Goosenecks State Park

Tijdens een roadtrip door West-Amerika bezoek je wondermooie natuurparken. Onderweg kom je dan ook nog eens kleine verborgen parels tegen, zoals Goosenecks State Park.

Stedentrips vriendinnen banner

Goosenecks State Park Utah

Ik ontwaak met het geluid van de San Juan rivier op de achtergrond. De zon zorgt al voor een aangename warmte op mijn huid terwijl ik naar de Old Bridge Bar wandel. De specialiteit van gisteren, een Navajo style burrito, ligt nog wat op mijn maag. Ik kies voor een licht ontbijt, voor zover dat bestaat in dit land. Navajo of niet, dezelfde zware Amerikaanse kost steekt men hier ’s morgens achter de kiezen. Voldaan vertrek ik op road trip naar Goosenecks SP.

Ik bleef slapen in de San Juan Inn & Trading Post, een geschikte locatie om zowel Goosenecks SP als Monument Valley te bezoeken. Vind het beste tarief op Trivago of Hotels. Reserveer tijdig!

hotelspecials
san juan inn mexican hat

Uitstekend motel met een prachtig uitzicht.

Mexican Hat

Mexican Hat heeft zijn naam te danken aan een uitzonderlijke rotsformatie. Vanaf de US 163 zie je rode Mexicaanse hoed al balanceren op een rots. Een korte en goed berijdbare dirtroad leidt tot aan de voet van de rots.

mexican hat

Met veel fantasie zie je er een Mexicaanse hoed in.

Ganzennekken

Enkele mijlen verder rij ik voorbij het eenzame wachthuisje van het Goosenecks State Park. De inkom is niet inbegrepen in mijn America The Beautiful pass en ik ben de eerste bezoeker vandaag die 5 euro mag afdokken. Een peulschil voor de schoonheid die zich voor mij tentoon spreidt.

Goosenecks SP is een meandering van de San Juan rivier van ruim 8 kilometer. We kennen zoiets nog van onze laatste schoolreis naar Bouillon. Deze maakt net iets meer indruk. Bezoekers proberen op alle mogelijke manieren om de hele meandering op de gevoelige plaat te krijgen, een onmogelijke opdracht zo blijkt. Gelukkig bestaat er zoiets als een panorama foto.

goosenecks state park

Met de camera op panorama lukt het wel.

Alternatief voor Horseshoe Bend

Als je in de buurt bent van Monument Valley, sla dan zeker dit kleine State Park niet over. Ik vond het een goed alternatief voor Horseshoe Bend in Page. Ongetwijfeld ook de moeite, maar de overvolle parking was voor mij een reden om verder te rijden. De grootsheid van de natuur heeft immers het meeste impact zonder een massa selfie verslaafden rondom je.

horseshoe bend

Ook indrukwekkend, wel een bochtje of 2 minder.

goosenecks state park

Kiezen welke de mooiste is wordt moeilijk.

Monument Valley

Vanuit Mexican Hat rij je in een half uurtje naar Monument Valley. Een verplichte foto halte is het punt waar Forrest Gump besloot te stoppen met zijn ‘start to run’. Toegegeven, het zicht op de vallei is uniek en weerspiegelt perfect het roadtrip gevoel in de USA. Maar de toeren die de toeristen hier uithalen voor de perfecte foto zijn nog gekker dan de Amerikanen zelf.

monument valley usa

Forrest Gump Hill

Ik ben net op tijd op het panorama platform om te genieten van een magische zonsondergang. Een muzikant gewapend met een Navajo fluit zorgt voor een gepast muziekje op de achtergrond. Een mythisch sfeertje maakt zich meester van de vallei. Geen wonder dat indianen spiritueel zijn…

sunset Monument Valley

Net op tijd voor de zonsondergang, een magisch moment.

sunweb lastminute banner

Reageer