Islamorada Florida Keys

Vanuit Homestead volgen we de US1, de ‘overseas highway’ die je tot het meest zuidelijkste puntje van de USA brengt. In Key West ben je dichter bij Cuba dan bij Miami. De caribische sfeer domineert de eilanden. Islamorada ligt ongeveer halverwege, de ideale plek om even halt te houden.

Stedentrips vriendinnen banner
florida rondreis pdf

Reistip: bereid je vakantie voor met deze handige online reisgids.

Key Largo is het eerste eiland dat we passeren op onze route. Het is meteen het grootste van alle Keys en geeft je niet meteen het gevoel door de oceaan te rijden. Zoek je natuurpracht, vooral onder water dan, is een halte in het John Pennekamp State Park een must. Key West is echter nog meer dan 100 mijlen rijden dus zetten we verder koers naar het zuidwesten. De mile markers langs de US 1 tellen af naar Key West en worden hier gebruikt om adressen en attracties aan te geven.

hotelspecials
US 1

Roadtrip door het water

Plantation Key

Het bezoekerscentrum van Islamorada is een houten gebouw, geverfd in groene en gele pasteltinten. Betsy, de onthaalbediende, draagt haar grijze haar in een dotje en is de 60 al even gepasseerd. Toch reageert ze enthousiast op onze vraag waar we de perfecte beachbar kunnen vinden voor een lunch. Ze duwt een kaartje in onze handen en tekent een tiental kruisjes op de kaart die een bezoek waard zijn.

islamorada

Islamorada is een populaire bestemming bij sportvissers. Op het smalle eiland, eigenlijk een aaneenschakeling van 6 kleinere eilanden, ben je dan ook nooit verder dan 100 meter verwijderd van de zee. Sla je vanaf de US 1 een zijstraat in ben je onmiddellijk aan het strand. Het is op zulke plekjes dat Islamorada haar schoonheid onthult. We zijn vrijwel meteen verkocht aan de witte stranden en de relaxte sfeer in de beachbars. Het besluit om de rest van de dag op Islamorada te spenderen is snel gemaakt. Een tropische kroegentocht met een overdosis aan vakantiegevoel.

Islamorada

Overseas Highway

We passeren een vreemd kunstwerk. Big Betsy (niet te verwarren met het schattige vrouwtje in het visitor’s center) is de de grootste kreeft ter wereld en doet dienst als gigantisch billboard voor de souvenirwinkel die erachter ligt. En Betsy werkt, want we gaan vol in de remmen en sturen onze Chevrolet de parking op voor een selfie met het monster. Als je er dan toch gestopt bent kan je evengoed even in het winkeltje op zoek gaan naar een souvenir. De collectie schelpen, beeldjes en andere prullaria is indrukwekkend.

Islamorada gift shop

Iets verderop schreeuwt het ’theater of the sea’ om aandacht. Hier kan je zwemmen met dolfijnen. We laten deze activiteit aan ons voorbij gaan. We zouden immers online gelyncht worden door honderden geitenwollen blogsters als we er ook maar 1 teen in het water zouden steken. De honderden viswinkels, visexcursies en seafood restaurants zijn natuurlijk veel diervriendelijker…

Lorelei

Tijd voor een aperitiefje aan de Bayside. De Lorelei cabana bar is daarvoor de perfecte plek. Al moet ik volgens de barman zeker terugkomen om er de mooiste zonsondergang van Islamorada te ervaren. Dit gaat dagelijks gepaard met een happy hour en live muziek. Er is ook een haventje aan het restaurant dus klanten meren er doodleuk aan met de boot. Met de auto zoek je aan Mile Marker 82 naar de grote zeemeermin.

Lorelei Islamorada

Lazy days

Tijd om de andere kant van het eiland eens te verkennen. Deze keer met zicht op de Atlantische Oceaan. In het visrestaurant Lazy Days heb je de keuze om te eten op het strand of op de patio. Waar je ook zit, de vijftig tinten blauw van lucht en water zijn een streling voor het oog. De aanwezige pelikanen hopen dat er af en toe eens een stukje vis of brood in hun richting wordt gegooid. Ben je overdag gaan sportvissen? Bij Lazy Days grillen ze je eigen catch of the day.

Lazy days Islamorada

MM 88 Tiki bar

Nog plaats voor een dessert? Op de Keys moet je wel want nergens ter wereld smaakt de key lime pie zo lekker als hier. In de Tiki Bar aan MM 88 geniet je met zicht op de bay in een schommelstoel van de home made pie. Er is ook een romantisch visrestaurant en je kan er pedalo’s en bootjes huren voor wat ontspanning op het water. Het is de favoriete plek van Betsy.

Big Betsy

Robbie’s

Bij Robie’s staan 20 kinderen dolenthousiast rond een opening in de steiger. Ze bewonderen er de tarpons. Voor 3 dollar krijg je een bakje vis zodat je deze zeemonsters zelf kan voederen. Robbie’s heeft veel weg van een toeristisch hippiedorp waar men leeft op het ritme van de zon. Het is de ideale plek om een kayak of jetski te huren en een tochtje te maken naar Indian Key of dwars door de mangroven.

Robbie's Islamorada

Florida Keys Brewing Company

Een lokale micro brouwerij met tropische bieren? Het stuur trekt een beetje naar rechts dus parkeren we maar voor de gezellige bar. In de ’taproom’ kunnen groepen terecht voor proeverijen en een rondleiding in de brouwerij. We proeven een assortiment ‘home made beer’. Lekker fris, maar de Amerikanen moeten toch nog veel leren om indruk te maken op de doorsnee Belg. In 2018 opent de gloednieuwe bar langs de US 1. Cheers!

Islamorada brewing company

Morada Bay

Op de Florida Keys kijk je niet naar de zonsondergang, die vier je. En de rode kleuren die de hemel in vuur lijken te zetten lijken op een natuurlijk vuurwerk. Natuurlijk bewonderen we het spektakel op het strand, met een biertje en wat hapjes bij de hand. Op het strand van Morada Bay, in het beach café, zit je op de perfecte plek om de dag af te sluiten. Na de zonsondergang zorgen de fakkels voor een gezellige sfeer. Eenmaal per maand organiseert men op het strand een full moon party, volgens mijn serveerster absoluut een must.

Morada bay cafe

Nuttige links

Islamorada was in onze planning slechts een tussenstop. De schoonheid en de sfeer hebben ervoor gezorgd dat we er zijn blijven hangen. Plan je zelf een trip naar Islamorada? Hier vind je alvast enkele nuttige links. Laat ons zeker weten welke tips je uitgeprobeerd hebt.

  • Met de boot op café? Vaar dan naar Lorelei voor een verdiende pauze.
  • Verse vis eten met zicht op de oceaan kan bij Lazy days.
  • Liefhebbers van allerhande watersporten moeten bij Robbie’s zijn.
  • Bij Florida Keys Brewing Company proef je lokale bieren.
  • Morada Bay heeft de mooiste beach bar van Islamorada.
  • Op zoek naar een vakantie in Florida?
sunweb lastminute banner

16 commentaar

  1. Robin

Reageer