheim is het originele Disneypark dat ontworpen werd door Walt Disney himself. Beleef extra magie met deze tips.

Disneyland Anaheim

In 1955 opende Walt Disney zijn eerste pretpark, het enige van alle Disneyparken dat hij met z’n eigen ogen zou aanschouwen. In 1988 liep ik er al eens rond als kind, en nu was het tijd om m’n jeugdherinnering te herbeleven. Bovendien kon ik nu wel de attracties doen waar ik destijds niet in kon of durfde. En is dit de enige plek op aarde, samen met ons parlement, waar je je ongegeneerd als kind mag gedragen.

disneyland anaheim
“it all started with a mouse”

The Walt Disney Company is een multinational, een geldmachine die zijn bezoekers de laatste dollar schaamteloos uit z’n zakken rooft. Je tijd optimaal spenderen is een must. Samen met enkele honderden Disney hotel gasten sta ik dan ook aan de poort bij de opening. In de eerste uren kan je immers zonder wachtrij een ritje maken op de populaire rides. Verdiep je ook op voorhand in het Fast Pass systeem, het is gratis en bespaart je uren wachttijd.

Disney California Adventure Park

Op dag 2 wandel ik vanuit The Disney Village, na een Earl of Sandwich ontbijt, naar rechts in plaats van naar Main Street USA. Daar ligt immers een tweede park te blinken in de zon. In Cars Land waan ik me zowaar even in de Grand Canyon. Als je even voorbij de wachtrij van 2 uur kijkt natuurlijk. Ook The Guardians of the Galaxy en andere Frozen wezens zijn er populair.

Op de Pixar Pier geniet ik niet enkel van de Incredicoaster en het uitzicht. Hier schenkt men ook cocktails (met alcohol) en heeft men ter gelegenheid van het foodfestival een biergarten geopend. Maar met pintjes aan 13 euro wordt dit plots the scariest in plaats van the happiest place on earth…

Disney food

Amerikanen zijn helemaal zot van Disney snacks. Voor een Dole Whip, een ananasijsje inclusief parapluutje en brain freeze, staan ze bijna een uur aan te schuiven. Lekker drankje dat wel, maar het heeft rum of vodka nodig…

Hot dogs, met de nadruk op hot.

Anaheim

Anaheim is een stad binnen de grote agglomeratie van Los Angeles. Het is de ideale uitvalsbasis als je Disneyland wil bezoeken. Rond het resort liggen genoeg hotels op wandelafstand. Heb je geld teveel, boek dan een Disneypark om helemaal ondergedompeld te worden in de sfeer. Zoek je net zoals ik wat meer rust op, kijk dan eens op Airbnb voor een authentieke en betaalbare slaapplek, zoals hier in de villa van Sarah uit de Anaheim Hills (70 euro per nacht).

El Capitan Theatre

Ook in het centrum van Hollywood, ooit de bakermat van de film maar nu een verloederde toeristenval, zwaait Disney de plak. Op de walk of fame ligt de oude cinema “El Capitan”. Een oud theater dat in al z’n glorie hersteld werd, en daarna overgoten met Disney zoetigheid. Zeker een bezoekje waard voor de liefhebbers.

In het El Capitan theater speelt men enkel en alleen de laatste Disney prent. En vandaag staat Dumbo op de affiche. Heel het theater baadt dan ook in een circus sfeer. Geen irritante reclame voor de film dus maar een heuse circus act met acrobaten en clowns. De filmzaal katapulteert je terug naar de jaren 50. Charmanter ga je niet vinden in Hollywood.

Hier gaat het doek een keer of 3 open vooraleer de film begint. Show, Disney magie en Amerikaans drama. Meer info vind je op de website van El Capitan. Tickets kosten 16 dollar.

Geen Disney liefhebber? Straf dan dat je het artikel tot hier hebt gelezen… Maar misschien heb je meer aan een bezoekje aan Universal Studios.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *