Een reis naar Tenerife! Dit kun je verwachten!

Nu het voorjaar er weer aankomt, durven we langzaam te gaan dromen van onze vakantie in de zomer. Ben jij al een beetje aan het plannen? Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden van Spanje en is en blijft een prachtige en heerlijke vakantiebestemming. Hoewel Tenerife uitstekend is ingericht op toeristen, is het toch fijn als je op voorhand al een beetje weet wat je kunt verwachten en goed voorbereid bent. Op tijd een auto huren op Tenerife is bijvoorbeeld een goed idee. Dit moet je weten van jouw reis naar Tenerife.

Stedentrips vriendinnen banner

Vervoer

De meeste mensen pakken het vliegtuig naar Tenerife, in de meeste gevallen kom je dan aan op luchthaven Reina Sofia, wat het grootste vliegveld is van Tenerife. Een milieuvriendelijker optie is om met de boot te gaan, die vertrekt vanaf verschillende Canarische eilanden en kustplaatsen in het vasteland van Spanje. Op Tenerife zelf is een auto huren een slim idee, maar ook zonder rijbewijs kun je Tenerife prima verkennen. Het openbaar vervoer op Tenerife is uitstekend geregeld. Met de lokale TITSA bussen kun je praktisch overal komen. Voor 3,70 euro kom je vanaf de luchthaven al in het zuiden van Tenerife.

autovakantie ruimtegebrek

hotelspecials

Overnachting

De meeste mensen bezoeken Tenerife voor een zonvakantie en zoeken daarom de luxe een beetje op. Tenerife is bijzonder goed op toeristen ingericht met een heleboel fijne en betaalbare hotels en mooie vakantiehuisjes. Wel is het zeker in het hoogseizoen slim om ruim op tijd te boeken, omdat de mooiste plekjes snel weg zijn. Ook is Tenerife een populaire uitvalsbasis voor backpackers, waardoor er genoeg betaalbare campings, hostels en airbnb’s zijn om te overnachten. Voor iedereen wat wils dus.

Wat kun je doen?

Zoals veel Canarische eilanden is Tenerife vooral populair als locatie voor een lekker decadente zonvakantie. Tenerife is uitermate geschikt om hele dagen op het strand te bakken en de avonden te spenderen in gezellige restaurantjes met heerlijk eten, om vervolgens te flaneren op de boulevard en in een gezellige bar misschien nog een cocktail te pakken. Overdag zijn er in de havendorpjes ook hele leuke marktjes voor toeristen. Echter, je doet Tenerife haast onrecht aan door ook niet de natuur in te trekken en te genieten van al het moois wat het eiland te bieden heeft. In het kopje hieronder delen we een aantal locaties die je absoluut niet mag missen.

Playa de las Teresitas

Deze locaties mag je niet missen

Tenerife kent een aantal prachtige plekken en je bent een dief van jezelf als je deze overslaat. Zo is het vulkanisch gebied rondom Parque Nacional del Teide een echte must see. Als je een auto ter beschikking hebt is het ook een goed idee om eens door de Anaga bergen te rijden en te genieten van het landschap. Bij de kliffen van Los Gigantes kun je mooi walvissen en dolfijnen spotten, eventueel vanaf een boot. Leuke plaatsjes die je echt niet mag missen zijn Garachico, La Laguna en het historische stadje Puerto de La Cruz.

sunweb lastminute banner