Hasselt beleven in 48 uur

Hasselt, de hoofdstad van de smaak. Wij trokken er 48 uur op uit op zoek naar de lekkerste plekjes. Ontdek welke smaken je zeker niet mag missen.

Stedentrips vriendinnen banner

Hasselt heeft het…

Hasselt in 48 uur

Hasselt is hip. Je vindt er culinaire toppers, originele musea en ‘shop till you drop’ is geen loze belofte maar eerder een levenswijze. Dat klinkt allemaal als een aanslag op onze visa kaart, maar gelukkig biedt de dienst toerisme van Hasselt een voordelige 48 uren kaart aan. Hiermee krijg je in meer dan 70 leuke plekjes een mooie korting. Wij trokken er 2 dagen op uit om Hasselt te proeven en te beleven.

We halen onze kaart op bij de dienst toerisme, daar worden je gegevens genoteerd en je kaart geactiveerd. Vanaf nu heb je 48 uur de tijd om van al je voordelen te genieten. En dat doen we onmiddellijk, want met onze 2 huurfietsen trekken we de stad in. Huurfietsen die inbegrepen zijn in je kaart, net als de pechverhelping voor onderweg. Geen fietser? Niet erg want ook de gratis bus bestaat nog altijd in Hasselt met ons kaartje.

hotelspecials
Hasselt

Gezellig hasselt

Er zijn speciale smaakroutes die je zowel te voet als per fiets kan volgen, de hitte doet ons echter op zoek gaan naar schaduwrijke plekjes. En waar is het koeler dan in een kerk? Hasselt heeft een mooie kerk, oh excuseer St Quintinus, een kathedraal. Want dat is de titel die het hoofdkwartier van het bisdom Hasselt meekreeg in 1967. Als je wil kan je de 62 meter hoge toren beklimmen. Wij nemen echter liever de lift naar de 28 ste verdieping van het Radisson hotel. Op het terras van de Sky lounge bar krijgen we dankzij onze kaartjes een bordje fingerfood gratis bij onze cocktails.

Sky lounge Radisson

Sky lounge bar

Jenevermuseum

De cocktails smaken naar ‘nog’, en we fietsen over hobbelige kasseien naar het jenevermuseum. Want wie Hasselt zegt, denkt aan jenever. En jenever is helemaal in, weg met gin-tonic want die is al lang passé in Hasselt. De inkom voor het museum is uiteraard inbegrepen met onze 48 uren kaart, net zoals het ‘stadmus’, het modemuseum en andere trekpleisters. Bovendien is Davy, de conservator van het jenevermuseum, een neef van ons en dus de ideale gastheer voor een proeverij.

jenevermuseum

Proeven in het jenevermuseum

Musea staan meestal niet bovenaan ons lijstje tijdens een city trip. Het jenevermuseum is gelukkig mee met z’n tijd  en biedt ons een modern en interactief bezoek waarbij letterlijk al onze zintuigen geprikkeld worden. Deze authentieke stokerij ademt geschiedenis en alcohol uit. Maar hoe leuk het zien, horen, voelen en ruiken ook is, we zijn hier om te proeven!

Jenevermuseum

Jeneversmaken voelen en ruiken

jenevermuseum

Jenevermuseum impressies

De gezellige jeneverbar is daarvoor de ideale locatie. Na een tiental glaasjes verkiezen we het elixir als favoriet. Met een licht hoofd, we namen dat proeven immers zeer ernstig, fietsen we verder door de stad.

Japanse tuin

Een van de smaakroutes brengt ons tot net buiten het centrum, waar we midden in het groen belanden. Het mooie Kapermolenpark is een trekpleister voor de Hasselaren en ligt midden in de studentenbuurt. Elk jaar vindt er het Belgisch kampioenschap BBQ plaats, een van de vele evenementen in deze bruisende stad. Maar we rijden iets verder voor een heel speciaal stukje tuin. De Japanse tuin is een uniek stukje natuur in ons land. Hasselt lijkt opeens heel ver weg. Japanse kerselaren en strakke vijvers vol koi vissen doen je wegdromen naar het verre oosten.

Japanse tuin Hasselt

Japanse tuin sfeerbeelden

Het Yokoso festival zorgt voor tal van activiteiten dit jaar in de Japanse tuin. We genoten van een Japanse lunch in het pop up restaurant Yugen. In het najaar trekken we zelf naar Japan en we kunnen enkel hopen dat we daar even lekker gaan eten. Je kan er deze zomer ook overnachten in een B&B, waar je kan ervaren hoe het is om in een Japans capsule hotel te overnachten.

bonsai

Bonsai tentoonstelling

Speculaas en chocolade

Speculaas is niet te verwarren met het industriële speculoos (de harde koekjes). De Hasseltse speculaas is de ambachtelijke versie, zachter en op smaak gebracht met kruiden en amandelen. Bij bakkerij Depaifve worden we door de heerlijke geur naar binnen getrokken. Hier verkoopt men verschillende varianten, een ideaal geschenkje of souvenir.

Boon chocoladehuis

Chocolade en speculaas op ambachtelijke wijze

Iets verderop speelt chocolade dan weer een hoofdrol. Bij chocoladehuis Boon heeft men het chocolade maken verheven tot een kunst. Naast heerlijke pralines is men hier ook creatief bezig met chocolade. In de lounge kan je zelf gaan proeven, maar een workshop in het atelier behoort eveneens tot de mogelijkheden.

chocolade Boon

Chocoladehuis Boon

Praktisch

Hasselt ligt als hoofdstad pal in het midden van Limburg en is vlot bereikbaar via de E313 of per trein.

Een auto heb je in Hasselt niet nodig, het centrum is compact en alle lekkernijen vind je op wandelafstand van elkaar. Met je 48 uren kaart beschik je bovendien over een gratis fiets en mag je gratis van het openbaar vervoer gebruik maken. Hasselt beschikt trouwens over enkele gratis parkings, net buiten het centrum. Meer info vind je op de website van Visit Hasselt.

De 48 uren kaart kost je net geen 20 euro per persoon. Een bedrag dat je met enkele bezoekjes al heel snel terug verdient. Een gouden tip dus voor een bezoekje aan Hasselt. Bovendien doen de grootste hotels in de stad ook mee aan de 48 uren actie. Bij het boeken van een 48 uren deal bespaar je 50 % op je tweede overnachting en krijg je de 48 uren kaart er bovenop. Een goeie deal volgens Travelchecker. En misschien een ideale gelegenheid om een prachtig penthouse van het Hassotel te boeken.

Hasselt is een stad van en voor levensgenieters, boek dus snel een weekendje. Jullie verdienen het! 😉

De 48 uren kaarten werden ons aangeboden door Visit Hasselt.

Lees ook deze Limburg artikels:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer