Goede redenen om de elektrische fiets mee op vakantie te nemen.

Elektrische fiets mee op vakantie? Steeds meer mensen nemen hun e-bike mee op vakantie. Er zijn namelijk genoeg goede redenen om dit te doen.
Een fietsvakantie is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens goed voor de beweging. Nu de elektrische fietsen niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld, nemen steeds meer mensen hun e-bike mee op vakantie. Logisch, want je komt er verder mee en je wordt minder moe. Hieronder een aantal goede redenen om je elektrische fiets mee op vakantie te nemen.

Stedentrips vriendinnen banner

De fiets kan mee in het vliegtuig

Wil je op vakantie naar een verre bestemming en je eigen e-bike mee? Je kunt nieuwe of tweedehands elektrische fietsen gewoon meenemen in het vliegtuig. De accu mag echter niet mee. Dit is te gevaarlijk, omdat een accu bij een harde val in brand kan vliegen. Toch zijn hier wel oplossingen voor te vinden. Ten eerste kun je onderzoeken of je ter plekke een accu kunt huren. Daarnaast zou je ook op je vakantiebestemming een accu kunnen kopen. Eventueel spreek je met de verkoper af dat je deze, na je vakantie, weer in kunt ruilen voor een bepaald bedrag. Tot slot kan je ook je eigen accu met de post versturen naar je vakantiebestemming. Let op: dit kan alleen binnen Europa.

fietsvakantie in de natuur

hotelspecials

Fietsvakantie in de bergen is nu mogelijk

In Nederland hebben we voornamelijk vlakke fietspaden en kun je lekker toeren op je e-bike. Het is echter ook heerlijk om in de heuvels of bergen te fietsen. Dat is met een traditionele fiets onmogelijk, maar met een e-bike is dit geen probleem. De elektrische fietsen van tegenwoordig zijn sterk genoeg om een ritje in de bergen te weerstaan. Het frame is stijf genoeg en ook de wielen zijn voldoende sterk om bijvoorbeeld de Alpen te trotseren. Het enige waar je even om moet denken, is de motor. In de bergen moet je eigenlijk een middenmotor hebben. Deze is het krachtigst en brengt je altijd naar boven. Een voorwiel- of achterwielmotor kan uitvallen als hij te warm wordt en is daardoor minder geschikt.

fietsvakantie in de bergen

De elektrische fiets wordt populair in het buitenland

De elektrische fiets was in het verleden vooral populair in ons eigen land. Tegenwoordig zie je dat deze trend is overgeslagen naar het buitenland. Ook daar ontdekt men de gemakken en voordelen van een e-bike. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer verhuurders zijn en ook het aantal oplaadpunten neemt toe. Hierdoor wordt het steeds gemakkelijker om je elektrische fietsvakantie te plannen. Er zijn diverse websites te vinden waar je kunt zien welke accommodaties in het buitenland geschikt zijn en waar je oplaadpunten kunt vinden. Zo ga je goed voorbereid naar je vakantiebestemming.

Eigen fiets niet mee, maar toch elektrisch fietsen

Fietsen op Aruba, in Thailand of in de Verenigde Staten? Het is allemaal mogelijk. Je kunt tegenwoordig e-bikes gewoon huren op je vakantiebestemming. Dat hoeft trouwens niet eens ter plekke. Er zijn aanbieders van fietsvakanties waarbij de fietshuur bij de vakantie is inbegrepen. Vergeet niet dat je ook met tweedehands elektrische fietsen prima vooruit kunt. Je stapt, bij wijze van spreken, vanuit het vliegtuig zo op je fiets en rijdt naar je hotel. Het aantal aanbieders van elektrische fietsvakanties neemt nog steeds toe, dus keuze genoeg.

sunweb lastminute banner