Haal de Spaanse vibes naar je eigen woning

Spanje is een bijzonder populaire vakantiebestemming. In België staat dit land op de eerste plaats van de lijst met meet bezochte landen, in Nederland staat Spanje op plaats twee. Velen kiezen voor Spanje vanwege het aangename klimaat in combinatie met de gemoedelijke sfeer zoals die kenmerkend is voor landen rond de Middellandse zee. Maar die positieve vibes kun je natuurlijk ook naar je eigen woning halen. Als je een tuin voor of achter je huis hebt, kun je daar je eigen Spaanse terras van maken. Gewoon een kwestie van mooie tuinmeubelen erin zetten en met wat accessoires die typisch Spaanse sfeer creëren.

Stedentrips vriendinnen banner

Slim kleurgebruik

Als je zelf regelmatig in Spanje op vakantie bent, is het je vast wel eens opgevallen dat veel tuinen en terrassen daar vooral wit en ecru van kleur zijn. Dat heeft vooral te maken met de beschikbaarheid van grondstoffen ter plaatse. Vaak heeft de grond of klei die in dat land gewonnen wordt die kleur. Tegels en daken hebben die kleuren vaak omdat ze met die grondstoffen zijn vervaardigd. Wit is bovendien een fijne kleur om te gebruiken voor de gevel van een woning in Spanje, aangezien die kleur warmte het minst absorbeert. Met temperaturen die in de zomermaanden vrijwel altijd boven de dertig en soms zelfs boven de veertig graden uitkomen, is dat geen overbodige luxe.

Malaga

hotelspecials

Meubilair afstemmen

Natuurlijk zorg je er dan ook voor dat het tuinmeubilair goed bij die kleurstelling past. Dat is dus een puntje van aandacht wanneer je een VidaXL loungeset gaat aanschaffen. Gelukkig hierin veel mogelijkheden, zodat je altijd precies hetgeen vindt dat past bij je persoonlijke smaak en bij die heerlijke Spaanse sfeer. Afhankelijk van de ruimte die je hebt in je tuin kun je de set modulair uitbreiden, zodat je er ook met een grotere groep mensen lekker kunt genieten.

Kiezels op je pad

Een tuinpad van kiezels of grind is een goed idee. Dat past helemaal bij het Spaanse gevoel en het heeft nog een mooi voordeel ook met betrekking tot de afwatering bij zware regelval. Het water kan in dat geval beter de grond in zakken dan bij een betegeld pad. Daarnaast staat het natuurlijk veel sfeervoller.

Plantenbakken

Met plantenbakken in mediterrane sfeer maak je de tuin helemaal af. Je kunt dergelijke bakken vullen met bijvoorbeeld een olijfboom, een dwergpalm of de Toscaanse jasmijn. Klaar is je tuin!

sunweb lastminute banner

Reageer