Het belang van een goede reisverzekering

Als je op vakantie gaat is een goede reisverzekering van groot belang. Je weet niet wat er tijdens je vakantie gaat gebeuren, en je wilt daarbij niet voor hoge kosten komen te staan. Daarom is het erg belangrijk om altijd te zorgen dat je goed verzekerd bent als je op reis gaat. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een reisverzekering?

Stedentrips vriendinnen banner

Waarom juist nu een goede reisverzekering belangrijk is?

“Geel is niet groen.” De letterlijke woorden van onze minister president tijdens een van de Corona persconferenties. Op dit moment zijn de reisadviezen per land telkens weer anders. Zo is een land geel, en een dag erna kan het oranje zijn. Mede daarom is een goede reisverzekering op dit moment belangrijker dan ooit. Want stel dat je een vakantie boekt naar een ‘geel land’ wat als je vertrekt ineens oranje of rood blijkt te zijn? Daar wil je natuurlijk op voorbereid zijn.

eerste vliegvakantie na de coronacrisis

hotelspecials

Waar moet je op letten bij een reisverzekering?

Er zijn een heleboel verschillende reisverzekeringen. De eerste keuze is of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering wilt afsluiten. Als je een vakantie boekt kun je ervoor kiezen om een reisverzekering bij te boeken, deze verzekering heeft een vaste ingangsdatum en einddatum. Van het begint tot het eind van je reis.

Ga je vaker een weekend weg, of ben je van de onverwachte tripjes? Dan kan een doorlopende reisverzekering ook interessant voor je zijn. Als je een echte wereldreiziger bent is het verstandig om een werelddekking te kiezen. Maar ga je nooit over de Europese grens? Dan is Europadekking al voldoende.

Bij een vakantie kun je vaak een annuleringsverzekering afsluiten. Let hierbij goed op de voorwaarden. Vaak zijn er maar een paar gegronde redenen om te annuleren. Dus de kans dat je een hoge premie betaald en uiteindelijk je geld niet terugkrijgt is best aanwezig.

goede reisverzekering voor vakantie malediven

Welke soorten verzekering modules zijn er?

Net als bij een zorgverzekering zijn er veel verschillende modules. Je kunt er vaak voor kiezen om bepaalde modules aan of uit te zetten. Hierdoor betaal je meer of minder premie en ben je dus voor het een wel, en voor het ander niet verzekerd. Een aantal van deze modules zijn:

  • Autopechhulp: ga je met de auto op vakantie? Deze module bied dekking voor kosten onderweg. Bijvoorbeeld voor een terugkeer naar Nederland als je auto stuk gaat.
  • Bagage: als je bagage wordt gestolen, je het verliest of het beschadigt kun je dit verzekeren. Let er goed op dat de maximumvergoedingen verschillen per verzekeraar en per polis.
  • Buitengewone kosten: dit is de standaard basis dekking. Denk hierbij aan kosten die een alarmcentrale maakt om je veilig naar huis te brengen.
  • Medische kosten: aanvullend module die zorgt voor dekking op zorgverzekering voor spoedeisende zorg op vakantie.
  • Ongevallen: bij overlijden of blijvende invaliditeit.
  • Rechtsbijstand: je wilt er niet aan denken. Maar je kunt onbedoeld in aanraking komen met justitie, bijvoorbeeld bij een verkeersovertreding. Deze module helpt je aan rechtsbijstand in een ander land.
  • Vervangend vervoer of verblijf: blijkt je hotel overboekt? Of is je vlucht gecanceld? Dan kun je deze module hard nodig hebben om een vervangend verblijf of vervoer voor je te regelen en/of financieren.
  • Wintersport of bijzondere sporten: als je op vakantie gaat snorkelen ben je met een ‘gewone’ reisverzekering over het algemeen prima verzekerd. Maar voor extremere sporten moet je vaak extra verzekerd worden. Zo ook voor wintersport. Dit is omdat de kans op ongevallen groter is.

goede reisverzekering voor wintersport

Lees je dus goed in als je op zoek gaat naar de beste reisverzekering. Op internet zijn vergelijkingssites waar je kunt kijken wat het best bij je past. Ga je een keer per jaar een weekje weg? Of reis je gedurende het jaar naar alle uithoeken van de wereld? Ook als je geen spannende dingen van plan bent te gaan doen kan er altijd iets gebeuren. Je wilt er niet aan denken wat er kan gebeuren als je niet verzekerd bent.

sunweb lastminute banner

Reageer