Tips voor je huwelijksreis

Travelchecker vroeg aan drie ervaren reisbloggers of ze ons hun beste honeymoon tips konden bezorgen. Lees hier hoe ze ons inspireren met enkele romantische bestemmingen.

Stedentrips vriendinnen banner

Honeymoon tips

Omdat we volgend jaar tien jaar getrouwd zijn plannen we een romantische reis waar we onze huwelijksreis kunnen herbeleven en misschien zelfs opnieuw trouwen. Daarom zijn we volop op zoek naar goede tips, zoals we in dit artikel al kregen. En wie kan ons beter informeren dan collega bloggers met hopen reiservaring?

Thailand

Nies van Reismicrobe leefde drie weken op een roze wolk in Thailand tijdens haar huwelijksreis. Ze kreeg er de reismicrobe voorgoed te pakken, het gevolg daarvan lees je op haar blog. Maar ook Mexico is zeker de moeite waard en zit tussen haar honeymoon tips.

hotelspecials

“Wij gingen op huwelijksreis naar Thailand, tikje typisch misschien maar wel een heel romantische trip die we nooit zullen vergeten. Thaï weten echt hoe ze je moeten verwennen, culinair word je in de watten gelegd én het zijn top masseurs. Toch hadden we ook zalig romantische momenten tijdens onze reis in 2015 naar Mexico.

In Mexico hebben we drie weken lang rond gereisd op het schiereiland Yucatan. Op het einde maakten we nog een stop op het eiland Isla Mujeres. Hier kwamen we echt heerlijk tot rust op het balkon van onze kamer, met zicht op de oceaan. De zonsondergangen waren spectaculair! Zonsondergangen herinneren we ons nog van elke reis, dat is gewoon altijd super romantisch om samen naar te kijken.

Het leuke aan de zonsondergang in ons hotel op Isla Mujeres (Hotel La Joya) was dat die voor ons alleen leek te zijn, het strand voor ons hotel was niet privé maar er kwam bijna niemand dus leek het alsof we even alleen op de wereld waren.

Als je op Isla Mujeres de rust wil opzoeken, dan boek je best een hotel in het zuiden. Romantisch dineren bij zonsondergang kan bij Maria’s Kan-Kin. Smullen van een vis taco terwijl je met een zacht deuntje de zon ziet ondergaan… ”

eastin grand hotel

Eastin Grand hotel

Bali

 Peter en Stephanie hebben hun boeltje gepakt in België en reizen al een hele tijd de wereld rond…in luxe. Ze weten dus als geen ander welke romantische overnachtingen we kunnen boeken. Hun tips nemen ons mee naar Bali. Meer tips geven ze je op hun blog Tourist Exclusive.

“Bali is in onze ogen geen typische honeymoon bestemming. Het eiland is er erg voor gekend en jaarlijks groeit het aantal toeristen hiervoor. Bali wordt geadverteerd als een tropisch eiland met witte zandstranden en azuurblauw water. Wat ons persoonlijk is opgevallen is dat deze stranden zeer moeilijk te vinden zijn. Het is een vulkanisch eiland dus de meeste stranden hebben zwart zand. Maar wat maakt Bali dan net wel zo romantisch dat wij het toch aanraden als honeymoon bestemming?

De cultuur, de uiteenlopende mogelijkheden en de prachtige resorts. Op Bali kan je vulkanen beklimmen, watervallen ontdekken, rijstvelden bezichtigen, maar ook rustig een boek lezen aan een prachtige infinity pool. Voor elk koppel valt er wel iets te beleven. Het toppunt van romantiek? Je terugtrekken met je geliefde in je privé villa in de jungle. Zelf zijn we een grote fan van de omgeving Ubud. Alles om je heen is groen en de hindoeïstische cultuur snuif je in elk straatje op.

sunset in Bali

Zonsondergang in Bali

Onze top 5 in Bali

  • Como Shambala
  • Ritz-Carlton Mandapa Reserve
  • Permata Avung (privé)
  • Four seasons Ubud
  • Hoshinoya Bali

Trouwen op het eiland is vooral populair bij Chinezen en Australiërs. Er zijn honderden evenementenbureaus die dit voor je kunnen regelen. Wat dacht je van een traditionele Balinese ceremonie in kledij? Zanger John Legend (bekend van ‘all of me’) deed het je al voor. Hij kwam samen met zijn vrouw in Juni naar Bali om zichzelf te herbronnen voor zijn wereldtournee.

De trouwvenues zijn adembenemend en variëren tussen het strand, op een klif of in de jungle aan een rivier. Elk 5 sterren hotel heeft wel een speciale deal voor honeymooners of mensen die trouwen op het eiland.

Als je naar Bali komt, raden we echt aan om op ontdekking te gaan. Het zou zonde zijn om je hele vakantie in je prachtig resort te verblijven. Wij zijn absoluut weg van Ubud en omgeving. Daarnaast is het ook aangeraden om de omliggende eilanden te bezoeken zoals Nusa Lembongan, Nuse Penida en de Gili eilanden. ”

coconuts

Verse kokosnoot aan het zwembad

Venetië

Maar het hoeft niet altijd zo ver te zijn. Dat bewijst Katia van The Venice insider. Ze is helemaal verliefd op deze romantische Italiaanse stad en geeft ons inspiratie voor een heerlijk verblijf in de stad van de liefde.

“Venetië is zonder twijfel de meest romantische stad van Europa. Die eer heeft de stad niet alleen te danken aan de prachtige palazzo’s, de idyllische kanalen of de smalle straatjes. Het feit dat er geen wagens zijn zorgt voor een unieke stilte en een speciale sfeer. Om hier een romantische citytrip te beleven, hoef je dan ook niet veel moeite te doen.

Verken de stad te voet en laat je leiden door je gevoel en niet door je reisgids. Een simpele manier is op elke hoek de straat met het minste volk te kiezen. Op die manier kom je in de rustige straatjes waar je ongestoord de statige palazzo’s langs de kanalen kan bewonderen. Venetië is niet groot, dus echt verloren zal je nooit lopen.

honeymoon tips

Zin in een gondel ritje?

Bezoek Cannaregio, een authentieke wijk met tal van leuke bars en restaurants waar je lekker kan eten en drinken op een terras langs het kanaal. Als je graag een gondel wilt nemen, en de gondelfile rond San Marco wilt vermijden, kan je je hier laten rondvaren door de enige vrouwelijke sandolista in Venetië.

Passeer ten slotte zeker ook langs de Sotoportego dei Preti in de wijk Castello. Verras je partner door achter het muurtje te kijken en samen het hartje in steen (cuore di mattoni) te ontdekken.

Meer inspiratie over Venetië, en de legende van het hartje, kan je vinden op de blog The Venice Insider.”

Cannaregio honeymoon

Cannaregio

 

Bedankt voor jullie fantastische honeymoon tips! Hebben jullie zelf nog tip? Laat ze hieronder achter in de comments.

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer