Hotspots in Hasselt

Inspiratie nodig voor je vakantie in Limburg? Deze hotspots in Hasselt mag je niet missen.

Stedentrips vriendinnen banner

Hotspots in Hasselt

Dromen in Hasselt

Tijdens een city trip wil je niet teveel tijd verliezen en in het centrum van een stad slapen, zodat je in het midden van de actie zit. Hassotel ligt op de Groene Boulevard, op wandelafstand van de Grote Markt. Bovendien kan je gratis parkeren op enkele minuten van het hotel.

Hassotel beschikt over 35 kamers, maar zoek je een romantisch en luxueus verblijf, kies dan eens voor een van de suites. Hassotel beschikt over enkele penthouses met een prachtig uitzicht over de stad. Op je ruime terras geniet je in je ligzetel langs de gashaard. Zo’n ‘penthouse with a view’ is strak maar toch gezellig ingericht en behoort tot de mooiste kamers van Limburg. Waar kan je anders vanuit je bad tv kijken? Of slapen in een zacht bed onder een sterrenhemel? Bovendien is 205 euro voor zo’n ‘penthouse’ een uitstekende prijs. Iets budgetvriendelijker maar nog altijd ruim en luxueus is een ‘suite de luxe’. En zelfs de standaardkamers die men hier ‘room de luxe’ noemt zijn nieuw en trendy en beschikken over een knappe badkamer met inloopdouche.

hotelspecials

Het Hassotel maakt trouwens van een gastvrije ontvangst een erezaak en je voelt je er direct welkom. Een B&B gevoel in een luxehotel.

Suite Hassotel

Suite de lux slaapkamer

suite Hassotel

Badkamer ‘penthouse with a view’

Proef Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van de smaak. Slechts 1 adresje kiezen om lekker te gaan eten is dus haast onbegonnen werk. Wil je culinair verwend worden? Dan kunnen we restaurant 6 zinnen aanbevelen. Chef Jan zorgt voor originele gerechten, zijn partner Karoline zorgt voor een vlotte en aangename bediening in een loungy kader. Een Michelin ster lijkt ons niet meer veraf dus reserveer nu alvast vooraleer de prijzen omhoog gaan.

Hasselt staat ook bekend om zijn streekproducten die in vele restaurants gebruikt worden. Ga niet naar huis zonder de Hasseltse speculaas te proeven, of geef hem cadeau aan de thuisblijvers. De Hasseltse artisanale speculaas is niet te verwarren met de industriële speculoos koekjes. In Hasselt is de verse speculaas dikker en zachter met amandelen en kruiden. De lekkere geur van bakkerij De Paifve in de Minderbroederstraat lokt je zeker en vast naar binnen.

speculaas

Verse speculaas bij bakkeij De Paifve

Aperitiven in Hasselt

Hasselt is een bruisende caféstad. Op het Dusartplein en de Grote Markt vind je terrassen in overvloed. Wij verkiezen echter de gezelligheid van de terrasjes op het Hendrik Van Veldeken plein. Bij slecht weer kan je ook overdekt buiten zitten in de Walputsteeg. En wil je op grote hoogte aperitieven, neem dan eens de lift in het Radisson Blu hotel naar verdieping 28. De sky high bar heeft het mooiste uitzicht van de provincie en beschikt over een mooi terras. Zeker bij zonsondergang de moeite waard om je avond romantisch in te zetten. Met een 48 uren kaart van de stad Hasselt krijg je er trouwens gratis fingerfood bovenop.

sky high bar uitzicht

The Sky high bar

Walputsteeg

De gezellige Walputsteeg

Beleef Hasselt

De hoofdstad van de smaak moet je beleven, proeven dus. De dienst toerisme heeft hiervoor speciale smaakroutes ontwikkeld die je naar de lekkerste plekjes van Hasselt brengt. Er zijn verschillende routes, zowel te voet als per fiets. Tijdens onze smaaktocht hielden we halt in het jenevermuseum. Geen doorsnee museum waar je naar verschillende kunstwerken kijkt, maar een levende stokerij waar je al je zintuigen moet gebruiken om Hasselt als jeneverstad te leren kennen. Proeven, het belangrijkste onderdeel, gebeurt helemaal op het einde in de gezellige jeneverbar. Deze kan je trouwens betreden zonder jeneverbezoek. Het terrasje op de binnenkoer van het museum is nog zo’n verborgen parel, schol!

jenevermuseum

Alle soorten jenever aroma’s

jeneverbar

De bar in het jenevermuseum

Bewonder Hasselt

Een van de groene longen van Hasselt is Oosters getint. De Japanse tuin is de perfecte plek voor een ontspannende wandeling. Klaterende waterpartijen, koi vijvers en schaduwrijke terrassen geven je een instant zen gevoel. De inkom is trouwens inbegrepen in je 48 uren kaart. Het hele jaar door zijn er speciale evenementen in de Japanse tuin. Uiteraard is de tuin op z’n mooist als de kersenbloesems in bloei staan. Wij gaan er binnenkort zeker terug voor de nocturnes. De natuurliefhebber wandelt trouwens best ook eens verder door het Kapermolenpark. Een prachtig park waar in de zomer oa. het Belgisch kampioenschap BBQ wordt georganiseerd. Hoofdstad van de smaak? Meer dan terecht die naam als je het ons vraagt.

Japanse tuin

Japanse tuin

Kapermolenpark

Het Kapermolenpark

Verdere info en nog meer hotspots in Hasselt vind je op visithasselt.be

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Een reactie

Reageer