Fit worden voor vakantie doe je zo

Eindelijk is het bijna zover. Over enkele maanden vertrek je voor die ene langverwachte reis. Een reis waar je al tijden naar uitkijkt. Op vakantie gaan was door corona immers niet zo vanzelfsprekend. Nu weer meer kan en er in veel landen versoepeld wordt, is ook weer veel meer mogelijk. Dat betekent niet alleen dat je nu al de nodige voorbereidingen moet treffen, maar ook dat je eens kritisch naar je eigen gezondheid moet kijken.

Stedentrips vriendinnen banner

Een ongezonde levensstijl kan namelijk van grote invloed zijn op de vakantiepret. Hoe moet je immers genieten van prachtige wandelingen als je conditie ver te zoeken is? Hoe geniet je echt van het strandleven als je je te onzeker voelt om in badkleding rond te lopen? Gebruik daarom de komende maanden om aan je eigen gezondheid te werken. Je hebt nog voldoende tijd om fit te worden voordat de vakantie begint. Hoe je dat aanpakt? Dat lees je hier.

circuit training buiten

hotelspecials

Wees geduldig

Begin het liefst zo vroeg mogelijk voordat de vakantie begint. Je kunt geen wonderen verwachten wanneer je een maand van tevoren een abonnement neemt op fitness in Kortrijk. Zo snel zal je geen resultaat zien. Bovendien leg je zo alleen maar extra druk op jezelf. Het is dan ook beter om geduldig te zijn en vroegtijdig te beginnen. Stel niet al te hoge eisen en begin met kleine doelen. Denk bijvoorbeeld aan drie kilo afvallen in de eerste twee maanden. Zo geef je jezelf voldoende ruimte om verantwoord en veilig af te vallen. Het hoeft niet allemaal zo snel. Dat levert vrijwel nooit langdurig resultaat op en is ook nog eens slecht voor de gezondheid. Lekker bewegen en verantwoord eten helpt echt. Het duurt misschien iets langer, maar het resultaat zal wel blijvend zijn.

Ga samen met je vakantiegenoten aan de slag

Met wie ga je deze trip maken? Je partner? Familie? Of misschien wel vrienden? Bespreek dan samen met hun je plannen en ga vervolgens met z’n allen aan de slag. Samen is niet alleen veel leuker dan alleen, maar het geeft ook veel meer motivatie op dagen dat je het lastig hebt. Wanneer je elkaar kunt motiveren, levert dat veel meer op. Ga bijvoorbeeld samen naar de sportschool, zorg er voor dat jullie zoveel mogelijk samen eten en deel ook de resultaten met elkaar. Op die manier hebben jullie allemaal een doel om naartoe te werken en wordt het veel eenvoudiger om jouw nieuwe levensstijl vol te houden.

wandelen in het bos

Beloon jezelf

Het kan soms best lastig zijn om je levensstijl om te gooien. Zelfs wanneer je een duidelijk doel hebt. Daarom mag je jezelf best wel eens belonen. Formuleer jouw doelstellingen dan ook zorgvuldig en begin met kleine (makkelijk te halen) doelen en maak deze steeds moeilijker. Op die manier raak je steeds beter gemotiveerd omdat je de kleine mijlpalen ziet en weet wat hier tegenover staat. Beloon jezelf natuurlijk niet met een week niets doen of onverantwoord eten, maar bijvoorbeeld met een dagje shoppen of een dagje naar de spa.

sunweb lastminute banner