fietsen door het water

Fietsen door het water

Limburg is en blijft de mooiste locatie voor een bijzondere fietservaring. Ontdek fietsen door het water, het mooiste stukje van het Limburgse fietsroutenetwerk.

Booking.com

Fietsen door het water in Limburg

Limburg heeft een enorm gevarieerd aanbod aan landschappen. Van de eindeloze bossen en duinen in de Limburgse Kempen tot de glooiende heuvels vol bloesems in Haspengouw. En die prachtige natuur ervaar je het best op ons fietsroutenetwerk. Je rijdt van knooppunt naar knooppunt en stopt onderweg op een van de gezellige terrasjes of picknick plaatsen.

Lees ook deze Limburg artikels:

De Wijers

In natuurgebied de Wijers vind je een bijzondere fietservaring. De Wijers is een uniek natuurgebied met de boomkikker en de roerdomp als beroemdste inwoners. Je fietst er tussen meer dan 1000 vijvers, goed voor 700 hectare waterlandschap. In 2017 werd fietsen door het water verkozen tot populairste fietspad. Je fietst dwars door de vijvers over een pad van 3 meter breed met aan weerszijden het water op ooghoogte. Terwijl geniet je van het uitzicht over de vijver en ruik en voel je het water. Witte zwanen en watervogels staan op de uitkijk voor een stukje brood en zwemmen langs het fietspad. Een unieke ervaring midden in de natuur.

fietsen door het water

Ook voor wandelaars is het fietspad een attractie. Het is een schouwspel om de hoofden van de fietsers door het water te zien glijden. Of wandel zelf zoals Mozes doorheen het water, de Egyptenaren moet je er wel zelf bij verzinnen. Enkele maanden geleden was er een lek in een van de wanden en stond het fietspad een tijdje blank, ook toen kwamen er mensen speciaal kijken naar het spektakel. Het fietspad is zelfs een instagram hit geworden. Post je eigen fietsen door het water foto met #FDHW. Knap staaltje marketing van Toerisme Limburg.

fietsen door het water

Het water zien en voelen

Fietsen door het water kan je door naar knooppunt 91 te rijden, deze route leidt je dwars door de vijvers. Wandelaars kunnen de wagen best parkeren aan het domein van Bokrijk. Van daar is het nog 750 meter wandelen tot aan de vijver.

fietsen door het water

Fietsen door de bomen

Toerisme Limburg blijft intussen verbazen op het vlak van unieke fietservaringen. Naast fietsen door het water biedt 2018 enkele nieuwigheden. Zo kan je door de kruinen van de bomen fietsen in Hechtel-Eksel. Aan knooppunt 272 timmert men aan een 700 meter lange fietslus die je op 10 meter hoogte door het bladerdek laat fietsen. Ook wandelaars zullen van dit unieke fietslandmark kunnen genieten. De brug bestaat uit een dubbele lus met eenrichtingsverkeer. Een duurzaam project met respect voor de omgeving. Gelegen in Bosland, het grootste bos en natuurproject van Vlaanderen.

fietsen door de bomen

fietsen door de bomen

Fietsen door de heide

En dat is nog niet alles, tegen eind 2018 moet een 275 meter lange brug de knooppunten 550 en 551 in het Nationaal Park Hoge Kempen verbinden. De monumentale brug wordt bijna 7 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op het enige nationale park van België. Deze route leidt je dwars door en over het heidelandschap, dat elk jaar in augustus 50 tinten paars kleur. Ook voor wandelaars is dit een absolute aanrader.

fietsen door de heide

Fietsen door de heide

Fietsen onder de grond

Kan het allemaal nog origineler of spectaculairder? Toch wel, want in Riemst fiets je binnenkort zomaar even 30 meter onder de grond. Via de ingang aan het Avergat in Kanne loopt het fietsroutenetwerk dwars door de mergelgrotten. In een constante temperatuur van 11 graden fietst je door de eindeloze gangen langs houtskooltekeningen en champignonplantages. Men werkt nog hard aan de inrichting om deze fietservaring 100% veilig te maken, maar het wordt een prachtige aanvulling op het 2000 kilometer lange fietsnetwerk.

fietsen onder de grond

Fietsen onder de grond

Combineer deze unieke ervaringen met de typische Limburgse gastvrijheid en je vakantie kan niet meer stuk. Je bent altijd welkom in Limburg. Meer Travelchecker tips over Limburg lees je hier.

Praktisch

Enkele nuttige linkjes voor je volgende trip naar Limburg:

Foto’s: copyright @toerisme Limburg

 

10 Comments

 • Lotte 15 februari 2018 at 10:32

  2018 klinkt als een topjaar om Limburg te ontdekken! Echt bijzondere kunstwerken/fietsroutes die open zullen gaan. Ik was jammer genoeg te laat om zaterdag de gids af te halen in de krantenwinkel dus voor mij geen gids helaas.

  Reply
  • travelchecker 15 februari 2018 at 15:38

   Ze zijn normaal ook verkrijgbaar op de toeristische diensten. En anders kom je er eentje uithalen he, ik werk in Leuven 😉

   Reply
  • Hilde 16 februari 2018 at 18:39

   Ook alle standaardboekenwinkels verdelen ze..via toerisme limburg kan je ook 1tje aanvragen…binnenkort staan ze zelfs digitaal online…En anders kom je hier maar eens op fietsvakantie…zelfs de fiets erbij!😊

   Reply
 • Davina 15 februari 2018 at 17:21

  Wauw! Ik dacht eerst een gefotoshopte foto te zien! Wel bijzonder om zo tussen het water te fietsen!

  Reply
  • travelchecker 18 februari 2018 at 10:24

   Haha fotoshop fietstour, zou wat zijn he. Nee nee deze ervaringen beleef je echt in Limburg!

   Reply
 • Sylvia-Wapiti travel 19 februari 2018 at 18:41

  Fantastische foto’s inderdaad. Wij fietsen graag, dus gaan we zeker eens ontdekken!

  Reply
 • Kimberley 26 februari 2018 at 18:52

  Wat een bijzonder gezicht die fietsers tussen het water. Lijkt me een hele mooie omgeving om te fietsen!

  Reply
 • Nicole Orriëns 24 maart 2018 at 07:24

  Wat bijzonder zeg! Mijn ouders zijn dol op fietsen, en ik ga ze dit zeker doorgeven! Echt iets voor hen!

  Reply
  • travelchecker 25 maart 2018 at 10:37

   Ze zullen er geen spijt van krijgen, Limburg is echt een fietsparadijs.

   Reply

Leave a Comment