Hotel Mardaga in As

Hotel Mardaga in As ziet er niet alleen hip uit,  je kan er ook gastronomisch genieten en stapt zo het Nationaal Park Hoge Kempen binnen. 

Stedentrips vriendinnen banner

Hotel Mardaga As- Genk

In de nieuwe facebook groep ‘Limburg vakantietips‘ verzamel ik ervaringen en tips van tevreden bezoekers. Reisblogster Wendy genoot alvast van de Limburgse gastvrijheid tijdens haar verblijf in hotel Mardaga in As. Ze schreef er een review over om duimen en vingers van af te likken, want ook gastronomisch is Limburg top.

Restaurant Mardaga

Hotel restaurant Mardaga ligt in hartje Limburg in de gemeente As, nabij Genk.   Het onlangs gerenoveerde, historische pand is het oudste hotel van Limburg.  Het heeft prachtige kamers en ligt aan de ingang van het Nationaal Park Hoge Kempen.  De ideale locatie dus om ontspannen wandelingen of fietstochten te maken.

hotelspecials

Boek nu je verblijf bij Hotel Mardaga en laat je culinair verwennen na een dagje wandelen in de natuur. Tip: probeer het blote voetenpad in Zutendaal of beklim de uitkijktoren van As.

 In de nabije omgeving vind je het blote voetenpad in Zutendaal maar je kan er ook fietsen door het water en fietsen tussen de bomen. Alle fietstips voor een tochtje Limburg vind je trouwens in dit handige artikel.

Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een bezoek aan de Limburgse mijnen in Genk of Beringen. As ligt midden in de mijnstreek en is de ideale uitvalsbasis.

Lekker gegeten, goed geslapen en super-vriendelijk personeel. Een echte aanrader! (online review 29/10/19)

Toch moet je hotel restaurant Mardaga vooral bezoeken omwille van de verrukkelijke keuken. ’s Morgens starten ze hier al met een uitgebreid ontbijt met bubbels. Geen beter begin van de dag als een buffet met versie broodjes en allerlei Limburgse lekkernijen (lees: vlaai). Ook niet-hotelgasten kunnen trouwens een ontbijtje boeken. De prijs van een luxueus ontbijt is 25 euro per persoon.

junior suite hotel mardaga As

Junior suite

Diner in Mardaga

’s Avonds roeren  jonge, getalenteerde chefs door de potten.  Bo en Lenard behoren al enkele jaren tot de ‘Jong Keukengeweld’ chefs. Ze scoorden meteen 14/20 in de GaultMillau gids en van Michelin kregen ze 3 culinaire vorkjes. Niet slecht om je weekendje Limburg af te sluiten lijkt me.

Het buikspek, de baars en het dessertje waren hemels, maar het hoogtepunt van de avond was the Chef’s Signature Dish ‘Nummer 34’.  Nummer 34 was de chef’s favoriete gerecht bij de Chinees.  Hij maakte er een gastronomische variant van die echt naar meer smaakt. Hoe dat proeft zul je zelf moeten gaan testen.

hapje-mardaga

 

Na het diner kan je in de hippe  ‘M Bar’ terecht voor een afzakkertje in de cosy fauteuils naast de open haard. Ook het tuinterras is een aangename plek om een zomeravond door te brengen.

tuinterras hotel mardaga as

Relaxen op het tuinterras

Wist je dat…

  • hotel restaurant Mardaga in 2019 verkozen tot beste vergaderlocatie van het jaar?
  • je er ook een hotel met jacuzzi kunt boeken
  • de opnames van de film ‘De collega’s’ van Jan Verheyen hier werd opgenomen?
  • die film een complete flop was?
  • dat zeker niet aan de locatie lag?
  • er verschillende arrangementen beschikbaar zijn?
  • hotel Mardaga deel uitmaakt van de Different hotel keten?
  • deze keten verschillend unieke hotels uitbaat in Limburg?
  • Wendy van Worldwidewendy.be luxe reizen op maat voor je samenstelt?

weekendje limburg

sunweb lastminute banner

Reageer