Dubai Deluxe

Met deze tips kun je een betaalbare luxe vakantie beleven in Dubai.

Stedentrips vriendinnen banner

UAE TRIP

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit 7 emiraten die vooral bekend zijn om hun olie en rijkdom. Wij bezochten Dubai en Abu Dhabi en genoten van alle luxe die je in deze oase kan vinden.

Dubai…de eerste indruk die je er krijgt is er eentje van overdaad. Alles is groots en indrukwekkend. Skiën bij 36 graden? Zeven sterren hotels voor filmsterren en miljonairs? Felgekleurde Bentley’s? Dat is in Dubai de normaalste zaak van de wereld. Het Las Vegas van Arabië, maar dan zonder casino’s. En wie geld heeft laat het hier rollen, in Dubai mag je je rijkdom laten zien. En dat decadente sfeertje gingen wij eens opzoeken. Niet dat ons budget een nachtje in de Burj al Arab toelaat (prijzen schommelen tussen 1000 en 15000 euro per nacht). Maar in Dubai kan je je als gewone werkmens toch een beetje VIP voelen zonder je portefeuille erna te moeten reanimeren.

hotelspecials

dubai mall

Shop till you drop

Wie Dubai zegt denkt ook aan shoppen. En op wandelafstand van ons Rove hotel ligt het grootste shopping center ter wereld. De Dubai mall beschikt over 1200 winkels, restaurants en attracties. Er zijn winkels voor ieders budget en je proeft er gerechten uit zowat de hele wereld. De duurste en meest exclusieve merken liggen hier zij aan zij. We ‘window shoppen’ bij Louboutin en Prada, doen koopjes bij La Martina en Guess, en passeren langs de grootste schoenenwinkel ter wereld. We verdwalen (letterlijk) in de uitgestrekte gangen van de mall. Gelukkig staan er overal interactieve touch screens om je wegwijs te maken doorheen dit doolhof van massaconsumptie. Al die keuzestress en een passage door de ‘foodcourt’ zorgen voor een middagdipje en we snakken naar wat rust. En die rust vinden we in de cinema op de derde verdieping.

20161017_124341

Dubai Mall

Platinum cinema suite

We pikken wel eens vaker een filmpje mee op vakantie, en hier kwam deze met een kleine extra. Naast de gewone ticketbalies zien we immers een aparte ingang met erboven in grote blinkende letters ‘platinum suites’. De keuze wordt snel gemaakt en via een aparte roltrap komen we aan op het platinum level. Onze hostess brengt ons naar de platinum lounge, waar je kan relaxen met een drankje voor je film begint. Vijf minuten voor aanvang word je dan begeleid naar je filmzaal.

cinema1

Platinum Suite

Er staan hooguit 30 stoelen waardoor de zaal een heel intieme en relaxte sfeer krijgt. Onze zachte lederen fauteuils zijn elektrisch bedienbaar en gaan al snel helemaal plat. Kussens en dekentjes worden bjigebracht door onze hostess. Ook de butlerservice is handig, met 1 druk op de knop bestellen we 2 mojito’s en enkele hapjes. Opstaan om je drankje bij te vullen of popcorn te gaan halen is hier niet nodig. We genieten tot Tom Hanks de wereld weeral een keertje heeft gered en belanden terug in de mall. Kinepolis moet zijn manager hier maar eens op stage sturen.

Gold class metro

Taxi’s zijn goedkoop in Dubai. Het is trouwens te warm om lange wandelingen te maken dus neem gerust een taxi. De officiële bedrijven herken je aan de opschriften en taxi bordjes op het dak. Maar er rijden ook veel privé taxi’s rond in Dubai. Wil je wat luxueuzer rijden in een propere wagen, in sommige taxi’s hangt wel eens een vreemd geurtje, kan je zo’n privé chauffeur aanspreken. Wij zochten ons een comfortabele Lexus uit voor de rit naar Abu Dhabi, die mits onderhandelen met de chauffeur slechts 15 euro meer kost voor een rit van ruim een uur.

20161018_155524

Plaats genoeg in de Gold Class

Maar het hoeft niet altijd een Lexus te zijn. Voor ons bezoek aan de oude souks van Dubai nemen we het openbaar vervoer. Een ritje in de metro kost 2 euro. Op het gebied van veiligheid en properheid kan het contrast met onze Brusselse metro niet groter zijn. De drukte moet je er wel bij nemen en vrije zitplaatsen zijn schaars. Tot we in het begin van elke (volledig automatische) metrotrein een wagon zien met de vermelding ‘gold class’. Hier ben je voor enkele euro’s meer verzekerd van een comfortabele zitplaats. Ook de zweetgeur en drukte zoals in de rest van de trein word je hier bespaard. Gold class voor ons dus, Dubai deluxe op de metro. In de souks zelf zijn we niet lang gebleven. De authentieke gezelligheid en charme die we zochten viel nergens te bespeuren. De opdringerige verkopers van namaak horloges en handtassen verhinderden een aangenaam bezoek. Dan maar terug naar de Dubai mall, die heeft trouwens een nagemaakte souk, maar dan met echte Louis Vuitton handtassen en een aangenaam sfeertje…en airco!

20161020_100041

The Souk in Dubai mall

Dubai fountains

Als de avond valt verzamelt de massa zich rond de Burj Khalifa. Elk half uur kan je hier het fonteinenspektakel bewonderen, uiteraard grootser dan de Las Vegas versie. De fonteinen spuiten op de muziek van Michael Jackson of een of andere Arabische Marco Borsato hun waterstralen tot 150 meter hoog. Best indrukwekkend moeten we toegeven. Wil je een goed zicht hebben op het meer moet je op tijd aanwezig zijn. Vechten voor een plekje aan het water doe je met toeristen die allen gewapend zijn met selfie sticks. Daar beginnen we niet aan dus zoeken en vinden we een beter plekje.

20161019_190137

Zicht vanop het terras van Third Avenue Cafe

Op de eerste verdieping van de Dubai mall ligt het hippe Third Avenue Café. Hier kan je lekker en betaalbaar eten, het menu kies je op een ipad. Maar het eten is bijzaak, een belangrijke bijzaak maar toch. Het is vooral het prachtige uitzicht vanop het terras waarvoor je hier moet reserveren. Je beleeft er de overdaad van Dubai vanop de eerste rij en kan 20 meter beneden je de massa zien worstelen voor een goed plekje. De psychodelische lichtshow op de Burj Khalifa is trouwens ook het bekijken meer dan waard. Met deze romantische afsluiter eindigt ons verblijf in Dubai. We laten nog genoeg activiteiten over om een keertje terug te komen. Dubai is een ideale stopover tijdens een reis naar het verre oosten.

Je hoeft geen miljonair te zijn om in Dubai van luxe te genieten en je eventjes vip te voelen. Al kan je natuurlijk ook gewoon een dishdash kopen en rondlopen zoals een echte sheikh of emirati…

sunweb lastminute banner

4 commentaar

Reageer