Dit maakt inpakken voor een autovakantie een stuk makkelijker!

Alle spullen staan ingepakt en wel klaar in de gang. Voor je begon zou het prima passen, dacht je. Maar inmiddels ben je halverwege de kofferbak en lijkt er aan de bagage geen eind te komen. Het inpakken van de auto voor je op vakantie gaat is iets waar veel mensen tegenaan hikken. Hoe kun je het jezelf makkelijker maken?

Stedentrips vriendinnen banner

Zit jouw auto ook altijd te vol?!

Als je met de auto op vakantie gaat is het ieder jaar weer een uitdaging: inpakken. Als je kleine kinderen hebt moet je bijvoorbeeld de kinderwagen meenemen, en een campingbedje. Maar als de kinderen groter worden moeten er weer fietsjes mee, en skeelers of stepjes. Als je gaat kamperen zit je auto vol met de tent, luchtbedden en slaapzakken. Maar als je op skivakantie gaat moet je weer al je wintersportspullen achterin zien te proppen. Hoe streng je je spullen ook selecteert, die auto lijkt elke keer weer te klein. Dan kan een dakkoffer de oplossing zijn.


hotelspecials

autovakantie ruimtegebrek

Ruimte bespaar tips voor een autovakantie

Je kunt ervoor kiezen om een aanhanger mee te nemen op vakantie. Heb je een hybride auto? Check dan eerst of je auto wel geschikt is om een aanhanger te trekken. Met een aanhanger mag je minde hard rijden dan zonder. Hoewel dat in Nederland weinig verschil maakt sinds 100 kilometer per uur de maximum is. Ook is het met een aanhanger lastiger parkeren. Houdt ook rekening met het maximum gewicht. Je auto mag een maximum gewicht trekken. Als je overbeladen bent ben je niet alleen strafbaar, maar het is ook nog eens gevaarlijk. Een veiligere manier om bagage mee te nemen is een dakkoffer. Hier merk je minder van tijdens het rijden.


Inpakken voor een autovakantie met een dakkoffer

  • Begin met de “onhandige spullen voor op de camping of bestemming.” Deze gaan onderin de auto. Bekijk je kofferbak eens goed, misschien zit er nog ergens een geheim vak? Stop daar ook eten en drinken in voor op de bestemming, of handdoeken, of sokken. Alles wat er in past. Zulke spullen kun je ook onder de voorstoelen stoppen. Let er bij de bestuurdersstoel wel op dat er niets onder de pedalen kan rollen. Al deze spullen ga je past nodig hebben als je tent al staat, of als je in je huisje bent. Je hoeft hier dus niet naar te zoeken.
  • Ga je onderweg overnachten? Maak een aparte tas met spullen voor de overnachting en leg deze bovenop.
  • Eten en drinken voor onderweg houd je natuurlijk bij je in de buurt. Net zoals spelletjes om je kinderen mee bezig te houden. Zijn de kinderen nog klein? Zorg dan voor een extra setje kleding, voor als er een ongeluk gebeurt. Ook handig, neem een potje mee voor als er een kind ineens moet plassen langs de snelweg.
  • Meet je kofferbak! Meten is weten. Wil je kratten mee om je spullen in te doen? Zoek dan kratjes die handig in je kofferbak passen. Bijvoorbeeld op, of naast elkaar. Lose gaatjes kun je weer opvullen met handdoeken, theedoeken of andere kleine spulletjes.
  • Wees kritisch: niet al je kleding hoeft mee. Maak setjes, kies kleding die goed te combineren is. Heb je een wasmachine op je vakantiebestemming? Maak daar dan gebruik van! Heb je kinderen? Laat ze dan een paar kledingstukken zelf beslissen. De rest regel jij. Dikke kans dat dat heel veel bagage scheelt.


dakkoffer voor extra bagageruimte

  • Haal dingen uit de verpakking. Sommige dingen nemen echt minder ruimte in als ze uit hun originele verpakking zijn. Zo kun je een slaapzak plat in de kofferbak leggen, in plaats van opgerold in een zak.
  • Stop zware spullen onderin de auto. Of zet ze meteen achter de achterbank. Dit is fijner voor het zwaartepunt van je auto, maar ook veiliger als je een ongeluk krijgt. Komen de spullen boven de achterbank uit? Plaats dan een bagagerek.
  • Kleding in zachte tassen. Kratjes geven niet mee, een koelbox ook niet. Maar soepele tassen wel. Doe ze niet te vol zodat je ze nog een beetje kunt vormen. Op deze manier kan je beter proppen.
  • In de dakkoffer stop je voornamelijk lichte spullen. Door een dakkoffer vangt je auto meer wind, dit kun je merken tijdens het rijden. Monteer een dakkoffers altijd in het midden van je dak. Hoe gemakkelijk het ook lijkt aan de zijkant, het is een stuk minder veilig.

Hopelijk maken deze tips je auto inpakken voor een autovakantie een beetje gemakkelijker. Houd op vakantie ook bij wat je niet gebruikt, dan hoef je dit volgend jaar ook niet meer mee te nemen, zo houd je steeds een klein beetje meer ruimte over.


sunweb lastminute banner

Een reactie

  1. Sam

Reageer