Incentieve reis als bedrijfsuitje

Bedrijfsuitjes, je hebt ze in alle soorten en maten. Sommige bedrijven staan bekend om hun enerverende bedrijfsuitjes. Bij andere bedrijven komen ze niet verder dan een potje bowlen en een lopend buffet. Wil jij je team een bijzondere ervaring laten beleven? En ondertussen werken aan het teamgevoel? Dan is een incentieve reis echt iets voor jullie. Een incentieve reis is een reis die een bedrijf hun werknemers aanbied om ze te stimuleren of om ze te belonen voor de prestaties van de afgelopen periode of voor het behalen van een specifieke target.

Stedentrips vriendinnen banner

Meerdaagse bedrijfsuitjes als teambuilding

Alle neuzen dezelfde kant op, dat is wat je als manager het liefst wilt. Soms is dat lastig om te bereiken. Ieder mens is immers anders. Bepaalde karakters kunnen erg botsen, wat samenwerken lastig kan maken. Een bedrijfsuitje met overnachting als teambuilding kan dan de oplossing zijn. Tijdens deze “incentieve reizen met impact” krijgen jullie een andere kijk op de wereld, maar ook op elkaar. Je leert hoe jullie al die losse karakters als team kunnen inzetten.

kamperen op een eiland in de Biesbosch

hotelspecials

Incentieve reizen in Nederland

Natuurlijk kun je met je hele personeel naar Lapland reizen. Maar ook in Nederland is een heleboel te beleven. Misschien nog wel spectaculairder dan je zou denken. Drie van de mooie locaties in Nederland vind je hieronder. Allemaal geschikt voor een uitje met 10 tot 30 personen. En hopelijk vanaf deze zomer weer met een groep te boeken.

  • De Biesbosch: een echte avontuurlijk plek om aan je team te werken. Jullie gaan kamperen op een eiland, waar ook een ontsnappingsspel gespeeld gaat worden. In de Biesbosch is de natuur prachtig, en er leven veel (wilde) dieren die gespot kunnen worden. Denk daar een kanotocht bij, een potje boerengolf en een cursus slowcooking. Hoe veelzijdig is dat?
  • Terschelling: alleen de reis er naartoe is al een uitje. Zodra je op de boot stapt ben je ‘weg’. Maar als je dan ook nog je eigen maaltje moet vangen op een vissersboot, over het strand vliegt in een blokart en afsluit met een kampvuur onder de sterrenhemel? Dan is je teambuilding zeker geslaagd.
  • Valkenberg: geen zin om te kamperen? In het glooiende Limburg slapen jij en je team in een echt kasteel. Jullie mountainbiken door de groten en rodelen vanaf grote hoogte naar beneden. Een bezoek aan het drielandenpunt mag natuurlijk niet ontbreken.

Grotbiken in Valkenburg

Incentieve reizen: fasen en thema’s

Een incentieve reis als bedrijfsuitje heeft een doel: het team beter laten samenwerken bijvoorbeeld. Dit doel wordt bereikt aan de hand van fases. Het voortraject bijvoorbeeld. Door middel van een “get to know” spel gaan jij en je team elkaar leren kennen. Op je telefoon ontvangt iedereen zo nu en dan een pushmelding met een scenario. Je geeft aan wat jij zou doen, maar ook wat je denkt dat je collega’s zouden doen. Op deze manier worden alle karakters in het team bepaald, waar tijdens de reis verder mee wordt ‘gespeeld.’

Het unieke aan deze reis is dat gaandeweg duidelijk wordt wie wel karakter is en heeft, en hoe dit perfect met elkaar gematcht kan worden. Tijdens het natraject wordt de hele reis geëvalueerd, indien gewenst samen met een gedragsexpert. Er wordt een actieplan gemaakt waarbij alle neuzen eindelijk weer dezelfde kan top gaan. Ga je voor een ‘culturele eyeopener’, een ‘actieve uitdaging’ of ‘een met de natuur’? Welk uitje je ook kiest, het wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring.

Eco Safari Terschelling

Tijdens een incentieve reis wordt je team dus weer echt een team. Er wordt geleerd om samen te werken, hoe verschillend iedereen ook is. Door een meerdaagse teambuilding gaat je team juist inzien dat het waardevol is dat iedereen anders is. Wordt het tijd om jouw team wakker te schudden? Dan wordt het tijd voor een incentieve reis.

sunweb lastminute banner

Reageer