Kings Canyon National Park

Op bezoek bij de General Grant Tree. Ik staar 82 meter de hoogte in… Indrukwekkend mooi.

Stedentrips vriendinnen banner

Kings Canyon National Park

Mijn eerste National Park was direct een voltreffer. Sequoia National Park had direct mijn hart gestolen. Naast Sequoia NP ligt nog een natuurpark en beide mag je gewoon binnen met je ‘America the beautiful’ pas. Een van de beste investeringen in m’n leven, dat pasje.

Kings Canyon is een uitgestrekt park, en ik bezoek enkel een klein maar heel bijzonder stukje. In de General Grant Grove vind je een grote verzameling Sequoia’s. Ik rij het park binnen vanuit Visalia via route 216 en route 245, op zich al een prachtige rit door heuvels vol met ranches.

hotelspecials
20190904 164648

Nog maar een voorproefje van wat komen zal…

General Grant

De General Grant Grove staat vol met reusachtige sequoia’s. Toch komen de meeste bezoekers voor de grootste van allemaal, de General Grant Tree. Hij torent toch net iets meer boven al de rest uit. Na een korte wandeling staan we aan de voet van deze gigant.

general grant tree

Het is voor het menselijk brein moeilijk te vatten hoe hoog dit nu werkelijk is. Met een stijve nek sta ik wel omhoog te staren, maar de afstand is zo ver dat het juist inschatten van de hoogte onmogelijk is. Met zijn 82 meter hoogte kietelt deze boom de bovenste bal van het atomium, dat kan ik me dan weer beter voorstellen…

kings canyon

Endor

Wandelen tussen deze bomen doet me de hele tijd denken aan iets bekend, en als ik ’s avonds in mijn BnB Return of the Jedi op TV zie besef ik het. Ik heb de hele dag op de planeet Endor rondgelopen. Helaas geen ewoks of beren gespot vandaag, wel enkele herten die even goeiedag kwamen zeggen bij General Grant.

20190905 124546 02

Tunnel log

Tegenwoordig zijn de sequoia’s gelukkig beschermd, 100 jaar geleden werden ze gewoon geveld (nu ja gewoon… het duurde 9 dagen voor 2 houthakkers om de klus te klaren) om het hout te verkopen. Maar ook als ze op een natuurlijke wijze tegen de vlakte gaan blijven ze soms honderden jaren in dezelfde staat liggen. Pioniers maakten er handig gebruik van als schuilplaats, nu is het een binnenweg naar de parking geworden.

kings canyon

Kings Canyon overslaan?

Veel toeristen slaan Kings Canyon over tijdens een rondreis door het westen van de USA. Volledig onterecht trouwens. Kings Canyon is perfect te combineren met Sequoia National Park, zelfs op 1 dag als je op doorreis bent.

Zijn beide parken dan niet ongeveer hetzelfde? Ja, ze zijn gelijkaardig en beide parken staan bekend om hun reuze sequoia’s. Maar Kings Canyon is net iets ruiger, iets minder druk en typisch Amerikaans. Je kan het een beetje vergelijken met Toscane en Umbria, 2 regio’s die op elkaar lijken maar net iets anders zijn.

20190905 124330 01

Taco time

Via Fresno rij ik verder naar mijn volgende stop in Merced. Ik verlaat op goed geluk de highway op zoek naar een avondmaal. California ligt bezaaid met uitstekende taqueria’s, logisch ook gezien het grote aantal Mexicanen dat hier woont. Probeer het zeker eens, taco’s zijn goedkoop en ongelofelijk tasty. De buurt waar ik was beland in downtown Fresno kan ik je niet aanbevelen, ook al waren de taco’s heerlijk.

20190905 143724 02

Travelchecker tips

  • Bezoek de website van NPS voor alle up-to-date informatie
  • Vergeet niet te tanken voor je het park inrijdt. Ik had het geluk om mijn pick-up in neutraal downhill te kunnen laten uitbollen en dat daar toevallig nog een tankstation lag ook… Zelfs ervaren roadtrippers maken soms foutjes…
  • Bezoek zeker het visitor center, de park rangers geven je graag info over wandelingen.
  • Overnachten in het park is populair, boek tijdig als je er wil kamperen of een lodge in het park wil reserveren.
  • Visalia was een goede uitvalsbasis om beide parken te bezoeken. Ik verbleef er in een uitstekende en betaalbare Air BnB met zwembad. Wil je graag een korting op je eerste Air BnB boeking? Klik dan hier en krijg 41 euro korting.
20190905 083444

Een frisse duik in je privé zwembad na een dag hiken

 

zuidwest usa rondreis pdf

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

sunweb lastminute banner

Reageer