Goed voorbereid op vakantie naar de Maldiven

De Maldiven, voor veel mensen een droombestemming. Dit prachtige land in Azië bestaat uit 1200 eilanden. Het kristalblauwe water en de hagelwitte stranden maken het de perfecte bestemming voor een romantische huwelijksreis. Zie jij jezelf als liggen in en hangmat? Met vers fruit en de stralende zon? Een knalblauwe lucht die over gaat in even blauw water? Nou, ik wel. Maar waar moet je rekening mee houden als je dit land als vakantiebestemming kiest? Ga goed voorbereid op vakantie naar de Maldiven.

Stedentrips vriendinnen banner

Vijf tips voor een goed voorbereide vakantie naar de Maldiven

  • Bereid je voor op niks doen: heb je van Azië een beeld met drukke kruispunten vol scooters en tuktuks, backpackers en rondreizen? Een vakantie Malediven is het tegenovergestelde. Hier heb je geen tempels en drukke steden. Op de Malediven doe je eigenlijk… niets. Natuurlijk zijn er watersporten te doen in de meest blauwe zee die je ooit zult zien. Zo kun je er prachtig duiken en snorkelen. Maar meer dan dat, en chillen in je hangmat, is er eigenlijk niet te doen. Dus neem boeken mee, of andere middelen om de tijd te doden. Hoewel je waarschijnlijk uren kunt doorbrengen met gewoon voor je uit staren, naar al het prachtigs wat je om je heen ziet.
  • Malediven genieten van een fleurig diner

  • Geloof: houd er rekening mee dat de Malediven een 100% Islamitisch land is. Hier hebben de mensen andere gewoontes dan wij misschien gewend zijn. Zo wordt er op de lokale eilanden geen alcohol geschonken. Ook kan de lokale bevolking het niet waarderen als je rustig in je bikini rond gaan wandelen. Op de eilanden met privé resorts gelden andere regels en mag dit wel.
  • Neem niet te veel mee: echt, wat heb je nou nodig als je op het mooiste eiland zit wat je ooit zult zien? Een eiland waar het altijd warm is en waar je niet veel meer doet dan zonnen? Nou, heel weinig. Badkleding, slippers, wat zomerkleding en zonnebrandcrème. En een dunne broek en shirt met lange mouwen, tegen de muggen. Als je dan toch aan het pakken bent, neem dan ook want anti-muggenspray mee. En contant geld, zeker als je de lokale eilanden gaat verkennen.
  • Vakantie Maldiven op een resort

    hotelspecials
  • Kies voor de ‘niet-resort-eilanden’: er zijn heel veel eilanden op de Malediven. De meeste hebben luxe resorts. Niet een ‘gewoon’ all inclusive resort die we van landen als Turkije en Egypte kennen. Maar echt, super de luxe. Met van die romantische waterhuisjes, met een eigen vlonder. Of met slaapkamers onder water waar je de prachtige vissen kunt zien zwemmen. Deze resort zijn alleen vrijwel onbetaalbaar. Kies daarom voor de lokale eilanden, met de minder luxe hotels. Hier is het ook prachtig, je overnacht er voor een leukere prijs en je kunt een dagtripje maken naar de dure resorts.
  • Ga in de beste periode: als je naar zo’n prachtige droombestemming gaat wil je er ook in de beste omstandigheden zijn. Qua reistijd kun je dan het best tussen december en februari gaan. Als je niet de hoofdprijs voor je vliegticket wil betalen kun je de kerstvakantie beter vermijden. Maar in januari en februari is het, niet alleen voor de rijke medemens, best goed te betalen. Travely bied reizen naar hele mooie resorts aan.

Prachtige zee op de Malediven

Ga goed voorbereid op vakantie naar de Maldiven en geniet van al het moois wat je daar gaat zien. Misschien droom je er al jaren van? Trek dan nu de stoute schoenen aan (of eigenlijk uit) om met je voeten over dat hagelwitte strand te paraderen.

sunweb lastminute banner

Reageer