Hittegolf in Hezemeer

Hezemeer is een begrip in het saunalandschap. Een groot aanbod aan wellness faciliteiten en het mooiste buitenzwembad van het land.

Stedentrips vriendinnen banner

Hezemeer review

Enkele dagen per jaar stijgt het kwik boven de 30 graden in ons koude landje. En wat kun je beter doen dan op zo’n dag naar de sauna te gaan? Ok, vele vrienden gaan je gek verklaren, maar zij zijn waarschijnlijk nog nooit op bezoek geweest in Hezemeer. Hier vind je misschien wel de mooiste tuin van Vlaanderen, en het gloednieuwe silicium zwembad zou ons zeker voldoende afkoeling bezorgen.

kruidenbad 1

hotelspecials

Hezemeer ligt in de Antwerpse Kempen, waar het altijd net iets warmer is dan in de rest van het land. Maar wat maakt warmte nu uit als je naar de sauna gaat? Het effect van een rondje sauna blijft hetzelfde, ongeacht de buitentemperatuur.  Het effect is zelfs nog beter dan een bezoekje aan een infrarood sauna.  En ook beter dan een bungalow met jacuzzi. Als je na een opgietsessie in de evenementensauna (wij kozen voor de 7 geuren opgiet) naar buiten komt ervaar je een temperatuurschok van minimum 50 graden, en dan maakt het echt niet zoveel uit of het nu buiten 30 of 15 graden is.

Afkoeling

Wat je natuurlijk wel moet doen is voldoende afkoeling zoeken. En daar biedt Hezemeer een heel assortiment aan mogelijkheden. Naast het grote openluchtzwembad is er vorig jaar een nieuw silicium bad geopend. Dit  is een koudwaterbad met het uitzicht van een zwemvijver en levert je een heerlijk frisse duik op. Zelfs de structuur van het water voelt anders aan op je huid. Je moet deze sensatie zelf eens ervaren om het te begrijpen. De koukleumen kunnen ook met de voeten in het water toekijken vanop de ingebouwde zitbanken of een wandeling maken door het voetenpad.

Silicium zwembad

Het siliciumbad wordt opgevuld met grondwater dat vanop 270 meter diepte wordt opgeboord. Daardoor bevat het een hoge concentratie silicium, en is het rijk aan natuurlijke mineralen. De geneeskrachtige eigenschappen van silicium worden trouwens ook gebruikt  in de beauty behandelingen en kan je hier ook verkrijgen als voedingssupplement.

_MG_7610 lowres for screen 1500 px wide SRGB

Zicht op de tuin

getekend

Het frisse siliciumbad

Relaxen

De zon blijft stralen en de gasten verspreiden zich over de ligweide rondom de zwembaden. Het domein ligt volledig ingesloten in het bos en biedt voldoende privacy en rust. Wil je de drukte rond het zwembad vermijden kan je ook nog terecht in de zomertuin die achteraan het domein, in een apart stukje bos, verscholen ligt.  Overal vind je comfortabele ligbedjes met ingebouwde zonneschermen. Een middagdutje stond dan ook hoog genoteerd op onze agenda. Het gezellige, en deels overdekte, terras is de perfecte locatie om te genieten van de lekkere keuken. Hezemeer beschikt over een uitgebreide kaart en biedt ook een voordelig dagmenu aan. De vlotte en vriendelijke bediening zijn zeker een pluspunt voor je ervaring als gast.

_MG_7620 lowres for screen 1500 px wide SRGB

Een heerlijk buitenterras

Zoutsteensauna

Onze favoriet is zeker en vast de nieuwe zoutsteensauna. De aangename temperatuur van 60 graden doet je wegdromen in de comfortabele ligkussens. Zeven ton zoutsteen zorgt ervoor dat de lucht gevuld wordt met jodium zodat je bij het inademen haast denkt dat je aan de Noordzee staat.

Heezemeer_20150524_0033

De zoutsteensauna aan de buitenkant

 

DSCN0281

Comfortabele ligkussens vanbinnen

Landschapstuin

Een dagje Hezemeer zorgt gegarandeerd voor een dag vakantiegevoel in eigen land. Zeker bij mooi weer biedt de landschapstuin je alles wat je nodig hebt om de hitte te weerstaan. Een dagje sauna draait immers niet alleen rond hoge temperaturen en hete sauna’s. En dat heeft Hezemeer goed begrepen, ook de totaalbeleving staat hier hoog aangeschreven. Een dagje pure wellness en ontspanning, in al zijn vormen.

_MG_7638 lowres for screen 1500 px wide SRGB

Het verwarmde buitenzwembad

Hezemeer organiseert doorheen het hele jaar verschillende acties en evenementen. Voor meer informatie kan je op www.hezemeer.be terecht.

Na deze hittegolf gaan wij alvast terug om de hamam of de kristalsauna eens uit te proberen. Of één van de talrijke wellness behandelingen. Keuze in overvloed, en dat zal dan ook je enige zorg zijn tijdens een dagje Hezemeer…

 

Omwille van de privacy van de gasten hebben we zelf geen foto’s genomen , deze werden ons aangeleverd door Hezemeer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewar

sunweb lastminute banner

11 commentaar

  1. Vanoppen
  2. Claudia Vanhengel
  3. Cindy H.
  4. Lien Verwimp
  5. Jonathan V
  6. Sabine

Reageer