E-visum Turkije

Op vakantie naar Turkije? Wij geven je alvast enkele praktische tips mee voor je bestemming en je visum.

Stedentrips vriendinnen banner

Reisadvies Turkije

De politieke toestand in Turkije is op z’n minst gezegd vrij instabiel momenteel. Daarom is het toch raadzaam om het juiste reisadvies voor Turkije mee te krijgen als je er op vakantie wil.

  • Vermijd drukke plaatsen waar samenscholingen of betogingen plaatsvinden.
  • Post geen politieke of ongepaste berichten op sociale media ter plaatse.
  • Vermijd het grensgebied met Irak en Syrië.
  • Volg de richtlijnen van de ordediensten op.
  • In het zuidoosten is voorzichtigheid geboden door conflicten tussen de PKK en het Turkse leger.

Laat je vooral niet bang maken of tegenhouden om naar Turkije te reizen. Turkije is nog steeds een veilige bestemming, zeker in de toeristische centra. Maar is wel een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Een beetje voorzichtigheid en waakzaamheid kan nooit kwaad.

hotelspecials

Hoteltips Turkije

Ik heb al 2 keer een vakantie doorgebracht in Turkije, in iets minder turbulente tijden weliswaar. En hoewel ik vandaag geen all-in formule in een strandresort meer zou boeken, heb ik er toch 2 mooie vakanties beleefd. Zon, een lekkere keuken en pure vakantiepret zijn er gegarandeerd. Vergeet af en toe ook het buffet in je hotel eens en ga de lokale keuken proeven. Bezoek ook eens een authentiek Turks kapsalon of laat je verwennen in de hamam. En afdingen, afdingen en nog eens afdingen is de boodschap als je koopjes wil doen.

P8310026

Op bezoek bij de Turkse kapper

Baia Lara hotel

In Lara, aan de Zuidkust van Turkije vond ik in de herfstvakantie een koopje in het Baia Lara resort. In november zie je in deze regio nog steeds 30 graden op de thermometer. De blikvanger is zonder twijfel het imposante zwembadencomplex. Het minimalistisch ontwerp en de topservice kenmerken dit hotel, dat deel uitmaakt van de Baia hotelketen. Ondanks de ruime buffetten verkoos ik toch de intiemere sfeer van de à la carte restaurants. Al sluiten die wel wat vroeger in het laagseizoen. Gelukkig blijft de pizzabakker naast het zwembad de hele dag in de weer voor de kleine honger. In de buurt kan je een uitstap naar de watervallen van Antalya. Of bezoek de bazaar in Antalya centrum om enkele koopjes te doen.

12 HAVA

SDC10751

Ephesus Princess Kusadasi

Mijn allereerste trip naar Turkije bracht ik door in het mooie Ephesus Princess. Geen gewone all-in formule hier maar een ultra all-in, waar naast 24/24 eten en drinken ook watersporten en activiteiten zijn inbegrepen. Kusadasi is een groene streek met prachtige heuvels en natuurgebieden. Ook de historische site Ephese ligt in de buurt van het hotel. Ik amuseerde me ook kostelijk in het waterpark Aqua Fantasy, dat op wandelafstand van Ephesus Princess ligt. Met een huurwagen rij je in het Milli natuurpark zomaar het strand op. Je ziet er zelfs het Griekse eiland Samos liggen.

P9050107

Turkse visumplicht

Toeristen en zakenreizigers die 2018 en 2019 naar Turkije reizen zijn verplicht om een visum aan te vragen. Vroeger kon je dit gewoon kopen bij aankomst op een Turkse luchthaven. Vandaag ben je verplicht op voorhand een visum aan te kopen. De visumplicht geldt zowel voor Belgische als voor Nederlandse inwoners. Beschik je niet over een geldig visum? Dan houdt de immigratiedienst je tegen aan de grens en mag je Turkije niet binnen.

Een tijdje geleden kwam er een waarschuwing van verschillende touroperators dat er malafide websites valse visa verkochten. Om problemen aan de grens te voorkomen check je best even op voorhand of de aanbieder waar je een visum Turkije wil kopen wel betrouwbaar is.

E-visum Turkije

Op visumbuitenland.be kan je veilig en online je visum bestellen voor verschillende bestemmingen wereldwijd. Een e-visum voor Turkije kost 29.5 euro per persoon. Betalen kan snel en veilig via bancontact of iDEAL. Ook paypal of creditcards worden aanvaard. De aanvraag duurt niet meer dan 5 minuten. Je visum last minute bestellen? Dat kan via de spoedprocedure, dan valt je visum gemiddeld al na 14 minuten in je mailbox.

Laten we als vakantieganger hopen dat de EU en Turkije snel weer een overeenkomst vinden om visumvrij te mogen reizen. Maar het ziet er niet naar uit dat er snel iets zal wijzigen. Als je Turkije wil ervaren kom dan zeker ook eens je hotel uit. Laat je adviseren door lokale bewoners om de juiste plekjes te vinden.

P9050119

 

sunweb lastminute banner

Reageer