USA

Esta aanvragen USA4 min read

12 april 2017 3 min read

author:

Esta aanvragen USA4 min read

Leestijd: 3 minuten

De USA is een geweldig vakantieland. Maar je kan er niet zomaar heen zonder een speciale reistoestemming. Wij deden de test voor ons ESTA visum bij esta-aanvragen.nl.

E-Visa

De kranten staan er bol van, het beleid van president Trump sluit de grenzen en je geraakt Amerika niet meer binnen. Allemaal sterk overdreven hoor, ons favoriete vakantieland is nog even toegankelijk als vroeger. Natuurlijk moet je op voorhand elektronisch een visum aanvragen, maar dat moest ook al toen Mr. Trump nog met aandelen aan het spelen was.

Een online visum aanvragen, we begrijpen dat dit nogal wat toeristen kan afschrikken. Is dat wel allemaal veilig en betrouwbaar? En kan dat niet in het Nederlands? Of je beschikt niet over een credit card, en je kan je visum dus niet online betalen. En wat dan als er wat misloopt, bij wie kan ik terecht? Allemaal vragen die we ons ook stelden bij onze eerste trip naar de United States. Gelukkig bestaan er service bureaus die je helpen om zorgeloos aan je vakantie te beginnen.

esta

Esta-aanvragen.nl

Je ESTA aanvraag (want zo noemen ze je evisum) wordt beoordeeld door het Amerikaanse ministerie. En bij Homeland security nemen ze dat ernstig. Zo hebben we in 2015 al eens 2 uur vastgezeten aan de grens omwille van een misverstand bij de controle van Heidi. Natuurlijk had ze geen gewapende overval op de Walgreens gepleegd… Maar omdat iemand met dezelfde naam in een dossier stond, volgde een uitgebreide controle en een verhoor door de politie. Dit maar even om je aan te tonen dat men de controles serieus neemt. Reden genoeg dus om je ESTA zonder fouten in te vullen.

Het team van esta-aanvragen.nl helpt je met je online aanvraag. Om te beginnen kan je met al je vragen terecht op hun overzichtelijke website, helemaal in het Nederlands trouwens. De rubriek ‘hoe werkt het’ legt je kort uit wat je moet doen. In 5 stappen vul je dan je aanvraagformulier in. Na het invullen van je gegevens, en die van je reispartners, voer je de betaling uit. Hiervoor kan je bij esta-aanvragen.nl ook terecht zonder credit card. Allemaal gebruiksvriendelijk en zonder franjes. Piece of cake dus…

de website van esta-aanvragen.nl

Voordelen

Wij mochten de service van Esta-aanvragen.nl uittesten voor jullie. Na je aanvraag krijg je binnen de 72 uur de officiële bevestiging van je ESTA reistoestemming. Een eerste mailtje dat het begin van je vakantiepret al aanwakkert. Want nu is het officieel, je mag naar Amerika!

De service die je krijgt heeft enkele belangrijke voordelen:

 • je kan betalen met Ideal, Matercard, Visa en eMaestro. Ideaal dus voor mensen zonder credit card.
 • je kan je esta ook per post ontvangen
 • er is een Nederlandstalige klantenservice beschikbaar
 • bij problemen geeft men je persoonlijke hulp
 • een overzichtelijke website met duidelijke uitleg
 • er duiken bij het aanvragen van een esta wel eens problemen op, een aanvraagservice helpt je bij problemen
 • een vaste en eerlijke prijs

Hoeveel kost het?

Een online esta aanvraag kost 14 dollar. Dit bedrag wordt vastgelegd door de Amerikaanse overheid. Voor de bemiddelings- en administratiekosten rekent esta-aanvragen.nl je 12 euro aan. Omgerekend wil dit zeggen dat één esta reistoestemming je 25 euro kost. Ongeacht de wisselkoers garandeert men je een vaste kostprijs van 25 euro. Jammer voor je vakantiebudget natuurlijk, maar het is nu eenmaal verplicht om het land binnen te geraken. Volgens ons is dit een eerlijke prijs voor de geleverde service, zeker als er problemen opduiken en je bijkomend advies nodig hebt.

Huurwagen

Naast een reistoestemming heb je in de USA ook nood aan een huurwagen. De afstanden zijn zo groot dat je echt wel een wagen nodig hebt om ergens te geraken. Bovendien geeft het een enorme meerwaarde in zo’n uitgestrekt land, met wegen die smeken om een road trip.

ford mustang
Christophe achter het stuur van z’n Mustang

Wij kiezen weer voor een Ford Mustang convertible. Een op en top Amerikaanse muscle car die ons van elke mijl doet genieten. Dit keer testen we sunny cars uit. Een uitgebreid verslag van de service en de voordelen vind je in ons roadtrip artikel.

CU soon!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 Comments
 1. Kelly Linskens

  Aangezien wij in de zomer ook afreizen naar de States is deze blog net datgene dat we nodig hadden. Een roadtrip hebben we in het verleden nog niet gedaan, maar in Amerika trekken we in september langsheen de Oost-kust met als topper hopelijk New England met zijn prachtige herfstkleuren. :-)

  • travelchecker

   Klinkt veelbelovend! Er staan ook routes in voor die prachtige indian summer.

   • Kelly Linskens

    Dan is het zeker de moment om die boek te winnen! ;-)

 2. femcetera

  Nog nooit eerder een roadtrip gedaan, maar staat zeker nog op mijn lijstje! Ik zou ook richting Amerika trekken hiervoor. Liefst Zuid-Amerika. Dat spreekt me enorm aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *