Last minute vakantie boeken

3 redenen om een last minute vakantie boeken.

Er zijn wel drie, goede redenen om een last minute vakantie te boeken. Maar er zijn ook nadelen.
Geld besparen op de kosten van je vakantie, dat is het grootste voordeel van een “last minute”. Maar wat zijn de andere 3 belangrijke redenen? Een last minute vakantie boeken, er zijn voordelen maar zekere ook nadelen.

Stedentrips vriendinnen banner

Mogelijkheden last minute vakanties worden verruimd

Nu langzaam aan de mogelijkheden een vakantie te boeken, worden verruimd, is het tijd te onderzoeken wat er op last minute vakantiegebied mogelijk is. Er zijn wel drie redenen om voor deze zomervakantie een last minute bungalow, vakantiehuis, single reis, hotel, vakantiepark of camping te boeken. Zeker nu er internationaal wat meer afspraken worden gemaakt omtrent vakanties binnen Europa. Denk hierbij ook aan een Corona paspoort of bewijs dat je tegen het coronavirus bent ingeënt.

Mallorca zonsopkomst

hotelspecials

Last minute vakantie boeken, reden nummer 1 waarom wel.

Naarmate de tijd verstrijkt wordt het duidelijk wat er wel en niet mogelijk is op het gebied van vakanties in binnen- en buiteland. Welke landen worden als veilig beschouwd en welke niet. Waar zetten de touroperators op in? Is het bijvoorbeeld volgende maand mogelijk zonder problemen een last minute vakantie Turkije, Tunesië of Marokko te boeken. Kan je deelnemen aan een cruise, groepsreis of single reis met vertrekgarantie? Of blijft het beperkter wat keuzemogelijkheden betreft? Is het boeken van een last minute vakantie Nederland of België het beste alternatief? Misschien is bij een hittegolf van dagje Hezemeer iets voor jou?

Last minute vakantie boeken in eigen land

Je kunt voor zekerheid kiezen en gaan voor een last minute vakantiehuis Zeeland, Belgische Kust, Drenthe of Overijssel te boeken. Of je kunt gaan voor een last minute autovakantie in eigen land. Naarmate de tijd verstrijkt zal het steeds duidelijker worden wat op vakantiegebied wel of niet mogelijk is. En dan vooral “zonder al te veel gedoe”. Dit geldt niet alleen voor individuele vakanties maar zeker ook voor groepsvakanties. Hoe later jij je vakantie dit jaar boekt, hoe duidelijker is het wat er wel of niet mogelijk is en wat de eventuele corona beperkingen of voorwaarden zijn.

grote markt Brussel

2e reden voor boeken last minute vakantie met groep.

Als je wit deel gaan nemen aan een groepsvakantie of single groepsreis, is het prettig om voor de boeking ervan te weten wie er allemaal mee gaan en hoe de groep is samengesteld. Met name bij single groepsreizen is dat van belang. Als je een last minute single reis boekt, weet je precies hoe de samenstelling van de groep is en of dit past bij jouw beeld en voorkeur. Het kan dus een voordeel zijn als jij je op het laatste moment opgeeft voor een groepsreis en vooral single groepsreis.
Zeker bij een last minute single reis is dat een prettige wetenschap.

karaoke met vrienden

Reden 3, bij een last minute vakantie heb je méér zekerheid over het weertype

Vandaag de dag kunnen we middels satellieten en computerprogramma’s het weer vrij nauwkeurig een 14 dagen vooruit voorspellen. Als je een last minute vakantie boekt binnen die 14 dagen, weet je dus vrij goed waar je wat het weer betreft aan toe bent. Dat heeft grote voordelen. Zo weet je welke kleding je op vakantie mee kunt nemen en welke activiteiten er mogelijk zijn. Het weer. Soms verpest het weer je vakantie. Bij een last minute vakantie boek je als het weertype jou bevalt. Zelfs als je een visvakantie wilt boeken en regen en lage temperaturen nodig hebt, kan je op de weersomstandigheden inspelen.

Wat wordt het weer?

Komt er bijvoorbeeld veel wind? dan is een last minute zeilvakantie mogelijk. Worden er hoge temperaturen en veel zonuren verwacht? Dan is een last minute stedentrip niet zo aantrekkelijk maar een strandvakantie of watersport vakantie wel. Het weertype, wind, regen, zon en temperatuur bepalen voor een groot gedeelte de mogelijke activiteiten tijdens jouw vakantie. Dat geldt zeker voor een wandel- of fietsvakantie in de bergen. Kort voor vertrek een last minute vakantie boeken, je weet beter hoe jij je moet voorbereiden. Zeker bij een wandelvakantie Schotland is het fijn om vooraf te weten of het gaat regen en stormen of niet. Het weer in Schotland kan vrij onstuimig zijn.

Mallorca Cala Agulla

Waarom niet kiezen voor een last minute vakantie

Er zijn net zoveel redenen om niet te kiezen voor een last minute vakantie aanbieding. We noemen de 3 belangrijkste. Uiteraard is het boeken van de ideale vakantie voor iedereen anders en kunnen ook de redenen verschillend zijn om er op uit te gaan.

Waarom geen last minute? je mist de voorpret

Men zegt dat de voorpret die bij het vinden en boeken van een vakantie of vakantiehuis hoort, net zo belangrijk is als de reis zelf. En daar zijn wij heb best wel mee eens. Bij het boeken van een last minute reis mis je een groot gedeelte van die voorpret. En dat kan je best wel als een nadeel zien.

alleen reizen op zee

Weinig tot geen beschikbaarheid

Hoe korter je voor vertrek je vakantie boekt, hoe beperkter de mogelijkheden. Dat geldt momenteel zeker voor het huren van een last minute bungalow op een bungalowpark of luxe cruise met verre bestemming. Als je een verre reis wilt boeken of luxe vakantie, ook daar kan je tegen het feit aanlopen dat de best deals niet meer beschikbaar zijn. Het boeken van een hotel voor 1 of meer nachten kan bijna altijd op last minute basis. Zelfs als je een hotel met jacuzzi op je kamer wilt boeken.
PS, ook bij een oudervakantie in de herstvakantie kan er weinig beschikbaarheid zijn.

Geen tijd om alles goed te regelen en voor te bereiden

Een ander nadeel van een last minute vakantie boeken, kan zijn dat je onvoldoende tijd hebt om je vakantie goed voor te bereiden en de nodige reisproducten aan te schaffen. Maar dit geldt eigenlijk alleen voor de echte last minutes. Dat zijn reizen waarbij je 1 á 2 dagen voor vertrek je reis nog boekt. Zo kan het bij een verre reis moeilijk zijn om op korte termijn een visum te regelen, een coronatest of noodzakelijke reisdocumenten voor huisdieren. Bij een last minute vakantie in eigen land, is dit vaak geen probleem. Wel met betrekking tot een last minute vakantie Azië, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Canada of ander continent.

sunweb lastminute banner

Reageer