Fietsen op vakantie

Met Travelchecker de fiets op! Ontdek onze beste tips voor je volgende fietsvakantie.

Stedentrips vriendinnen banner

Fietsvakanties

Tijdens een van mijn fietstochtjes in de wielerclub wordt er vaak gesproken over fietsvakanties. Maar de Mont Ventoux beklimmen is niet aan mij besteed. Te steil, te lang en te vermoeiend. Ik fiets recreatief en probeer onderweg optimaal te genieten van de omgeving. Zadelpijn, lege drinkbussen en afzien hoort daar niet echt bij. Neen, geef mij maar een ontspannen tocht door de natuur en geregeld een pauze op een gezellig terras. En waar kan je dat beter doen dan in het mooie Limburg? Waar je kan fietsen door het water, door de bomen of zelfs onder de grond.

fietsen door het water

hotelspecials

Fietsen in Limburg

De nieuwe Limburg vakantiegids is er weer! De bijbel van het Limburgse goede leven die bovendien helemaal gratis verkrijgbaar is. En wie Limburg zegt, die denkt aan fietsen. In mijn fietsen door het water artikel ontdek je de mooiste landmarks in het Limburgse fietslandschap. In de bloesemperiode is Haspengouw dan weer het fietswalhalla voor duizenden toeristen. Soms zelfs met fietsfiles tot gevolg. Op de website van toerisme Limburg kan je zelf je favoriete fietsroute uitstippelen.

Aldeneyck

Fietsen door de Limburgse wijngaarden

Fietsen door de Veluwe

Dat onze noorderburen geboren worden met een fiets onder hun gat is bekend. Werkelijk overal fietsen ze naartoe. Er zijn weliswaar geen Ardennen of Haspengouwse heuvels in Nederland, maar op en rond de Veluwe kan je toch hier en daar op een pittige klim botsen. Een elektrische fiets huren is dan ook geen overbodige luxe. Zoals tijdens mijn tocht doorheen het Geldersch landschap.

veluwezoom

Elektrisch fietsen over de Geluwe

Met de fiets op citytrip

Nee niet helemaal naar Parijs of Berlijn met de fiets, dat zou te lang duren. Maar tijdens een city trip kan je op korte tijd de hele stad ontdekken tijdens een fietstocht. Een fiets huren is goedkoop en brengt je snel naar alle uithoeken van de stad. In Antwerpen en Copenhagen nam ik deel aan een gratis fietstour (vergeet de gids wel niet) en leerde plekjes kennen waar ik anders nooit zou geweest zijn.

ant4

Fietsen door ’t Stad

Fietsen in Florida

Als er nu een land is waar fietsers als aliens worden aanzien worden dan is het Amerika. Fietspaden zijn er zeldzaam en je op een fiets in het verkeer wagen wordt aanzien als een gevaarlijke missie. Maar er zijn ook uitzonderingen. In Celebration, een dorpje dat Walt Disney ontwierp op basis van zijn thuisstad, liggen prachtige fietspaden die je doorheen de mangroven en moerassen leiden. Onderweg spot je gegarandeerd enkele alligators.

20170509 115845

Conclusie

Neem eens wat vaker de fiets tijdens je vakantie, het is goedkoop en je ziet veel meer van je bestemming. Het is gezonder en beter voor het milieu dan een ritje op de hop on hop off bus. Al stoot ik zonder elekrische fiets wellicht meer CO2 uit dan een oude dieselbus…

sunweb lastminute banner

Reageer