Is een TSA slot verplicht?

Wat is de TSA?

Na de aanslagen van 9/11 is onze manier van reizen met het vliegtuig veranderd. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm toegenomen.  De TSA, oftewel Transport Security Administration, zorgt voor het toezicht op de veiligheid op en rond meer dan 450 Amerikaanse luchthavens.

Stedentrips vriendinnen banner

De TSA is een onderdeel van Homeland Security, dat zijn de Officers die je passeert bij de grenscontrole. En in de USA neemt men dit heel serieus. Flauwe grapjes over je bagage of je vakantie worden er dan ook niet op prijs gesteld. Bij mijn laatste trip naar Miami werd ik ruim 15 minuten ondervraagd bij de paspoortcontrole. Vorig jaar zaten we zelfs meer dan een uur in een verhoorlokaal.

tsa slot

Geen ingebouwd slot? Geen probleem met je TSA slotje.

hotelspecials

Naast de grenscontrole wordt ook de bagage gecheckt op verdachte pakketten. En om dat te doen mag de TSA je bagage doorzoeken. Tijdens onze laatste 4 vluchten naar de USA is dit ook effectief gebeurd.

Douane

De beambte van de douane kan natuurlijk niet zomaar elke koffer openbreken. En daarom heeft men elke reiziger verplicht een TSA slot te gebruiken. Hiervoor heeft de TSA een loper zodat ze zonder schade je koffer kunnen openen. Normaal gezien vind je na de doorzoeking een briefje van TSA in je bagage, al was dat bij onze laatste controle niet terug te vinden.

TSA slot

Nieuwe koffers beschikken vaak al over een ingebouwd TSA slot. Maar als je oude koffer nog even meekan kan je het ook anders oplossen. Een TSA slot kopen kan snel en veilig online. Let er wel even op dat je het TSA logo, een rood  ruitvormig embleem en de letters TSA, op het slot ziet staan. Denk er ook aan dat je het gewone slot van je koffer niet sluit, anders moet men alsnog de koffer openbreken.

tsa slot blauw

Een ander voordeel van een TSA cijferslot is dat je nooit je sleutel kan verliezen. Je stelt de 3-  of 4-cijferige combinatie in. Je kan ze gebruiken op je koffer, backpack, tas of andere bagage.

Weten dat men door je bagage snuffelt is natuurlijk geen fijn gevoel, maar het is nu eenmaal nodig om de veiligheid van je vlucht te verhogen. En dan kan je maar best voorbereid zijn.

Universele adapter

Een TSA slot is trouwens niet het enige dat je nodig hebt voor een reisje naar de States. Hier kon je al lezen hoe je een verplicht ESTA formulier moet aanvragen. En wil je je GSM of elektrische tandenborstel kunnen opladen heb je ook een universele adapter nodig. Deze dingen koop je best op voorhand, op de luchthaven ga je immers altijd meer betalen.

Voor de rest heb je enkel nog wat dollars nodig en een goede zonnecreme. Veilige reis!

sunweb lastminute banner

Reageer