Hotspots in Maaseik

Als fiere Limburgers willen we onze mooie provincie promoten. Deze hotspots in Maaseik mag je niet missen.

Stedentrips vriendinnen banner

Hotspots in Maaseik

Dromen in Maaseik

Grote hotelketens ga je niet vinden in Maaseik. Als Cittaslow gemeente staat Maaseik voor een authentiek en origineel karakter. Geen eenheidsworst van Holiday Inn dus. Het Agnetenklooster is de ideale plek als je op zoek bent naar romantiek en charme. Het oude klooster barst van de sfeer en de gastvrijheid van Patricia, je gastvrouw, is hartverwarmend. De kamers zijn voorzien van alle comfort maar hebben toch hun oude karakter bewaard. Het ontbijt neem je in het antieke salon of bij mooi weer op het prachtige tuinterras. Huurfietsen staan klaar in de garage, Maaseik is dan ook ideaal gelegen om de Maasvallei en de euregio te ontdekken. De markt met zijn gezellige terrasjes en winkels ligt op amper 5 minuten wandelen.

Agnetenklooster

Tuinzicht

hotelspecials
Agnetenklooster

Klik op de foto voor een volledige review van het Agnetenklooster

Proef Maaseik

Het Maasland is fier op zijn streekproducten. En waar kan je dat beter proeven dan tijdens een romantisch etentje? In Smaakkamer Lavendel wordt je warm onthaald door Kristin en Joep. Het strakke maar knusse interieur geeft je het gevoel in een woonkamer te zitten, maar dan in een modern jasje. De service is vlot en vriendelijk, de smaken in je bord top. De naam van het restaurant geeft al prijs dat Joep een voorliefde heeft voor de Franse keuken. Lavendel spreekt ook tot de verbeelding van je zintuigen en dat ervaren we hier van begin tot eind. De details maken het verschil, van de gouden lepel in ons dessertbord tot de huisgemaakte limoncello met gember. Topadresje!

Smaakkamer lavendel

Smaakkamer

Smaakkamer Lavendel

Dessert en kreeftenbisque

Wil je liever een terrasje doen op de Oude Markt, onder de lindenbomen met zicht op de gebroeders Van Eyck? Dan raden we je brasserie De Beurs aan. Kiezen uit de uitgebreide bierkaart is altijd moeilijk, maar als de kastelein zelf meebrouwt aan de Jan van Eyck tripel is de keuze snel gemaakt. Onze varkenswangetjes zijn erin gegaard en smaken heerlijk bij de verse asperges die in Maaseik gekweekt worden.

varkenswangetjes

Brasserie de Beurs

Aperitieven in Maaseik

Net buiten het centrum van Maaseik ligt Aldeneyck. Een charmant Maaslands dorpje met een eigen jachthaven. Op het schiereiland Heerenlaak waan je jezelf dan ook even aan de Azurenkust. Speedboten liggen er zij aan zij in de zon te dobberen. En het perfecte uitzicht op dit vakantieplaatje krijg je vanop het terras van de Maasnimf. Met een cocktail of ijskoffie in de hand geniet je van het spektakel op het water. Wandel ook eens rond het eiland en geniet van de rust en de natuur aan de oevers van de Maas.

Maaseik

Terras van de Maasnimf

Beleef Maaseik

Maaseik ligt pal aan de grens met Nederland, maar op een half uurtje fietsen ben je ook in Duitsland. Met de fiets, of beter nog een E-bike, kan je dus ook perfect de streek verkennen. Het fietsen langs de rivier brengt je direct in vakantiestemming. Stop onderweg in Aldeneyck, en proef van de lokale wijnen. Of geniet van de natuurpracht in Opoeteren. Ook de natuurgebieden nationaal park Hoge Kempen, Oudsberg en de Maasvallei liggen binnen het bereik van Maaseik per fiets en zijn absoluut een stop waard. Het vlakke Maasland en het beroemde Limburgse fietsroutenetwerk zorgen voor een optimale fietsbeleving. E-bikes kan je huren bij fietsen De Leemhoek.

Aldeneyck

Halte in Aldeneyck

Bewonder Maaseik

Maaseik heeft een rijk verleden. De kunstschatten van vroeger vind je terug in de musea van de stad en in de schatkamer van de Catharinakerk. Maar kijk vooral eens omhoog. Maaseik ligt bezaaid met oude, rijk versierde gevels. Ze vertellen elk een eigen verhaal. Stadsgids Lieve vertelt je er graag meer over tijdens een stadswandeling. Van de opstand tegen de bezetters tot reclame voor oude ambachten. Je leest het hier van de muren, je hoeft enkel te kijken en te luisteren. En dat is geen probleem dankzij het enthousiasme van Lieve, een Maaseikse attractie op zich…

Maaseik

Catharinakerk

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer