Hoe bescherm je jouw haar tegen de zon?

De zon is heerlijk, maar deze zomerse stralen kunnen ook schadelijk zijn voor je haar. Blootstelling aan de zon kan leiden tot uitdroging, verkleuring, broosheid en beschadiging van onze lokken. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om je haar te beschermen tegen de zon en de schadelijke effecten ervan te verminderen. Hier zijn enkele tips om je haar gezond en stralend te houden, zelfs onder de felle zon. Lees gauw verder om goed voorbereid de zomer in te gaan en jouw haarverzorging te verbeteren!

Stedentrips vriendinnen banner

Gebruik een UV-beschermende spray

Er zijn speciale haarproducten op de markt die UV-bescherming bieden. Zoek naar een spray of leave-in conditioner met een SPF-formule die je haar beschermt tegen schadelijke straling. Breng het product gelijkmatig aan op je haar voordat je naar buiten gaat. Op Beautyplaza kun je allerlei producten vinden die jouw haar beschermen tegen schadelijke UV-straling!

haar onder een zonnehoed

hotelspecials

Bedek je haar

Een gemakkelijke, maar uiterst doeltreffende methode om je kostbare lokken te beschermen, is door ze te bedekken met een stijlvolle hoed, een modieuze sjaal of een trendy pet. Deze accessoires dienen als een fysieke barrière en vormen een betrouwbare beschutting tegen de directe zonnestralen. Op deze manier voorkom je dat je haar blootgesteld wordt aan de intense hitte en vochtverlies, waardoor uitdroging en beschadiging voorkomen worden.

Vermijd overmatige hitte

Je moet de combinatie van de zon en verschillende styling tools zoals föhns, krultangen of stijltangen echt vermijden. Probeer je haar natuurlijk te laten drogen en vermijd het gebruik van warmte wanneer dat mogelijk is. Als je toch iets moet gebruiken, gebruik dan een hittebeschermend product om je haar te beschermen.

lezen in het zonnetje

Hydrateer je haar

De intense stralen van de zon kunnen je weelderige lokken uitdrogen. Dit maakt het essentieel om je haar voldoende te hydrateren. Maar hoe doe je dat? Je kunt regelmatig gebruikmaken van diep hydraterende haarmaskers of conditioners. Deze intensieve verzorgingsproducten doordringen de haarvezels diep en voeden ze met vocht, waardoor uitdroging wordt tegengegaan. Wanneer je regelmatig een diep hydraterend haarmasker of conditioner gebruikt, geef je je haar de nodige voeding en de nodige hydratatie. Het resultaat is zijdezacht en glanzend haar dat beschermd is tegen de uitdrogende effecten van de zon. Wie wil dat nou niet?

sunweb lastminute banner