Hotspots in Limburg: 5 x Stein

Dat we genoten hebben in Stein, dat las je al in onze reisreportage. We geven je onze favoriete hotspots in deze verborgen parel nog mee in dit overzicht.

Stedentrips vriendinnen banner

Dromen in Stein

Meers is een typisch Maasdorpje. De sfeer is er gemoedelijk en de bewoners zijn vriendelijk en gastvrij. Precies de mentaliteit die ik verwacht als ik blijf overnachten in een B&B. Meers ligt pal aan de Maas, maar om er te geraken moet je eerste het Julianakanaal over. Hierdoor krijg je het gevoel een eiland te betreden, en ben je direct in vakantiestemming.

hotelspecials

In B&B de Das staan Jack en Marion ons op te wachten. Bij een kop koffie verklaart Jack ‘den das’ Dassen ons de logische keuze voor de naam van hun B&B. Bovendien wemelt het in de streek van dassen, al laten de schuwe diertjes zich zelden zien.

stein

Gezellige en kraaknette kamers

De Das telt 2 gastenkamers die elk een terrasje hebben op de binnenkoer, de ideale manier om wat contact te leggen met de medebewoners. Wat meteen opvalt zijn de hoge plafonds, die een ruimtelijk gevoel geven aan de kamer. De gezelligheid wordt versterkt door de verse bloemen en een flesje rode wijn dat staat te chambreren. Ook de houten vloeren en zachte kleuren zorgen ervoor dat je hier tot rust komt.

Stein

Badkamer B&B de Das

In de kleine keukenhoek, met streekbiertjes in de koelkast, vind je ook nog een espresso apparaat. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, een wastafel en een hoop zachte handdoeken. Een apart toilet is altijd een meerwaarde die we waarderen in een kamer. Op de gang kan je zelfs via een aparte deur rechtstreeks naar de ontbijtruimte. En het ontbijt is toch iets waar een B&B altijd op wordt afgerekend. En aan de rijkelijk gevulde ontbijttafel van de Das kom je niets tekort.

Stein

Sfeervolle ontbijtruimte

Meers is ideaal gelegen voor wandelaars en fietsers. Fietsen zijn verkrijgbaar bij de Das en Jack geeft je met plezier uitleg over fiets-en wandelroutes. Minder sportief? Dan raden we je toch aan om even de helling naar het Julianakanaal te beklimmen en te genieten van het uitzicht over het water en het charmante Meers.

stein

Beleef Stein

Fietsen en wandelen is vanzelfsprekend in de mooie omgeving van Stein. Hiervoor neem je best een kijkje in de gids van VVV Zuid Limburg voor een van de thema routes. Maar wil je de omgeving echt beleven? Ga dan het water op, de Maas doorklieft immers het rivierpark Maasvallei. Achter café ‘de witte börstel’ neem ik plaats in een kayak voor een tochtje van 10 kilometer. Zorg voor wat reservekledij, de Maas oogt dan wel heel rustig maar telt enkele pittige stroomversnellingen. Mijn natte broek kan ik gelukkig laten drogen op de oever waar ik geniet van de rust en stilte in dit natuurpark. Vergeet bij je vertrek ook niet even het ‘Woodhenge’ van Stein te bezoeken op de oever.

stein

Ontmoeting met de lokale bewoners op de Maas

Genieten in stilte

Stein, stil genieten. Zo verkoopt de gemeente zich en dat advies nemen we ter harte. Op het terras van de oude boswachterswoning ‘Brasserie Steinerbos’ zit je midden in de groene long van Stein. De vijvers worden bevolkt door eenden en hier en daar een roeiboot. Gezinnen picknicken op de grasvelden en verliefde koppeltjes slenteren langs het water. Ik zit goed op mijn terrasje en geniet van mijn lunch en een schuimend streekbiertje. Niet slecht trouwens die Euleteul, en waar kan je die nog beter degusteren dan in de brouwerij zelf?

Steinerbos burger

Steinerbos burger

Bewonder Stein

Met bewondering wandel ik door het historische centrum van Elsloo. Hoe dichter je richting Maas wandelt, hoe verder je terug in de tijd gaat. In het streekmuseum is het interieur onveranderd gebleven sinds de negentiende eeuw. En behalve de auto’s op straat is er daar ook niet bijster veel veranderd. Tijdens een wandeling door het kasteelpark kan ik me zo de dames met hoepelrok al voorstellen die hier genoten van het uitzicht in het theehuisje.

Stein

Zicht op het park en het theehuis

Proeven in Stein

Na zo’n wandeling krijg je honger. En het terras van het kasteel van Elsloo kan je moeilijk negeren. In een gezellige setting geniet ik van de creaties van chef Roger Zelissen.

stein stil genieten

Zomers terrasje langs het kasteel

De thaise currysoep is een mooie start en met de gegrilde coquilles en scampi waan ik me zelfs even aan de Middellandse Zee. Goed gekruid, mooi geserveerd en vergezeld van een fris glas huiswijn. Nog exotischer wordt het met de romige mascarpone met banaan in Jamaica rum. La dolce vita in Stein, of genieten in stilte zoals ze dat hier noemen…

Stein

Zuiderse smaken

Praktisch

sunweb lastminute banner

Reageer