Jouw koffer goed ingepakt voor een onbezorgde vakantie

Door corona worden we op dit moment helaas redelijk beperkt in onze reisdoelen, maar er komt vast een tijd dat we weer onbezorgd kunnen gaan genieten van een weekje weg. Dat kan dan een exotisch land zijn maar ook in Europa zijn er tal van toplocaties om te bezoeken zodra we weer kunnen reizen.

Stedentrips vriendinnen banner

Documenten die je zeker niet mag vergeten

Het is wellicht een open deur maar neem in elk geval altijd je identiteitskaart of paspoort mee. Ook als je gewoon in Nederland op vakantie bent moet je jezelf kunnen identificeren als hierom wordt gevraagd. Wanneer je zelf met de auto gaat, zorg je er uiteraard ook voor dat je een geldig rijbewijs mee hebt en de benodigde autopapieren. Wanneer je verder gaat dan Europa, kan het nodig zijn om een inentingsboekje en een visum voor dat land in te pakken.

Daarnaast pak je de tickets of vouchers in. Absoluut onmisbaar is ook een creditcard of bankpas. Een kleine hoeveelheid kleingeld komt van pas als je creditcard of bankpas onverhoopt mocht weigeren. Als laatste kan het belangrijk zijn een medicijnlijst in te pakken en uiteraard de medicijnen zelf. Pas het aantal medicijnen aan de duur van de vakantie aan. Onnodig is om een vol doosje mee te nemen wanneer je maar een week van huis bent.

hotelspecials

Kleding voor alle temperaturen

Zorg ervoor dat je voldoende kleding mee hebt en ook kleding voor verschillende weersomstandigheden bij je hebt. Het land waar je heen reist kan warm zijn maar bij terugkomst op Schiphol kun je zomaar een lekkere warme jas nodig hebben.

Teveel kleding meenemen maakt je koffer snel zwaar dus goed selecteren is een must. Slippers en een paar extra schoenen mogen ook niet ontbreken in je koffer. Naast kleding pak je de benodigde verzorgingsproducten in zoals tandpasta, douchegel en andere toiletspullen. Wanneer je met het vliegtuig gaat reizen moet je ervoor zorgen dat deze toiletspullen verpakt zijn zoals is voorgeschreven.

ingepakte rolkoffer op vliegveld

Handige gadgets voor onderweg

We kunnen eigenlijk niet meer zonder onze smartphones dus die pak je in elk geval in, samen met de oplader. Daarnaast heb je zeer waarschijnlijk een fotocamera mee met een (lege) geheugenkaart en een oplader voor de camera. Een reisstekker is ook handig om mee te hebben in je koffer voor het geval je bijvoorbeeld naar Amerika reist. Onze Nederlandse stekkers passen daar niet in de stopcontacten. Met een reisstekker kun je overal ter wereld je smartphone, camera of tablet opladen.

Onderweg lekker naar muziek luisteren? Vergeet je oordopjes dan niet mee te nemen. Om je koffer te beveiligen kun je gebruik maken van hangslotjes met een cijfercombinatie en duidelijke labels die je aan je tas of koffer hangt zodat je jouw tas onmiddellijk kan herkennen. Als je bladert in de Action folder zul je ook heel veel handige gadgets vinden zoals rugzakken, koffers, labels en toiletspullen. Zorg dat je voor jezelf een checklist maakt van alle spullen die absoluut mee moeten. Verder kunnen we je enkel een goede reis wensen!

sunweb lastminute banner

Reageer